DERDE DRUK!

Hoera! De winnaars zijn geloot! Diana heeft alle reacties onder dit bericht geprint, de enkeling die via de mail of via haar blog mee wilde doen heeft ze er ook bij gestopt, geknipt, gehusseld en niet drie maar zes winnaars getrokken! Voor de zoveelste keer zijn we totaal verbaasd over het aantal deelnemers en zaten er wat mee in onze maag dat we zo veel mensen teleur moeten stellen, daarom hebben we besloten drie troostprijzen weg te geven! De eerste drie winnaars krijgen zoals beloofd een agenda, de volgende drie krijgen een prachtig setje Zaaiagenda kaarten. We hopen dat jullie er blij mee zijn.

De agenda wordt deze week geleverd! Dan ga ik flink aan de slag met legenda’s aan de agenda’s knopen en de agenda’s zorgvuldig inpakken, alle verzendlabels printen en dan alle brievenbussen in de buurt langsfietsen om de enorme berg bestellingen te posten. Je koopt de nieuwe Zaaiagenda voor de Moestuin nog tot en met zondag 7 juni met €2,- korting en mocht je er ooit al eens een aangeschaft hebben, kun je mij mailen voor een kortingscode voor €2,- extra korting. Ook de prachtige kaarten zijn te koop in de webshop, die verzenden we gratis of je ze nu met of zonder agenda koopt. En dan nu de winnaars!

3x gratis Zaaiagenda voor de Moestuin gaan naar:

– Rick (reageerde 23 mei om 3:34)
– Selvetta (reageerde 29 mei om 8:33)
– Wijnie (reageerde 23 mei om 4:52)

De setjes kaarten gaan naar:

– Anna (mail)
– Chantal (reageerde 30 mei om 11:10)
– Chantal (reageerde 30 mei om 10:50)

De winnaars krijgen persoonlijk bericht van mij! Voor alle anderen heel hartelijk dank voor het meedoen!!

Groetjes van Diana en Laura

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – wedstrijd gesloten – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

De Zaaiagenda voor de Moestuin is bíjna 1.5 jaar oud en inmiddels voor de tweede keer uitverkocht. Begin juni komt de derde en voor het eerst herziene druk uit! Diana en ik voelen ons wat vreemd: trots, vereerd en giechelig met het succes. Het boek dat we maakte omdat we het simpelweg zelf graag zouden hebben, wordt door vele mensen met plezier gebruikt. Daar zijn we super blij mee!

De nieuwe agenda heeft een opgefriste kaft, een handjevol nieuwe soorten, één nieuw icoon (plant buiten in pot) en het aantekenpapier is opnieuw verdeeld: tussen de perioden zit wat minder dan eerst maar achterin zit nu een heus uitflapblad. Ruitjespapier wat twee keer zo breed is als de agenda zelf. Het register heeft ook een opfrisbeurt gehad, er zijn bizar veel kleine foutjes uitgehaald en door de nieuwe opmaak is het nu beter leesbaar.

Het lanceren van de derde druk mag natuurlijk niet in stilte voorbij gaan, het is een mooie reden voor een feestje. Het feest bestaat uit drie delen:

Korting! Winactie! Vasteklantenbeloning!

KORTING

Al zolang de Zaaiagenda bestaat verrast deze ons met het succes. Zo ook nu weer: de tweede druk was een stuk sneller uitverkocht dan we in konden schatten. Omdat we onze zinnen op een herziene druk hadden gezet konden we niet zonder meer bijbestellen en valt er helaas een uitverkocht-gat. Om het wacht-leed te verzachten kun je de Zaaiagenda nu bestellen via deze pagina in de voorverkoop met twee euro korting. Als de agenda weer leverbaar is stopt de korting automatisch (we gokken eind eerste week juni maar de exacte datum krijgen we nog van de drukker).

WINACTIE

Eigenlijk hebben Diana en ik het elke keer gedaan bij een feestelijke gelegenheid: een winactie. Of het nu bonen tellen was, tips voor een nieuwe druk geven of gewoon loten, al een aantal keer eerder kon je een gratis exemplaar winnen. En nu? Nu ook! Drie maar liefst. Iedereen mag meedoen, of je hem nu al hebt of nog niet. Het is heel simpel, laat hier onderaan deze pagina een berichtje achter dat je graag meedoet en dan verloten we drie Zaaiagenda’s onder de inzendingen! Meedoen kan tot zondag 31 mei, 1 juni maken we de winnaars bekend.

VASTEKLANTENBELONING

Dat is vast geen officieel woord, vastenklantenbeloning.. We willen alle voorgaande kopers enorm bedanken voor het maken van dit succes. We hoorde al van verschillende mensen dat ze welhaast de nieuwe Agenda willen kopen alleen al vanwege de nieuwe kaft. Omdat we zo blij met jullie zijn willen we jullie nog eens twee euro éxtra korting geven! Hoe? Stuur mij een mailtje dat je graag een kortingscode wil voor de Zaaiagenda, dan stuur ik je deze. Voorwaarde is dat ik moet kunnen zien dat je hem al eens kocht, dus als ik in mijn bestel historie op jouw naam zoek, moet je naar voren komen. De code die je krijgt is inwisselbaar voor eenmalig €2,- korting op aankoop van de nieuwe Zaaiagenda. Koop je hem tijdens de presale periode met je code? Dan krijg je dus in totaal €4,- korting. De code is inwisselbaar tot en met 24 juni.

Verder wil ik jullie er graag op wijzen dat je op de productpagina van de Zaaiagenda tegenwoordig ook reviews kan achterlaten. Dit kan andere mensen helpen in te schatten of het boek ook voor hen nuttig is. En zoals mensen weten die de agenda al hebben, krijg je altijd een ansichtkaart bij het boek kado. Eén tekening van de kaft ingekleurd, gedrukt op het zelfde gerecyclede papier als de kaft van de agenda zelf, We begonnen met de pronkboon en toen deze op was de Oost Indische kers. Sinds kort is een compleet setje kaarten te koop! Zie voor meer informatie de kaart-pagina. Uiteraard krijg je zoals altijd ook gewoon een kaart bij de agenda.

