F O T O G R A F I E
het echte leven op zijn mooist

 

Met een smartphone in je zak heb je zo elke poep en scheet van je kind vastgelegd. Of even gauw wat foto’s gemaakt van je moestuin die er goed bij staat. Er worden meer foto’s gemaakt dan ooit. Maar soms vraag ik me af, wat je nu eigenlijk hebt, als je de hele berg snapshots bij elkaar ziet.

Binnen het filmvak leerde ik nadenken over kaders en lichtval. Ook ontstond daar dankzij de documentaires die we maakten, mijn voorliefde voor het vastleggen van het echte leven. Dat echte leven fotografeer ik, op zijn mooist.

Als onze oude buurman-boer een rood sjaaltje om zijn nek knoopt, wanneer ik zeg dat ik foto’s van hem kom maken voor de website van zijn dochters, glunder ik. Hij maakt alles net wat mooier dan het is, maar voor zo’n tijdloos portret mag dat van mij. Ook als bokster Nouchka Fontijn aan me voorstelt haar nieuwe promotiefoto’s in de stal van die zelfde boer te maken, ben ik meteen om. Zij traint werkelijk overal om haar Olympische droom te verwezenlijken, een foto op zo’n plek illustreert dat. Ik ga altijd op zoek naar de inhoudelijke kant van het sprekende beeld.

Voor een standaard fotoshoot neem ik 2.5 uur de tijd. Dit is inclusief kennismaken en vaak voldoende voor 2 a 3 settings. Bijvoorbeeld een reeks foto’s binnen en een reeks foto’s buiten. Of een serie met de zwangere dame en een serie met het hele gezin.

Elke situatie is anders dus werk ik met offertes op maat. Vraag deze vrijblijvend aan door het contactformulier hier onder in te vullen.

    de velden met een * zijn verplicht