Win-actie! De vierde druk!

WINNAARS GETROKKEN!

Lieve mensen, wat deden jullie massaal mee! Meer dan 500 mensen! Voorheen maakte we papieren lootjes en trokken de winnaars. Nu dacht ik, ik doe het eens anders (zonde van al dat papier). Bekijk de afbeelding maar eens!

De gelukkige winnaars zijn:

 • Cypers
 • Veronique
 • Josien
 • Riet Schouten

En een bonuswinnaar onder de snijbiet loters: Simon Geleijnse.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle aandacht die onze agenda krijgt, daarom krijgen alle deelnemers vandaag een mailtje van mij met een kleine verrassing. Enorm bedankt voor het meeloten en wie weet tot de volgende keer!!

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

En toen was de Zaaiagenda voor de Moestuin ineens 2,5 jaar oud! En is ineens ook de derde druk nagenoeg op. Het begint enorm eentonig te worden: Diana en ik kunnen er niet over uit. Het boek dat we maakte omdat we het zelf zo graag wilden hebben wordt inmiddels in duizenden moestuinen gebruikt! We zijn er echt ontzettend dankbaar voor.

De vierde druk gaat donderdag 24 juni in de verkoop. Het lanceren van de eerste, tweede en derde druk hebben we gevierd met een win-actie en dat is dus welhaast traditie aan het worden. Ook nu gaan we agenda’s verloten! En wel vier! We hebben vier pakketten samengesteld, je kan winnen door simpelweg in de reacties onder dit bericht aan te geven dat je graag kans maakt. Het is leuk, maar niet verplicht als je erbij vertelt waarom je hem graag zou winnen.

De vier prijzen:

 • Een Zaaiagenda voor de Moestuin met een pakje tomatenzaadjes (voor volgend seizoen).
 • Een Zaaiagenda voor de Moestuin met een setje ansichtkaarten.
 • Een Zaaiagenda voor de Moestuin, een setje ansichtkaarten en een pakje tomatenzaadjes.
 • Een Zaaiagenda voor de Moestuin, een setje ansichtkaarten, een pakje tomatenzaadjes én de originele aquarel van de snijbiet (30×35 cm).

We loten de vier winnaars donderdag 24 juni dus je kan inschrijven tot en met 23 juni 23:59. We geven de snijbiet prent het liefst aan iemand die hem echt graag wil dus geef graag expliciet aan in de reacties of je ook graag kans maakt op de aquarel. Meedoen kan vanaf nu!

Heel veel succes!
Groetjes, mede namens Diana

 

Laura

 

531 gedachten over “Win-actie! De vierde druk!

 1. Wat een geluksboekje!
  Hopelijk mag ik de gelukkige zijn!
  Zodat ik mij nog gelukkiger mag voelen🌺

  1. de zaaiagenda, een fijn initiatief dat ik graag aan een vriendin wil cadeau doen.Hopelijk maak ik een kans

  2. Er zijn zo weinig leuke zaaiagenda’s op de markt dus ik maak graag kans. Dit jaar een begin gemaakt om mijn moestuin ook natuurvriendelijk te maken en daar gaat deze agenda bij helpen! Maak graag kan op deze leuke actie!

  3. Als is kans maak, dan zou ik graag de aquarel op prijs stellen. Ik hang deze bij de verzameling die in de TUIN IN VIER SEIZOENEN Staan. Daar staan ook zulke mooie in.

   Dank jullie wel voor de mooie producten!

  4. Voor en door moestuinierders. Beter kun je het niet bedenken. Lijkt me handig en fijn om de agenda te krijgen. Gekleurde snijbiet is een van mijn favorieten in de moestuin. Ik heb m dus graag aan de muur hangen zodat ik er het hele jaar naar kan kijken.