Bedankt! Veel succes met winnen! En veel groetjes, mede namens Diana

Laura

206 thoughts on “DERDE DRUK!

 1. Wij doen graag mee met de win actie
  De zaai agenda is zeer welkom zeker met twee kleine kinderen is het erg druk en lopen we vaak achter de feiten aan.
  Met jullie mooie agenda kunnen we beter in de gaten houden wat we wanneer kunnen zaaien
  Samen met onze dochter van bijna vier hebben we een grote moestuin en zijn we jaar rond zelf voorzienend
  Ze is gek op tuinieren en bijna jarig
  Dus duimen maar dat we de agenda winnen om nog meer opbrengst uit onze tuin te halen zodat we andere ook mee kunnen laten genieten van onze oogst

 2. Ik doe graag mee met de winactie. De agenda lijkt me echt een aanwinst voor mijn tuin.

 3. Ik doe ook graag mee met de winactie. Ik heb vorig jaar een exemplaar van de tweede druk aangeschaft, maar deze is ondertussen al weer aardig afgebruikt. Ik zou super blij zijn met een exemplaar van de derde druk! 😃

 4. Jaaaaa, ik doe graag mee met de winactie!
  Ik heb mijn moestuin nu voor het derde jaar. Vaak koop ik plantjes maar wil eigenlijk meer zelf gaan zaaien. Met jullie zaaiagenda moet dat zeker goed komen.

 5. Ik doe graag mee met de winactie. Ik heb sinds dit jaar een grote moestuin en merk dat ik wel wat meer structuur in zaaien en planten kan gebruiken. De mooie zaaiagenda zou erg welkom zijn.

 6. Ik wil graag meedoen met de winactie. Dan kan ik optimaal gebruik gaan maken van onze net-gebouwde kas:)

 7. Hoi Laura,

  Ik doe graag mee aan de winactie van jullie fraaie zaaiagenda.

  Met vriendelijke tuingroet,

  Wim

 8. Dag Laura (en Diana),
  Ik wil graag meedoen met de winactie. Ikzelf heb al een 1e druk exemplaar, maar als ik een 3e druk exemplaar zou winnen dan ga ik die weggeven aan iemand die dat heel goed gebruiken kan.

  Groetjes,
  Ria

 9. Hallo Laura en Diana,

  Graag wil ik mee doen aan de winactie van jullie mooie en unieke agenda!

  Groetjes vanuit de moestuin,
  Rick

 10. Hallo Laura en Diana,
  Ik wil ook graag meedoen met de winactie,
  Groetjes Jenny

 11. Ik wil graag meedoen met de winactie! Ik heb sinds een maand voor het eerst een moestuin, van wel 270m2, en he verschrikkelijk veel geleerd van de website van Diana. Die agenda lijkt me superhandig om dit ook allemaal wat gestructureerder toe te passen.. het is zó veel informatie!

 12. Hallo Laura en Diana,

  Ook ik doe heel graag mee met jullie win actie. Het moestuin virus heeft structuur nodig en de agenda zou goed van pas komen.

  Groeten Marco

 13. Moestuinieren en ADD – het is fantastisch, maar ook wel echt lastig. Zo veel om over na te denken tegelijk. Een zaaiagenda als houvast- dat klinkt geweldig.

 14. Hoi Laura en Diana,
  Ook ik doe graag mee met de actie. De 1e druk agenda ligt bij mij altijd binnen handbereik in de keuken. Zodra ik iets wil zaaien of uitplanten is het eerste wat ik doe de zaaiagenda pakken en kijken wat daar in staat. Ik vind hem onmisbaar! Dus als ik er 1 win kan ik er iemand anders blij mee maken.
  Heel veel succes en plezier met jullie 3e druk!
  Groetjes Wijnie

 15. Hallo Diana en Ruud,
  Hoewel je terecht altijd waarschuwt voor het blindelings toepassen van jouw ervaringen op de Zeeuwse klei naar een andere plek in Nederland(in mijn geval lichte veengrond in Heerenveen) heb ik veel aan je praktijkervaringen en lachen mijn vrouw en ik altijd om de herkenbare “verschillen van mijn mening” tussen Ruud en jou!
  Ik gebruik nog steeds veel papieren naslagwerk bij het tuinieren, daarom doen wij graag mee aan de actie.

  Hartelijke groet van de veengrond,
  Anco en Helma

 16. Hoi Diana en Laura,
  Ik doe ook graag mee met de winactie! Onze moestuin-voor-het-tweede-jaar kan nog wel wat hulp gebruiken in planning en uitvoering 😉 Groetjes, Inge

 17. Rouwrandjes, verwilderde haardos, werkbroek en versleten hemd van de wederhelft en klompen… ja klompen, is handig. De stijl, de motivatie en het land zijn er enkel het zaaien wil nog niet helemaal lukken. Zonde van de slungelige plantjes, ik geef niet op, geef jij me een zaaikalender?

 18. Zou ook graag in aanmerking willen komen voor de agenda. Er valt altijd meer te leren over de (moes) tuin.

 19. Goedemorgen,

  Ook ik zou graag deze agenda willen winnen.
  Ik kijk nu wekelijks na of ik iets kan planten, in plaats van andersom.

 20. Hoi Laura en Diana,

  Als kersverse moestuinier zou ook ik graag meedoen met de winactie. Ik ben nog maar net begonnen, dus kan de hulp en structuur goed gebruiken (zoals wat te zaaien voor de (nu nog) lege plekken 🙂

  Groeten Rinke

 21. Goedemiddag,

  Graag doe ik mee aan de verloting van de nieuwe zakagenda!
  Hopend op succes,

  Vriendelijke groet,

  Joke Giaccotto

 22. Ik doe heel graag mee met de winactie van de zaaiagenda. Met veel plezier lees ik de blogs en het lijkt me heerlijk om ook de nieuwe verbeterdeversie van de agenda in mijn bezit te hebben en te gebruiken!

 23. Leuke winactie! Ik doe mee om ‘m weg te kunnen geven aan mijn schoonzus🍀

 24. Heel blij zou ik worden als ik een zaaiagenda zou winnen !
  Zelf heb ik al de eerste druk, maar heb inmiddels mijn zusje aangestoken met het moestuin-virus en wil haar graag verrassen !

