Z A A I A G E N D A

voor de moestuin

 

Vol trots presenteren Diana en Laura aan de ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN. Het ambitieuze project begon als een lolletje. Diana, bekend van de eindeloze hoeveelheid moestuin-blogs met waardevolle kennis op www.mooiemoestuin.nl heeft een zaaikalender op haar website staan. Laura wilde die voor haar zelf in een iets overzichtelijker vorm gieten en benaderde Diana of zij ook een exemplaar wilde. Na een gezellig gesprek aan de telefoon werd het plan voor de ZAAIAGENDA geboren.
Het klikte tussen de twee. Binnen de vruchtbare samenwerking is de taakverdeling helder: Diana schrijft de teksten en zorgt voor de zaai informatie. Laura doet de vormgeving en het zakelijke deel.

De ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN van Diana en Laura onderscheidt zich door zijn eenvoud. Er zijn talloze tuinboeken geschreven en bestaan ook vele soorten moestuin-planners. Wat uniek en ideaal aan deze agenda is, is dat de gegevens gerangschikt zijn op tijd: is het 14 juli en vraag je je af wat je nog kunt zaaien? Pak deze prachtig vormgegeven agenda er bij, sla hem open op ‘midden juli’ en zie alle groenten, kruiden en moestuin-bloemen die je op dat moment kunt zaaien. Als je een soort tijden lang kunt zaaien, kom je hem dus herhaaldelijk tegen. Je zoekt dus op tijd. Wie op soort wil zoeken kijkt achterin in het uitgebreid register.
Door het gebruik van speciaal ontworpen iconen blijft de informatie compact. Bij de agenda zit een bladwijzer met daarop de legenda. Zo hoef je de icoontjes dus niet uit je hoofd te leren maar heb je de uitleg altijd bij de hand. De agenda is op een heel overzichtelijke manier gevuld met informatie over het zaaien. Wanneer zaai je wat, zaai je het binnen, buiten of onder koud glas. Wanneer kan je het uitplanten, is de bloem eetbaar, trekt hij bijen/vlinders aan, bij welk gewas hoort de groente en nog veel meer.

Informatie over het verzorgen van de planten of het onderhouden van de moestuin staat er niet in. Deze informatie is te vinden op Diana’s uitgebreide website. De agenda is simpel, eenvoudig en onmisbaar voor zowel de beginnende als ervaren moestuinder. De ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN is gedrukt op prachtig gerecycled papier van zeer stevige kwaliteit. Er staan vele tips in, twaalf verhalen van Diana in haar karakteristieke, vrolijke en toegankelijke stijl. En er is op veler verzoek ruimte voor aantekeningen.

De eerste druk van de ZAAIAGENDA VOOR DE MOESTUIN was binnen enkele weken uitverkocht. Na de tweede en derde druk zijn we inmiddels toe aan de vierde. Heb je interesse in een grotere oplage van de agenda, bijvoorbeeld als relatiegeschenk of om in je eigen winkel te verkopen? Neem dan contact op met Laura om de mogelijkheden te bespreken. 

Zie ook het inkijkexemplaar.