   1. Sinds maart heb ik een moestuin en wauw wat is het leuk. Een zaaiagenda lijkt me geweldig praktisch.

 2. Van harte gefeliciteerd met jullie “kindje” dat zijn/haar 2,5 verjaardag mag vieren!! Daar mogen jullie echt trots op zijn.
  Ik ben heel blij met destijds jullie eerste druk, maar zou graag voor een vierde druk in aanmerking komen… vandaar dat ik een gokje waag….
  In elk geval geniet ik van de eerste druk, en wens jullie een mooie “verjaardag” toe😉

 3. Wowhh, Gefeliciteerd Diana en Laura! Wat een mooi resultaat. Ik ben bezig met het uitwerken van een mooi groen project (moes-kruidentuin) voor bij de Ruïne van Teijlingen. Hier willen we graag gaan werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze pakketten zijn zeer welkom om datgene wat we gaan zaaien/telen ook duidelijker kunnen uitleggen. Educatief met materiaal werkt goed. Ik doe dan ook graag weer mee met deze fantastisch leuke actie.
  Op naar een vijfde druk 👍🥕🍅🥦

 4. al jaren gebruik ik zaad van Diana, het zou super zijn ook haar/jullie zaai agenda te mogen gebruiken!

 5. Oeh. Ik doe hier graag aan mee.
  Hier thuis wordt al gesproken over een hangbuikzwijn ‘die maar op de plek van de moestuin moet gaan wonen.’

  Als ik die moestuin wat meer tot leven weet te maken, kan dat wellicht voorkomen worden..

  Alhoewel… Een hangbuikzwijn is wél erg leuk!

 6. goh ja, ik zou graag een agenda winnen.
  ik ga elk jaar wel met een groente de mist in, ofwel te vroeg, ofwel te laat gepoot…. of te vroeg of te laat geoogst…… deze agenda zou een mooie oplossing bieden !
  (de aquarel hoeft niet per se voor mij, ik ga al blij zijn met de agenda !)

 7. Heel tof! Ik win hem graag voor mijn schoonmoeder, die een moestuin heeft en dol is op mooie kunst ❤️

 8. Oeww ik wil die prachtige agenda ook wel eens leren gebruiken. M’n moestuintje uitbreiden, geef ik mezelf ook eens 5 jaar voor 😉 De aquarell die zou aan de muur komen natuurlijk!

  1. Al jaren enthousiast van planten en bloemen. Mijn ideale moestuin is dan ook niet alleen bedoeld om kilo’s te oogsten. In mijn optiek zou het een verademing moeten zijn om het wekelijkse onderhoud te mogen doen met een evenwichtige indeling van gezonde, goed ontwikkelde planten. Vele met mij zullen, ieder op hun eigen manier prachtige verbeeldingen hebben van een mooie moestuin. Met mij zullen zij ook ervaren dat het indelen van de moestuin lang niet altijd gaat zoals gepland, wanneer de artisjokken niet kiemen en de sla weer gaat doorschieten, bedenk je toch of je planning juist was. Misschien is de zaaiagenda van Diana en Laura wel belangrijker dan zijn/ haar gieter, ik denk dat iedere moestuinder de planner wel zou willen hebben. Ik hoop dat hij in iedergeval bij een fanatiekeling als mij terecht komt!
   Seeya!

 9. Ik hoop heel erg binnenkort een eigen moestuin te kunnen beginnen dus dan komt zo’n handige zaaiagenda goed van pas!

 10. Oehh wat is deze zaaikalender tof! Ik heb zelf maar een heeeeel klein moestuintje in de achtertuin maar een vriendin van mij heeft een moestuin die ze samen met haar man en kinderen verzorgd, zooo leuk!
  Ik zou graag mee willen doen voor haar. Ik weet dat ze hier mega blij mee zal zijn en veel informatie uit kan halen. Daarom zou ik als ik hem win hem heeeeel graag aan haar cadeau doen 🍀
  Ik denk ook bijna zeker te weten dat ze de aquarel van de snijbiet ook helemaal geweldig vind.

 11. Wat zou ik daar blij mee zijn! Ik ben dit jaar mijn moestuin begonnen en probeer zo veel mogelijk te leren. Ik heb er zo ontzettend veel lol in!