 25. Ooo dit is precies wat ik nodig heb. Ik ben heel spontaan in het diepe gedoken en heb een volkstuintje genomen. Nu ben ik 2 weken aan het spitten en onkruid verwijderen (en ik ben er nog lang niet), maar straks moet er iets geplant worden, dus ik doe heel graag mee met de winactie en anders koop ik de zaaiagenda alsnog, klinkt als onmisbaar 😊.

 26. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!!
  Ik doe graag mee met de winactie. Ik maak elk jaar een eigen agenda op maat voor mijn eigen moestuin met wat wanneer te zaaien, uitpoten, oogsten en mesten, maar een professionele agenda zou wel echt top zijn!

 27. Hoi Laura en Diana,

  Ik doe graag mee met de winactie!

  Met vriendelijke groet,
  Evelien

 28. Hoi Diana en Laura.

  Knappe prestatie hoor, alweer de derde druk! Had je dat in 2012 kunnen vermoeden? Ik doe graag mee met de actie.

  Vrgr, Rick

 29. Wat leuk!! Ik wil heel graag meedoen aan deze winactie! Ik heb onlangs samen met een vriendin een moestuintje weten te bemachtigen maar we (vooral ik) zijn nog helemaal niet zo thuis in het zaaien van de juiste zaden op het juiste moment. Überhaupt alles is nieuw voor me. Na jarenlang geen enkele hobby te hebben geloof ik dat ik nu iets gevonden heb, ik merk dat ik er heel ontspannen van raak! En toen tipte een vriendin me over jullie zaai agenda. En hoe leuk zou het zijn als ik die zou winnen??? Liefs Sanne

 30. Hoi Laura en Diana,
  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!
  Graag doe ik ook mee met de winactie.
  Groetjes Marijke

 31. Hey hoi Laura en Diana,

  Ik was zo enthousiast dat ik de zaaiagenda zelf al besteld heb, maar ik win hem heel graag voor m’n schoonmoeder. Ze heeft eindelijk weer een leuke tuin en we delen met elkaar hoe het gaat in de moestuin.

 32. Ook ik, als nieuwe moestuinfanaat, zou graag een agenda willen winnen. Ik was zelf al bezig e.e.a. op te schrijven maar dit is natuurlijk duizend keer makkelijker!

 33. Hoi Laura en Diana!

  Gefeliciteerd met de derde druk! Ik doe heel graag mee met de winactie! Dit jaar ben ik al best goed bezig met de moestuin maar ik kan echt wel een steuntje in de rug gebruiken haha. 🙂

  Lieve groet,
  Annie

 34. Hallo Laura en Diana,

  Gebruik mijn agenda (ik heb een van de laatste besteld denk ik) erg veel en graag. Ik zou er graag ook één winnen om cadeau te geven aan een vriendin.

  Met vriendelijke groet,

  Eveline

 35. Doe heel graag mee. Had me voorgenomen geen tuinboeken meer te kopen, omdat ik hum,hum dacht alles al te weten voor mijn postzegelmoestuin, maar dat is nog lang niet het geval.

  Groet MiekeR

 36. Beste Laura & Diana, ik doe super graag mee met de actie. Dit jaar een eigen moestuin gehuurd en voor t eerst begonnen. Hij was zwaar verwaarloosd dus ben vooral bezig geweest met onkruid wieden maar eindelijk staan de eerste zaailingen erin. Sla en spinazie kan ik denk ik binnenkort oogsten maar bv bonen nog een zoektocht. Dus ik doe graag mee om te leren en te leren en uit te proberen. Hartelijke groene groet Madeleine

 37. Hallo Laura en Diana,

  Ik wil graag mijn lieve hardwerkende man ermee willen verrassen. Daarom wil ik mee doen met deze winactie.

  Groetjes,
  Evelien

 38. Hoi Diana en Laura,
  Graag wil ik mee doen aan de winactie.
  Ik heb al enkele exemplaren van de eerste druk, maar genoeg tuinvriendinnen om er nog eentje weg te geven.
  Groeten,
  Petra

 39. Dag Laura en Diana,
  Wat een leuke winactie! Ik zou graag meedoen, de agenda zou goed van pas komen.

  Hartelijke groet, Michael

 40. Dag Diana en Laura,
  Ik doe heel graag mee met de verloting – wat zou het fijn zijn om dit geweldige zaaiagenda to kunnen winnen!
  Hartelijke groet,
  Veronica

 41. Gefeliciteerd met de derde druk. Lijkt me gewdig om de zaak agenda met deze winactie te mogen winnen! Ik rommel wat aan en heb het niet zo breed, dus ik kan hem zeer goed gebruiken.

 42. Wat leuk! Nu voor 3e jaar een moestuin, en ik raak zo snel het overzicht kwijt. Steeds informatie opzoeken, losse blaadjes overal in de tas en thuis en dan nog zaden en plantjes vergeten. Een zaaiagenda zou het een stuk overzichtelijker maken.

 43. Ook ik doe graag mee aan de winactie! Vooral het icoontje ‘plant buiten in pot’ is aan mij besteed met mijn vele potten. Sinds dit jaar ook een kleine moestuinbak, want wat is dit verslavend!!

 44. ik zou de zaaiagenda super graag willen winnen omdat ik en een vriendin pas begonnen zijn met onze volkstuin. voor ons is het soms nog een beetje moeilijk is met wanneer je wat kan zaaien. we willen in de winter ook graag verder zaaien dus zou de agenda heel handig zijn!! nu maar hopen. groetjes duko! <3

 45. Ik doe ook graag mee met de actie. Met dit boek ga ik niets meer vergeten!

 46. Hallo Laura en Diana, ik doe graag mee met de verloting! Ik heb een zaaiagenda van de 1e druk. En deze is mijn steun en toeverlaat bij het zaaien. Zeker als het seizoen wat verder loopt raakte ik het spoor wat bijster van wat er nog wel gezaaid kon worden. Dit is met de zaaiagenda goed bij te houden!!
  Groet Willy

 47. Deze agenda zou ik graag winnen, mijn oude ( eerste druk) agenda, is ingepikt door mijn schoonzus en meegenomen naar Zuid Afrika. Daar heeft ze er al plezier van gehad.

