Vijf jaar ervaring met talloze soorten wasbare luiers heeft er voor gezorgd dat Laura het bestaan van de wegwerp variant volledig overbodig vindt. De moderne wasbare luier is beter voor de planeet, beter voor de baby, beter voor de portemonnee, beter voor de vuilnisman en van alle gemakken voorzien. Er is één probleem: het imago. 

De wasbare luier doet nog altijd bij menigeen de wenkbrauwen fronsen. Groezelige lappen, met veiligheidsspelden geprikte babies en doembeelden waarin je tot je ellebogen in de poepsoep zit om de luiers schoon te krijgen.

Dat beeld is volledig achterhaald. Niet alleen is het gebruiksgemak hetzelfde of zelfs beter dan dat van wegwerpluiers, ook de hedendaagse wasmachine heeft geen enkel probleem met (hele) vieze luiers.

Toen Laura’s eigen dochters uit de luiers waren wilde ze alle ervaring en kennis vasthouden en bundelen, en daar was het Luierhuis. Een huiskamerwinkeltje met een klein assortiment van Nappy’s.nl. Voorbeelden voor wie met eigen ogen wil zien, voelen en passen hoe het werkt. Er is ruimte voor voorlichting, consulten en workshops. Aan het fysieke Luierhuis is een digitale versie gekoppeld: een Instagram account met alle mogelijke informatie over wasbare luiers in de meest mooie foto’s en korte films. Daarnaast is er ook de website Luierhuis.nl. je vindt er een rijk gevulde FAQ, diverse nuttige downloads en ook de Wasbaar Welkom campagne.

Het doel is simpel: deze milieuvriendelijke luier van het stoffig imago ontdoen en de informatie laagdrempelig toegankelijk maken zodat hoe langer hoe meer mensen wasbaar een kans willen geven en de wegwerpluier gereduceerd wordt tot een kortstondige vergissing in de geschiedenis.

Laura’s enthousiasme is aanstekelijk. Dus, heb je een kraamzorgbureau, babywinkel, of werk je bij de gemeente en wil je jouw stad verduurzamen? Heb je een verloskundige praktijk en wil je dat informatie over wasbaar bij de basis gaat horen, net zoals de borstvoedingscursus en bevalcursus? Boek Laura voor een uur of een dag. Alles kan. Een praatje op maat of een duidelijke demonstratie met voorbeelden. Ook als particulier kun je Laura laten komen voor bijvoorbeeld een
vermakelijk programma tijdens babyshower of ander evenement. Knoop een strikluier om een pop terwijl de timer loopt. Doe de wasbaarluierquiz of naai je eigen upcycle luier onder begeleiding.

In een kant en klaar pakket wat voor iedereen geschikt is, gelooft Laura niet. Wel weet ze zeker dat er voor iedereen een juiste luier te vinden is. Het aanbod is ongelofelijk groot en schrikt mensen soms weer af. Wil je een boodschappenlijstje helemaal op maat gemaakt, met daarbij vraag-antwoord service tot je zelf net zo’n pro als Laura bent? Kijk dan eens bij de lijstjes-service.


Neem een kijkje op de Luierhuis pagina of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte op maat.

Het Luierhuis zit in Maasland en is altijd open, uitsluitend te bezoeken op afspraak: 06-30432718