 12. Oh, de 4e druk alweer gefeliciteerd!! Ik doe graag mee, lijkt mij ontzettend praktisch om bij mijn moestuin te gebruiken om zo nog meer zelfvoorzienend te kunnen leven.
  Groetjes Karin

 13. Wat gaaf, gefeliciteerd met de vierde druk! Ik doe graag mee met de actie! Ik had me (dacht ik) zo goed voorbereid dit jaar, maar het is me toch gelukt om dingen te laat te zaaien of zelfs gewoon helemaal te vergeten haha. Hopelijk kan jullie toffe agenda me daar de rest van dit en volgend seizoen bij helpen! En die tomatenzaadjes zouden ook zeker goed van pas komen ♥️

 14. Mooie mijlpaal! Gefeliciteerd!!

  Heel graag! Debbie en ik hebben samen een heerlijke moestuin en om alle tips en tips te onthouden en wat nou wanneer te zaaien willen we dolgraag een agenda! Wat een overzicht zal dat geven in ons heerlijke hectische 2 huishoudens 🙂

  De aquerel krijgt als we winnen een prachtplek in de gang waar ook een hand gemaakt bordje hangt met de afdruk van onder andere het blad van de snijbiet.

  Maar met een ander pakket ook dolgelukkig 🙂

 15. Hoi Laura en Diana,
  Van harte gefeliciteerd met het uitkomen van de vierde druk van jullie moestuin agenda. Het werken in de moestuin werkt voor mij therapeutisch. Het is heerlijk om bezig te zijn in en met de natuur. Elke keer is het weer genieten om tussen de vogels en insecten met mijn plantjes bezig te zijn. Al heel lang probeer ik een duidelijk overzicht te maken wat wanneer en hoe gezaaid moet worden, dit is erg ingewikkeld en elk jaar ben ik weer opnieuw aan het puzzelen. De agenda zou hierbij een uitkomst zijn!
  De aquarel is erg mooi en die zou een mooi plaatsje krijgen in mijn huisje.
  Hartelijk bedankt nog voor alle informatie die ik via de site van jullie heb mogen ontvangen en heel veel succes nog in de toekomst!

 16. Wat gaaf dat jullie agenda zo’n groot succes is! Ik zou er ook wel eentje willen winnen om meer inzicht te krijgen in het hoe en wat van een moestuin zodat ik volgend jaar een echte eigen moestuin kan beginnen!

 17. Een 4e druk is zeker iets om dankbaar voor te zijn! Jullie boek wordt in duizenden tuinen gebruikt maar hier nog niet dus van harte welkom! Van een postzegel van een tuin hebben wij een mega tuin gekregen: grasveld, bloementuin, moestuin. Van alles wat! We zijn dus nog lerende 😉 Een prachtboekje zou welkom zijn om ons de aankomende jaren te helpen een prachtige tuin op te zetten!

 18. Ik zou de zaaiagenda heel graag willen winnen om iemand anders er blij mee te maken ❤️

 19. Hoi! Ik zou graag kans maken op zo’n mooie zaai agenda en aquarel! Ons balkon staat momenteel helemaal vol met onder andere paprika’s en tomaten. We komen ruimte te kort! Zeer geregeld check ik Diana’s blog voor vragen en tips. We zijn momenteel bezig met het zoeken van een huis met een tuin. Zodat we eindelijk onze eigen echte moestuin kunnen beginnen. Zon zaaikalenser zou dan zeker goed van pas komen 🙂 De vrolijke snijbiet krijgt dan natuurlijk een gezellig plekje in de keuken!

 20. SUPER, wij zijn pas begonnen en zo’n zaaiagenda zou dan precies goed uitkomen.
  Via jullie sita al zoveel geleerd.
  Succes met de introductie en verkoop van het boek.

 21. Als trotse bezitter van de eerste lichting wil ik mijn enthousiasme over de Zaaiagenda graag delen met moestuinvrienden en een exemplaar kado doen. Eerst natuurlijk even zelf neuzen naar veranderingen en het verse papier aaien😊

 22. Na bijna 10 jaar moestuinieren en een ouder wordend lijf, nog steeds elke keer plezier in het zelf zaaien en opkweken van plantjes.Mijn credo is: een kwart voor de beestjes, een kwart voor de natuur en de helft voor mij!
  Hoop zo nog lang door te kunnen gaan zeker met jullie mooie agenda!