 48. Ik loot graag mee. Bij mij is dit jaar het zaaien volledig mis gegaan. Voor volgend jaar een tunnelkas gekregen dus de zaaiagenda zou een goede hulp kunnen zijn zodat ik volgend jaar ook mijn eigen planten op kan kweken. Fingers crossed

 49. Oh geweldig alweer de derde druk! En dat verbaast me ook niets! Gefeliciteerd!

  Ik doe uiteraard ook graag mee!

 50. Als enthousiaste leken en pioniers begonnen wij op een schuine helling van een oude boomkweker een buurtmoestuin. Ieder een eigen stukkie, met eigen stijl en wensen maar toch een wonderlijk geheel. Wij willen graag bijleren dus de zaaiagenda zou door 12 enthousiastelingen en sinds kort ook een stel kippen worden omarmd!

 51. Superleuk dat jullie drie agendas willen verloten!
  Graag doe ik mee met de winactie voor de derde druk van de zaaiagenda.

  Succes voor iedereen en geniet van het lekkere weer komend weekend!

 52. Hallo Laura en Diana,
  Als groot fan van Diana’s mooie moestuin, probeer ik nu mijn man ervan te overtuigen eerst op Diana’s site te kijken alvorens het hele internet af te struinen naar informatie. Zijn eigen exemplaar van de zaaiagenda zou een leuke verrassing voor hem zijn. Daarom doe ik graag mee aan de verloting!

 53. Wij doen graag mee met de winactie voor de agenda! Als beginnende moestuinvrouw kan ik alle hulp gebruiken!

 54. Hallo Laura en Diana,

  Ik doe graag mee met de winactie.
  De zaaiagenda heb ik begin dit jaar besteld, zeer handig en mooie lay-out.
  Een mooi kado voor een vriendin.

  Groet Anneke

 55. Ahh, dat zou perfect zijn! We krijgen over een maand de sleutel van ons nieuwe huis, mét ruimte voor een flinke moestuin en fruitbomen en -struiken! Ons balkon staat nu al helemaal vol met tomaten-, courgette-, paprika-, aubergineplanten, knoflook, allerlei bessenstruiken. We kunnen niet wachten tot we echt in de tuin aan de slag kunnen! De zaaiagenda zou daarom heeeel goed van pas komen.

 56. Oh ja, ik doe graag mee!!!! Het wil dit jaar niet vlotten in de moestuin, volgens mij ben ik oa te vroeg gaan zaaien, hoe handig zou een zaaiagenda zijn!?

 57. Ik zou graag mee loten voor een zaai-agenda!!
  Ondanks dat ik dit jaar (veel )te weinig heb staan wil ik het volgend jaar dubbel en dwars doen. Dan is de zaai-agenda geen overbodige luxe om het een beetje te plannen.

  Ben 14 juni uitgeteld van ons 3de wondertje en kan dit jaar dus niet teveel zetten gezien ik mijn hobby niet aan mijn man wil opdringen haha, die heeft al genoeg aan de rest van onze giga tuin.

 58. Gefeliciteerd met de derde druk !
  Sinds een maand heb ik een tuinkas, dus er valt veel te leren.
  jullie kunnen mij super blij maken met de zaaiagenda.

 59. Wat is hij mooi geworden! Dat was hij al, maar nu nog mooierder, met het rode bloempje… Gooi mij maar in de bak met lootjes!

 60. Ja!!! Ik loot graag mee hoor. een prachtige omslag, belooft veel goeds.

 61. Zo veel lovende reacties op de zaaiagenda, dat maakt mij erg nieuwsgierig.
  Misschien kan ik er een winnen en hem dan gebruiken om een nog betere oogst voor de voedselbank te krijgen.

 62. Oh ja, ik doe graag mee met de verloting! Voor onze balkonmoestuin zou deze goed van pas komen!

 63. Op de valreep, doe ik graag mee met de loting.
  Ben een beginneling, en er valt nog veel te ontdekken. Wat ontzettend leuk dat in deze moeilijke tijd zoveel mensen actief zijn in de moestuin ! Dat geeft verbinding!

 64. Leuk, ik ga het gewoon weer een keer proberen en hopelijk heb ik deze keer geluk!
  Ik doe dus heel graag mee met de win-actie voor de zaai-agenda!

 65. Gefeliciteerd met de 3e druk!.
  Diana is een begrip geworden in ons huishouden; voor alle vragen m.b.t. moestuinieren word de website geraadpleegd. Lijkt me leuk om de zaai-agenda bij de hand te hebben. Ik doe graag mee met de verloting.

 66. Hey Laura en Diana, ik doe graag mee met de verloting van de zaaiagenda van de moestuin. Ik volg Diana al heel lang in de moestuin, zij weet altijd raad! Groetjes uit Wedt:-Vlaanderen in België!

 67. Hallo Diana,
  Ik heb altijd gezegd, als ik met pensioen ben ga ik een kas in mijn tuin plaatsen.
  Nu ben ik helaas met een partiële dwarslaesie eerder uit het arbeidsproces geraakt………
  Maar….. de kas staat er en inmiddels de eerste oogsten gegeten, vooral Amsoi is een van mijn favorieten, een heerlijke (van oorsprong Surinaamse) groente!
  Wat ik nu inderdaad tegen kom is dat het van groot belang is in welke tijd je de zaden laat kiemen, eerder zaaien heeft geen effect, de zaden bepalen zelf wanneer ze kiemen lijkt het wel. Vandaar dat ik zeer geïnteresseerd ben in de zaai agenda!
  Met groeten van Mario

 68. Ik doe ook graag mee met de verloting van de zaaiagenda. Ik ben een moestuinier in een kleine stadstuin en ik geniet!

 69. Hoi Diana en Laura

  Doe mijn e-mail ook maar in de hoge hoed voor de loting. Lees Diana’s blogs altijd met veel plezier, zeker ook de herkenbare ‘grumpy ‘ reacties van Ruud 🙂

 70. Doe graag mee aan deze verloting. Wie niet waag…. Meer structuur in de planning is gewenst.😉

 71. Hallo Diane en Laura,
  Ik doe ook graag mes met de verloting van de zaai agenda. Lijkt me super handig!
  Groetjes Esther

 72. Hoi, ik doe heel graag mee met de win actie! Ik ben opgegroeid met de moestuin van mijn ouders, en nu we zelf net ons eerste huis met Tuin gaan betrekken, wil ik ook zelf serieus gaan moestuinieren!

 73. Ook ik doe graag mee met de winactie. De tuin is mijn lust en mijn leven.
  Groetjes Jacobien

 74. ja ik heb ook de interesse van het tuinen tepakken
  dus kan ik deze agenda best gebruiken
  zeker zullen er veel interessante artikels instaan
  dus doe ik mee met deze actie

 75. Hallo,
  Zelfs vanuit Frankrijk is er belangstelling voor de zaai agenda.
  Met veel plezier lees ik de nieuwsbrief van Diane,
  Mijzelf nu ook opgegeven voor de nieuwtjes van deze website.
  Hartelijke groet uit de Franse Bourgogne

 76. Oef wat een rij .. maar wie niet waagt, die niet wint 🙂🙃
  Ik doe een gooi naar de zaaiagenda, door mee te doen aan de winactie.
  Groet, Corina

 77. Sinds een paar weken ontvang ik de nieuwsbrief van Diana’s mooie moestuin. Nu al fan!
  Gefeliciteerd met de 3de editie van jullie mooie product. Ik ben erg benieuwd naar de zaaiagenda en had deze aan mijn lijstje toegevoegd.
  Wellicht kan ik deze na maandag van mijn lijstje schrappen. Zo niet dan schaf ik de zaaiagenda natuurlijk alsnog aan!
  Ondertussen loot ik graag mee 😉

 78. Hier in België volg ik Diana haar blog op de voet. Wij maken graag kans op de agenda. Jullie mogen er heel fier op zijn. En vooral proficiat met jullie 3de druk. Veel tuin-plezier gewenst voor iedereen! Lies

 79. Ik zou als iemand dat nog niet alle groenten kent voor de kans willen wagen om een zaaiagenda te winnen. Ik probeer om elke jaar 1 nieuwe groente in de tuin te plaatsen. Met grownte kan het zowel een bloem, fruit, kruid of groente zijn. Dit jaar werd het op 8-hoog bietjes tuinierden. Ik verbouw snijbieten, maar door de crisis lijkt het me leuk om ook dit te verbouwen. Tot nu toe, doen ze het top… Inclusief alle anderen groenten e.d.

 80. Hoi Laura
  Ben erg nieuwsgierig hoe te werken met een zaaikalender nu ik net dat berichtje van Diane las over haar knoflook oogst in mei ipv eind juni juli
  Verandering klimaat ?? Invloed op de info van de zaaikalender een uitdaging die ik dan 2021 kan gaan uitproberen

 81. Zou leuk zijn om deze agenda te winnen. Ik ben een beginneling in de moestuin….

 82. Hallo Laura en Diana,

  Ik wil kans maken op een gratis nieuwe agenda,dus wil graag meedoen met de loting. Wie weet lukt het, dan heb ik 2 agenda’s 😉
  Groetjes,

 83. Gefeliciteerd met de 3de druk! De illustraties zien er prachtig uit, ben benieuwd naar de binnenzijde 🙂
  Al zoveel geleerd via de website van Diana. Graag zouden wij ook meedoen met de winactie.

 84. Hallo Laura
  In de herkansing ,ik zou graag in aanmerking komen om mee te loten voor de nieuwe zaaikalender ,ook ik ben een beginneling en kan wel wat ondersteuning gebruiken .
  🍃🤞🏻groet Annemiek

 85. Laura, Diana,
  Zal heel goed van pas komen in mijn biologische moestuin.
  Niet geschoten, altijd mis.
  hartelijke groet.

 86. Jaaaa….ik doe mee. Heb sinds januari mijn eigen moestuin en voel me een leek….ondanks dat ik al heel veel geleerd heb. De agenda zal me nog verder brengen daarin.
  Groet,
  Hester

 87. Ik wil graag meeloten. We kweken zelf de groenten voor ons restaurant dus een optimale benutting van de vierkante meters tuin is belangrijk. Lijkt me handig om daarvoor de zaaiagenda te gebruiken!

 88. Ik zou de zaaiagenda graag willen winnen voor de CSA (community supported Agriculture) tuin waar ik bij betrokken ben in Amersfoort: De Eemstadboerderij.
  Ik lees al jaren het blog van Diana en haal daar veel leuke tips uit. De agenda zou een mooie aanvulling zijn. Groeten Lieke

 89. Als beginnende moestuinierster doe ik graag mee met de winactie voor de zaaiagenda.

 90. Gefeliciteerd met de derde druk!
  Ik doe graag mee met de winactie zodat ik voor de verandering eens op tijd zaad voor mijn moestuin kan bestellen.

 91. Ook ik wil graag mee doen met de winactie voor de zaaiagenda. Ik moestuinier nog niet zo lang en graas ’s avonds internet af op zoek naar informatie. De zaaiagenda lijkt me een heel goed hulpmiddel.

 92. Ik doe graag mee aan de verloting. Ik ben net begonnen met een moestuin en kan alle hulp, raad en daad dus goed gebruiken!

 93. Hallo Laura en Diana,

  Ik doe graag mee met de winactie. Ben al een paar jaar een stille lezer. Ik ben samen met mijn kinderen bezig in de moestuin en zij vinden het ontzettend leuk om alles te zien groeien.
  Met een zaaiagenda kan ik samen met mijn dochter plannen en haar meer inzicht kunnen geven in het algehele groei van de natuur.

  Groet,
  Sherida

 94. Nou, ik had nog nooit van jullie gehoord, maar heb al jaren een kleine moestuin , 2,5×2.5meter in mijn achtertuin en ben constant op zoek hoe m in te delen. Ik zaai, maar koop ook vaak plantjes.. dus zou ik graag jullie agenda willen ontvangen om meer opbrengst te hebben.