 23. Oh ik volg jullie al sinds de voorbereidingen op de zaaiagenda! Bijzonder hoe jullie twee met zoveel precieze en durf de agenda uitgebracht hebben. Al bij de eerste druk dacht ik; die agenda zou ik wel willen hebben…. maar nog niet gekocht. Maar als je deze nu kan winnen…….?!?

 24. Ik zou het fijn vinden om de agenda te winnen.
  Het lijkt mij een handige gids om op het juiste moment werkzaamheden
  en het inplannen voor mijn moestuin te doen.
  Ben zelf beheerder op een complex van de volkstuinvereniging in wijk bij Duurstede
  Ook handig om tuinders te adviseren via de agenda

 25. Oh wauw!! Gefeliciteerd Diana met de 4e druk van de zaaiagenda! 🥂

  Wat een toffe winactie, wij doen graag mee! 😍 Wij zijn beginnende moestuinierders dus een zaaiagenda zou heel handig zijn. Tomatenplanten hebben wij nog niet, maar dat lijkt ons heel erg leuk! En dan de laatste topper: het Aquarel, prachtig! Kortom, wij doen heel graag mee🤞🏼🍀

 26. Wat leuk! De zaaiagenda zou ik goed kunnen gebruiken!
  Dit is mijn tweede jaar met een moestuin in de achtertuin en ik ben nog steeds zoekende wanneer ik wat moet zaaien en hou het nu bij in een ordinair schriftje. Super leuk dit!

 27. Wat een succes zeg!! Ik heb de tweede druk en het is een fantastisch boek! Ik volg Diana’s mooie moestuin al jaren en geniet van het lezen van de blogs, maar zoek ook met enige regelmaat iets op op de website. Ik zou hem heel graag winnen voor mijn schoonzus. Zij heeft een heel leuke moestuin achter in haar tuin en daarnaast maakt zij ook prachtige tekeningen. De aquarel van de snijbiet zou ze fantastisch vinden. Het lijkt mij een heel bijzonder cadeau om te geven!

 28. Ik zou hem heel graag winnen, sinds dit jaar een grote moestuin, volop aan het experimenteren en al doende leert men, maar deze kalender als hulpmiddel zou geweldig zijn!

 29. Wanneer ik iets moet weten over een gewas in mijn 2 jaar oude moestuin, surf ik altijd direct naar mooiemoestuin.nl! De informatie daar is zó volledig en ontzettend leuk geschreven. Ik heb altijd zeer georganiseerde plannen voor mijn groenten- en bloementuintje, maar in de praktijk is het pure chaos. Een zaaiagenda waarin ik te allen tijde even snel kan kijken zou fantastisch zijn!

 30. Jaaa, wat een toffe actie! Dit jaar ben ik gestart met een grote moestuinbak, zelfgemaakt door mijn man. En ik sta inmiddels op de wachtlijst voor een volkstuin in de buurt, samen met mijn moeder en zus. Alle info is dus meer dan welkom! Ik doe graag mee 🤩 ook graag voor de aquarel ♥️

 31. Zowel mijn schoonmama als ik zijn fervente moestuiniers en volgen jullie al een hele tijd. Dit zou een supercadeau zijn!!!

 32. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met de 4e druk!

  Ik zou heel graag mee willen doen met de winactie. Altijd al een mooie kruidenbak in de tuin gehad en deze dit jaar uitgebreid met twee elho kweekbakken! ( voor een klein stadstuintje dus al heel wat)! En ook nog ik pot twee tomaten planten 🪴🍅

  Maar het leuke is dat ik me heb ingeschreven voor een eigen moestuintje in de stadstuin. Ik sta op de wachtlijst, maar een goed begin is het halve werk!
  De moestuin agenda zou dus ontzettend goed van pas komen :)!

  Groetjes, Eva

 33. Wat leuk!,gefeliciteerd. Mooie actie ik ben nog steeda op zoek naar een goede en denk dat hem wel kan zijn. Wist niet dat je die had, ondanks dat ik je website regelmatig bezoek. Ik zou graag de aquarel van de snijbjet willen, die komt dan in mijn hobbykamer, waar ik nog mee bezig ben.