 95. Ik loot graag mee. Lijkt mij super handig om te kunnen zien wanneer wat in de grond moet en er weer geoogst kan worden

 96. Ook wij doen graag mee met de winactie. Een betee planning kan hopenlijk meer oogst doen slagen?

 97. Ik doe graag mee met deze geweldige actie.
  Vroeger stond ik in de moestuin bij opa (mooie herinneringen) en sinds een paar weken onze eigen kleine moestuin waar ik met mijn gezin van geniet. Wat hulp dmv de zaaiagenda kan ik zeker goed gebruiken.

 98. Dit is mijn eerste jaar met een moestuin dus een mooie zaaiagenda om dingen toch wat beter mee te organiseren komt dan goed van pas

 99. hallo Laura en Diana
  Een derdedruk,heel graag doe ik mee,mijn eerste druk ziet door het gebruik er niet meer zo netjes uit

 100. Ik doe ook graag mee met de loting voor een zaai agenda. Lijkt me super leuk & handig!

 101. Wat een geweldig mooie zaai agenda! Alleen al van de voorkant word ik blij! Ik zal deze ook heel graag willen winnen. Kan ik samen met mojn dochter saar heerlijk alles goed in bij houden! Sinds dit jaar heb ik er een goede hulp bij! En ze vind het zo fijn en leuk om alles te zien groeien en dan vooral de smaak te proefen wat voor een verschil is met de supermarkt!! Dus ik ga duimen!!
  Fijn pinkster weekend allemaal !
  Vriendelijke groet, femke

 102. Hallo Laura en Diana,
  Voorzichtig aan begonnen 2 jaar geleden met een moestuin in potten, bakken en de siertuin en steeds plantjes gekocht of gekregen. Mijn ervaring groeit, maar een mooie zaaiagenda zou super zijn om het zelf zaaien en alles wat er bij komt kijken beter in de vingers te krijgen. Van harte welkom dus!

 103. Hoi Laura en Diana, wat fijn dat de agenda weer terugkomt en ook de winactie! Dus bij deze poging twee…
  Ik ben twee jaar op reis geweest, de wereld over gereisd. Nu ben ik alweer een jaar terug en dat was best een lastig jaar. Ik heb mijn rust opnieuw gevonden in het tuinieren en nu sinds een maandje in m’n nieuwe moestuin! Heerlijk! Ik kijk vaak op Diana’s website voor tips en tricks en dat het ook wel eens mis kan gaan 😉 Ik zag dat de agenda’s weer te bestellen zijn dus heb er net eentje besteld.
  Waarom wil ik er dan een winnen?
  Mijn vriendin, ook bijna twee jaar op reis geweest, is net twee weken terug in Nederland en om haar meteen op weg te helpen in het re-integratieproces wil ik haar de zaai agenda cadeau geven, zodat ze meteen weet wat er nu nog gezaaid kan worden in haar in aanbouw zijnde moestuin.

 104. Ik loot ook graag mee, als startende moestuinbezitter lijkt me zo’n agenda ontzettend handig!

  Mvg Marieke

 105. Hoi allemaal. Ik zou graag net als alle andere tuinders graag de agenda willen hebben. Bij mij is ook het moestuin virus vastgesteld.. Ik ben wel erg nieuwsgierig wat er zoal in de agenda staat. Gaat het alleen over groenten of gaat het ook over bloemen en kruiden? Immers zonder insecten geen groenten Toen ik net begon met een moestuin (grond bestaat uit klei) dachten sommige mannen dat het te zwaar werk is voor een vrouw ,maar inmiddels zijn ze wel van gedachten veranderen!!!Graag zou ik me er meer in willen verdiepen en de mannelijke tuinders graag jaloers willen maken op mijn tuin Groetjes van een vrouw met eelt op haar handen.

 106. Hoi hoi,

  Aller eerst gefeliciteerd met jullie mijlpaal.
  Graah zouden wij de agenda willen winnen. Door het vele werken in het ziekenhuis- de buurvrouw die net graszaad had gezaaid op haar grond maar wat welliswaar overgewaait is naar onze moestuin. Is het helaas nog 1 grote wildenis hier in de tuin. Door dat we nu 37 wk zwanger zijn gebeurd alles lange na nie zo snel als ik zou willlen. En tijd om alles op te zoeken online schiet er bij in. Dus die agenda zou super welkom zijn!!

  Groetjes Dinie

 107. Hallo,
  Al de derde druk. Super !!!
  Ik doe heel graag mee aan de verloting.
  Voor het eerst heb ik dit jaar een moestuin opgestart. Witte kool, courgette, pompoen, palmkool, tomaten, komkommer, veldsla en snijbiet. Spannend en super leuk !!!!
  Toch merk ik dat het tegenvalt om te weten wat wanneer gezaaid kan / mag worden.
  Een zaaiagenda zou zeker een fijn hulpmiddel zijn, denk ik.
  Lieve tuingroet,
  Anja

 108. Zo’n succes zou ik graag met eigen ogen willen zien, en dus graag willen winnen! Na al die positieve reacties van iedereen kan het niet anders dan dat het ons hier ontzettend gaat helpen de beperkte ruimte nog beter te gebruiken.

 109. Jaaaa, ik doe graag mee aan deze actie. Ik lees al jaren met zeer veel plezier de verhalen van Diana over haar moestuin en word daar altijd blij van.

 110. Hallo,
  Wat een leuke winactie, ik wist niet van het bestaan van dit soort boekjes af dus ben zeer benieuwd wat het gaat brengen. Sinds een paar jaar heb ik een moestuin en daarin leer ik elk jaar weer nieuwe dingen. Dus kom maar op met alle tips!

 111. Ik doe graag mee met de winactie. Na jaren (o.a. verblijf in buitenland) zijn we bezig de moestuin weer op orde te maken. Jouw moestuinagenda is dus erg welkom :)!

 112. Mieke: graag doe ik mee met de verloting!! Ik ben een “verse”lezer van Diana’s mooie moestuin en geniet van de berichten maar vooral ook van de mooie foto’s!!!

 113. Beste Laura en Diana,
  Gefeliciteerd met jullie derde druk van jullie zaaiagenda. En wat hebben er al ontzettend veel mensen gereageerd en lieve berichtjes achter gelaten!
  Ik sta zelf nog helemaal in de startblokken wat moestuinieren betreft, de agenda zal goed van pas komen om een goede start te maken.
  Ik hoop dat ik een kansje maak, zoveel mensen hebben er interesse in en willen net zo graag als ik een exemplaar bemachtigen. In ieder geval heeft de uitgave aan interesse geen gebrek!
  Hopelijk is ook deze agenda snel weer toe aan een nieuwe druk.