 34. Van harte gefeliciteerd. Het zou goed van pas komen, voor de hulp op de moestuin. Een twintiger die alles wil leren.

 35. Ik doe heel graag mee met de loting! Volg je altijd zeer graag op IG voor alle tips en moois wat langskomt! En hoe gaaf als ik daar een stapje naar dichterbij kom om ook zon mooie moestuin te krijgen met deze zaai agenda! Heel leuk!

 36. Beste Laura en Diana,

  Na jaren wachten mag ik sinds half april een klein stukje volkstuin van 5 x 5 verzorgen. Ik ben niet rigoreus te werk gegaan, maar op handen en voeten er door heen! Gelukkig waren daar de buurvrouwen op de tuin, die mij dingen kwamen vertellen. Gelukkig weet ik zelf ook diverse planten. Maar ik heb nog veel bloemen laten staan. Allerlei kleuren klaprozen, vogelmelk, diverse kleuren korenbloemen….. Zelf aardappels (gelukkig dore’s) staan er nog in. Het is zoeken en uitvogelen. Maar een leidraad zou fijn zijn. Ik.volg al jaren Diana en geniet er van. Zo kan ik ook verwonderd zitten en kijken naar al het leven op zo’n klein stukje grond. En ik vergeet altijd de tijd als ik er ben…… Ik zou ook de prent van de snijbiet waarderen!

 37. Ik zou graag de zaai agenda winnen, want hopelijk ben ik dan eens op tijd met het inzaaien!

 38. Superleuk dat de 4de druk er al aan komt. Ik ben vaak te vinden op Diana’s blog en de zaaiagenda staat sinds kort ook op mijn wishlist. Hij lijkt me gele handig. Mijn tomatenzaailingen zijn dit jaar helaas niet zo succesvol uitgegroeid dus hopelijk volgend jaar nieuwe kansen met jullie zaadjes en kaartjes versturen blijft leuk!

 39. Deze zou ik graaaag winnen! Ik hou van tuinieren en m’n moestuin word elk jaar een stukje groter. Echt TE leuk!

 40. Jaaa ik doe graag een keertje mee! Het nieuwe huis met de nieuwe eetbare tuin komt steeds een beetje dichterbij 🙏

 41. Ik zou graag een nieuw exemplaar winnen van de zaaikalender omdat ik mijn eerdere exemplaar aan iemand in onze gezamenlijke buurttuin heb gegeven. Dus nou is het heel handig om er zelf ook weer een te hebben :)).

 42. Ik doe graag mee! Vorig jaar begonnen met moestuinieren in potten en bakken in mijn eigen achtertuin en helemaal verslaafd geraakt.

 43. Wauw een 4e druk al weer! Zo verdient ook Laura en Diana. Ik doe graag mee 🙂 Ik vind de aquarel super mooi maar ik ken mezelf en ben bang dat deze op de stapel in de kast verdwijnt, (net als mijn eigen schilderij en afgedrukte foto’s…) dus daar mag je een ander heel blij mee maken. Mijn doelstelling is de voortuin bijna helemaal leeg halen en die helemaal veranderen in moestuin. Dit jaar ga ik dat qua tijd echt niet meer redden maar het is een heel mooi doel voor volgende jaar. Dit is dan een extra stok achter de deur!

 44. Gefeliciteerd dames!! Ik doe graag mee met de winactie! Bij onze woonboerderij steeds een stukje grasland aan het weghalen en mijn moestuintje aan het uitbreiden. Ik zou rustig beginnen mijn eerste jaar, maar dat is niet echt gelukt 🙂 Met deze agenda zet ik alles rond de juiste tijd in de grond, dat is me dit jaar helaas niet gelukt. De aquarel gun ik iemand anders.