 114. Wat leuk een derde druk! Gefeliciteerd!!
  Wij zijn dit jaar voor het eerst aan het moestuinen. En we genieten, ondanks dat we leken zijn 😉 dus zo een gave moestuin zaai agenda zou heel goed en dankbaar hier ontvangen worden door mij, mn man en onze 3 kids!

  Succes met het uit loten!

 115. Ik heb een hekel aan agenda’s! Ik vergeet er toch altijd wat in te zetten..
  Maar een zaai agenda?! Die komt wel van pas! We hebben onlangs zelf een beetje op de bonnefooi een moestuin aangelegd. Met tips van Diana’s forum erbij. Maar eerlijk gezegd zien we soms door de bomen het bos niet meer en prutsen maar wat aan.
  Een agenda om te weten wat wanneer en waar zou héél erg helpen.
  Mijn man zal ’t onzin vinden, die doet het op gevoel.. Maar ik wil ook wel echt wat meer eten dan alleen sla en bieslook..

 116. Omdat jullie zo aandringen… mij mogen jullie ook als kandidaat aanstippen! Dank en veel moestuin pret!

 117. Ik doe graag mee aan de win actie. Als beginnende moestuinieren heb ik nog zoveel te leren en ik denk dat dit boek me een welkome rode draad zou zijn.

 118. De derde druk alweer! Wow wat goed. Kan ook niet anders want de mooie moestuin is al zo lang een begrip onder alle moestuiniers…
  Ik waag graag een kansje!

 119. Al jaren fan van Diana.
  Zou mooi zijn als ik deze agenda zou kunnen bemachtigen.
  Anton

 120. Oooeoeee hier wordt ik blij van! Dit seizoen voor het eerst een grote moestuin gehuurd op de volkstuin bij ons in de buurt en ik kan heel goed de hulp gebruiken van een zaaiagenda!

  Hartelijke groet Rachel 🌿

 121. Gefeliciteerd!. ik doe graan mee met de loterij. fijne tuindag, Hg, Caroline

 122. Hallo Laura en Diana,
  Sinds ruim 4 jaar wonen we op een adres waar – gelukkig! – een moestuin past. Met veel enthousiasme – én onervarenheid- zijn we er meteen mee begonnen. Inmiddels beginnen we er wat meer feeling voor te krijgen en wordt het niet belastender om de moestuin te vergroten (waar de buurman ons angstvallig voor waarschuwde), maar juist alleen maar leuker! Jullie agenda zou voor ons een steuntje in de rug zijn om nog slimmer te kunnen zaaien en planten, waardoor we steeds beter zelfvoorzienend kunnen zijn.

  Hartelijke, groene groeten!

  Sandra Verspeek

 123. Hallo,

  Ik zou graag mee willen loten om hem aan mijn man te geven.
  Al vele jaren een enthousiaste tuinman in onze uitgebreide moestuin.
  Hij kan er altijd wat van leren.

  Groetjes, Joke

 124. Gefeliciteerd met de derde druk alweer.
  Voor een beginnende moestuinder, zoals ik, is een goede zaaikalender onmisbaar. Omdat ik nog heel goed tips en richtlijnen kan gebruiken raadpleeg ik ook vaak de website van Diana. Ik doe daarom graag mee met deze actie.

 125. Wij zouden heel graag ook die mooie zaaiagenda willen winnen. Groetjes vanuit Roermond! Petra, John, Marijn en Sjors

 126. Wat ontzettend leuk dat het zo’n succes is. Ik zou ook graag meeloten voor een exemplaar van de derde druk!
  Hartelijke groet,
  Karin

 127. Ook al heb ik er natuurlijk al een, ik zou deze graag willen winnen om weg te geven als cadeau.
  En jullie mogen echt terecht trots zijn op dit succes!

 128. Wooow ik loot super graag mee! Sinds een paar jaar heb ik mijn eigen moestuin. Dit is mijn anti stress tuin waar ik heerlijk kan vertoeven. De meeste spullen heb ik verzameld dmv weggeefhoekjes en marktplaats. Ik heb een leuk houten tuinhuisje, een kas etc. Voor het zaaien kan ik zeker nog wel wat hulp gebruiken. Vaak moet ik online gaan zoeken naar goede en slechte buren, ziektes etc. Heb nu alles opgeschreven in een schrift maar dat is lang niet zo mooi en overzichtelijk als dit mooie boekje van jou. Veel succes met je loting en alvast een fijn zonnig moestuinweekend. Groetjes Chantal

 129. Hoi ik zou graag de agenda willen winnen. Ik ben dit jaar voor het eerst met een moestuin begonnen en zie dat er nog veel verbeterd kan worden. Vooral in het voorzien en wat wanneer de grond in kan. Dan is jullie zaaiagenda een fantastisch hulpmiddel. Alvast bedankt. En er gaat niets boven eigen geteelde producten.
  Groetjes Vinanda

 130. Super goede , leuke, leerzame site.
  We hebben een moestuin maar sta soms met m’n handen in m’n haar ipv in de grond.
  Op die momenten ben ik jullie dankbaar!
  Zou graag mee willen doen met de loting voor de zaaiagenda.

  Veel succes verder!
  Groetjes Danielle

 131. Mijn moestuinvriendin Els en ik Willy doen graag mee. We zijn samen in een klein tuintje begonnen, 2 jaar geleden, ë hebben nu allebei een eigen moestuin. Heerlijk om samen te kletsen over van alles over de moestuin. We raken niet uitgepraat. Extra hulp is altijd welkom

 132. Dankjewel !
  Ik doe graag mee met de winactie !
  Zo’n zaaiagenda lijkt me heerlijk om meer overzicht te hebben.

 133. De zaaiagendais welkom hier!!
  Helpt me vast wat gestructureerder te werk te gaan ☺️
  Ik kijk ernaar uit 😁🍅🍓🥕🥦🥬🥒🍆🧄

 134. Yesss!
  Oei! Ik groei graag verder met deze zaaikalender. Dankzij deze kalender zijn de Oei, ik groei ( maar graag niet hoe, géén idee) steeds meer : Yesss, ik groei, zonder geknoei!