 45. Van harte gefeliciteerd!
  Ik vind het superleuk om lekker in de moestuin bezig te zijn, maar zou de zaaiagenda graag aan mijn schoonvader geven. Ik denk dat hij daar erg blij mee gaat zijn. De aquarel vind ik super mooi, maar daar wordt iemand anders waarschijnlijk gelukkiger van 😉

 46. Gefeliciteerd, lijkt me fantastisch zelf iets te maken en dan te ervaren dat het ook anderen zoveel geluk brengt!
  Ik zou heel graag meedoen en een pakketje winnen voor mijn moeder, die ontzettend geniet van de moestuin (en wij dan weer van de oogst als we op bezoek komen 🙂 )

 47. Gewoon niet goed gelezen, hé! En dan alles op Insta gooien… Goed, nog een poging. Ik loot graag mee om volgend jaar weer een echt goede start te kunnen maken met mijn moestuin in Frankrijk. Het is al
  Lastig genoeg als je het niet dagelijks in de gaten kan houden. Ik heb echt planning nodig! Vandaar mijn deelname aan deze loting❤️❤️❤️

 48. Ik doe graag mee met de actie! We zijn nogal zoekende wanneer wat gezaaid kan worden en dit zou heel welkom zijn voor ons 🙂 gezellig met onze 2 kids werken in de moestuin! En zalfjes maken van de bloemen 🙂

 49. Leuk!! Zo’n agenda zou ik graag willen winnen! Onze kinderen genieten steeds meer van onze moestuin en kas. We leren steeds meer. Nog meer tips uit de agenda zijn dan natuurlijk super handig!

 50. Sinds vorig jaar het tuinierplezier ontdekt. Veel geleerd van de prachtige, informatieve website van Diana. Mijn voorliefde voor mooie boeken in combinatie met mijn plezier in het tuinieren zie ik terug in jullie superhandige en beeldschone zaaiagenda. Fijn als ik een exemplaar zou winnen.

 51. Ik zou die agenda heel graag winnen!!
  Dit jaar voor het eerst begonnen met een kleine moestuin en zie dat echt als een proefjaar. Volgend jaar wil ik heel graag met behulp van wat ik nu geleerd heb èn met een betere planning een beter en grotere resultaat hebben! Daar kan de agenda mooi bij helpen!

 52. Ik zou graag meedoen aan de winactie.
  Zon agenda lijkt me nou heel passend omdat ik vaak de data vergeet wanneer ik moet, en wanneer ik wat heb gezaaid…
  Wil iets meer een jaarplan maken zodat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg.

 53. Gefeliciteerd 🥂
  Jullie zijn mijn inspiratie om bijzondere planten uit te proberen. Ik ben nog maar een beginner. Die zaai agenda zou dus mooi van pas komen 🥰

 54. Ik wil heel graag de zaaiagenda winnen. Dit jaar is er zoveel zaaigoed verloren gegaan. Het wordt tijd voor gestructureerde zaaiplannen. Zeker nu er volgend jaar verhoogde moestuinbakken komen op mijn moestuin wil ik goed aan de slag gaan.

 55. Ik doe graag mee aan deze winactie.
  Vaak zaai ik nog op het verkeerde moment. Jullie agenda zou me goed kunnen helpen.

 56. Natuurlijk doe ik mee! Zou heel graag deze handige agenda als ruggensteuntje willen gebruiken. Gefeliciteerd met de 4e druk!

 57. De aquarel is prachtig,en de agenda lijkt me ook een feest.
  Hopelijk heb ik de pret,
  En sowieso heel leuk dat jullie zo enthousiast bezig zijn.
  Hartelijke tuin-groet,
  Hannie

 58. Geweldig! Gefeliciteerd met de 4e druk. Ik doe graag mee met deze win-actie. Bij ons heerlijke leven op ons paradijselijke plekje in Frankrijk met moestuin en kassen ontbreek nog zo’n handige Nederlandstalige zaai-agenda.