 135. Hallo Laura en Diane,

  Doe heel graag mee met de winactie!
  Als oma van 7 kleinkinderen, die vanaf dat ze konden lopen al mee-zaaiden komt deze agenda heel goed te pas.
  Hoop dat ik een kansje maak..

  groetjes,
  Marie van Vorstenbos

 136. Hoi Diana en Laura,

  Ik ben net begonnen met een grotendeels schaduwrijke moestuin en kan wel wat hulp gebruiken. Ik loot graag mee!

  Groetjes,
  Sarah

 137. ik doe graag mee met de winactie! het is echt een super agenda! en de nieuwe voorkant is top!

 138. Beste Laura en Diana,

  Ik wil graag meeloten voor jullie zaai-agenda! Proficiat met jullie derde druk!

  Groetjes, Cia

 139. Ik zou de agenda graag willen winnen voor mijn zus die pas terug verhuisd is vanuit Frankrijk. In de tuin bij haar nieuwe huis wil ze voor het eerst een moestuin aan gaan leggen maar die is bezaaid met heermoes en dat vind ik zo sneu dat een mooie agenda van jullie een mooie aanmoediging zal zijn.

 140. Ik doe heel graag mee met deze leuke actie. Ik ben bezig met het opzetten van een grote moestuin om hier samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen tuinieren/leren/oogsten enz. Deze agenda lijkt me erg fijn als leidraad en houvast. We gaan heel hard duimen.

 141. Klinkt heel goed, een zaaiagenda met tips!
  En voor een absolute beginner met een kersverse moestuin, is het wel heeel erg fijn!
  Ik hoop dat ik bij een van de gelukkigen ben die er een wint 😀 !

  Hartegroet,

  Mech

 142. Hoi Laura en Diana,

  Wij doen graag mee met de winactie voor de zaaikalender. Wij hebben sinds begin dit jaar een moestuin en al veel zelf gezaaid, maar met zo’n mooie kalender zou dat natuurlijk een stuk makkelijker en gestructureerder gaan!

  Met vriendelijke groet,
  Robin & Jasmijn

 143. Ik doe graag mee aan de winactie voor de zaaiagenda. Ik heb sinds kort een grote kas op mijn moestuin en lees nu steeds op jullie site de antwoorden op mijn teelvragen.

 144. Hoi Laura,
  Graag ding ik ook mee naar de zaai agenda. Zelf heb ik vorig jaar de agenda gekocht en ik gebruik ‘m zeker wekelijks. Daarom zou ik graag een exemplaar cadeau willen doen aan moestuin vrienden Leon en Patricia! Mocht ik winnen, dan is ie dus voor hen! 🙂
  Groetjes, Stefan

 145. Graag doen we mee met de winactie voor de zaaikalender.
  Hartelijke groet Henk en Jannie

 146. Wat een uitdaging eh …om mee te doen met deze moestuinagendakans , maar wat zal mijn stadsmoestuintje er wel bij varen !
  eh…als ik ‘m win …. ha ha

  groene groet van DESIREE

 147. Ben net begonnen, heel voorzichtig, met tomaten en paprika’s kweken en wil dolgraag uitbreiden dus alle steun en informatie is welkom. Daarom loot ik graag mee!

 148. Ik doe graag mee. We zijn net verhuisd naar een huis met grotere tuin en willen hier wat meer moestuin maken 🙂

 149. Mijn moestuin groeit en bloeit (ieder jaar een stukje erbij) maar de honger naar meer kennis betreffende zaaien en beter plannen groeit ook. De zaaiagenda lijkt me een geweldige uitbreiding!
  Groene groetjes

 150. Hallo Laura en Diana
  Ook ik zou heel graag kansje maken op zo’n mooie moestuin agenda, waarin alle zaaien en oogst gegevens beschreven staan.
  Ik zou hem graag willen winnen voor mijn kleinzoon van 13 die dit jaar met moestuinieren is begonnen. Hij heeft de liefde voor de tuin in ieder geval van ze’n opa en oma meegekregen.

 151. Dag Laura en Diana

  Naast de prachtige site lijkt mij de zaaiagenda een zeer goede aanvulling!
  Daarom had ik graag meegedaan met de winactie 🙂

  Met vriendelijke groeten
  Wouter

 152. Dag Laura en Diana,

  Wat een prestatie al weer de derde druk van de agenda.
  Graag loot ik me voor de zaai-agenda.

  Groet Anita

 153. Hi Laura en Diana,

  Ik zie dat het nog maar 1 dag is, toch nog even proberen zo’n prachtige kalender te bemachtigen.

  Grt,
  Chantal

 154. Ik ben heel benieuwd naar de agenda, alweer de derde druk, gefeliciteerd!! We heb sinds 2 maanden een nieuwe moestuin, na jaren potten en bakken nu echt met volle grond. Daar komt deze zaaiagenda goed van pas, dus ik doe graag mee om te winnen!
  Hartelijke groet

 155. Ik maak graag kans op het boek! Ik rommel altijd maar wat aan, met behulp van de site. Maar alles compact in een boek lijkt me erg handig!

 156. Graag zou ik mee willen doen met jullie feestje. Ik kan wel wat hulp gebruiken om de moestuin, ik doe maar wat en wat meer lijn erin zou goed zijn.

 157. Hoi Laura en Diana,

  Ik doe graag mee met de verloting van de zaai kallender :)! Dit is mijn tweede moestuinjaar en ik kijk veel op (met name Diana haar website), een overzicht zou top zijn! En anders koop ik hem natuurlijk ;)!

  Groetjes Anne

 158. Wat een leuke actie, ik ben elke dag op mijn tuin te vinden en loot graag mee.

 159. Ook wij doen graag mee met de actie. Onze schoondochter is beginneling in de tuin samen met haar kinderen. De kleinkinderen helpen ook bij ons.

 160. Hoi!
  Ik ben erg benieuwd naar jullie agenda en wil graag aan de win actie meedoen.
  Groetjes Saskia

Comments are closed.