 59. Graag zou ik mee willen loten voor deze agenda ik ben nu op papier alles elk jaar aan herschrijven, maat dit zal veel makkelijker zijn.we hebben tot ni toe nog geen tuinkas maar daar zijn we ook al druk mee aan het zoeken.en dan zullen de kinderen ook kunnen helpen met het voorzaaien ,wat n u gebeurt in de vensterbanken in his

 60. Gefeliciteerd met jullie 4e druk! En wat een leuke winactie, daar wil ik zeker aan meedoen. Fingers crossed!🤞

 61. Ik loot graag mee voor de agenda (niet voor de aquarel). We telen zelf voor ons restaurant, dus optimale productie is gewenst. Daar kan de zaaiagenda ons vast bij helpen!

 62. Gefeliciteerd met de 4e druk!
  Graag gebruiken wij de agenda met onze vrijwilligers om met leerlingen van de basisscholen te moestuinieren op school en op onze tuin SchaikseWeelde. We genieten van de mooie moestuin site! 🍀

 63. Ik loot graag mee voor de agenda. Zou erg van pas komen in m’n nieuwe tuin. Ziet er ook nog eens super mooi uit.

 64. Mijn moestuin godin!! Als ik twijfel in de moestuin… Ga ik het thuis checken bij Diana.😅
  En nu hoop ik dat ik de moestuin bijbel van Diana win. En helemaal te gek met aquarel natuurlijk!

 65. Ook vanuit België is het boek die geïnspireerd is door Diana en in dat in combinatie met een twist van Laura een zeer tof hebbeding!
  Als gevolg had ik ook graag kans gemaakt op deze zaaiagenda.

 66. 4e druk en mijn 4e moestuinjaar, de zaaiagenda staat al een poos op mijn verlanglijstje! Voor nog meer opbrengst om mijn 4 zonen en man mee te verwennen.

 67. Oh, wat zou ik het pakket graag winnen als verwoed moestuinierder! Nu 3 jaar een moestuin en kas en nog dagelijks lerend over zaaien , verzorging van al die heerlijke groentes en ook fruit! Veelal gewoon in de ” we zien wel wat het wordt” mood, wat overigens vaak goed uitpakt, maar soms zijn net even wat handige tips en tricks onontbeerlijk!
  Dus kom maar op!😃

 68. Heel graag! Ik ga altijd naar Diana’s website voor informatie over welk gewas dan ook. Zou leuk zijn om nu het boek open te kunnen slaan. Tomatenzaadjes erbij maakt het helemaal af

 69. Echt een super prestatie! Ik hoop dat ik van jullie zaaiagenda gebruik kan gaan maken!

 70. Leuke actie, Diana en Laura! Diana’s website bekijk ik al jaren wanneer ik ergens vragen over heb, en dat is best vaak… Met een zaaiagenda (en natuurlijk ook tomatenzaadjes) zou ik erg blij zijn!

 71. Poging vanuit België om een zaaiagenda te winnen. Hopelijk helpt hij me dan om op het einde van het seizoen geen zaadjes meer te hebben waarvan ik denk: ‘als ik deze maar op tijd gezaaid had…’

 72. Ik doe graag mee met deze heel fijne actie!
  De aquarel zou een heel mooie plus zijn die hier zeker een plekje zal vinden…

 73. Wat een fijne actie en proficiat met de vierde druk! Bij twijfel over eender wat in onze (moes)tuin: checken bij Diana!
  Op zoek naar een leuk recept: checken bij Diana!
  Vrienden met tuinvragen: verwijzen we steevast door naar Diana!
  Kortom… Diana weet alles!

  Ik zou superblij zijn mocht ik 1 van de winnaars zijn!

 74. Ik zou de zaai agenda heel graag winnen! Om cadeau te geven aan mijn man, die net als Ruud geduldig met mij mee tuiniert op onze volkstuin!

 75. O wauw, wat een leuke actie. Gefeliciteerd met jullie 4de druk. Ik ben gek op diana’s site en kan daar uren rondspitten als beginnende moestuinierder. De agenda staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en toevallig ben ik bijna jarig. Dubbel feest dus 😉

 76. De vierde druk alweer van mijn bijbel!! Ik ben trotse eigenaar van de eerste druk. Toch wil ik graag een gokje wagen voor deze nieuwe uitgave. Lekker uitpluizen wat er veranderd is en de nieuwste weetjes uitvoeren. Keep my fingers crossed!

 77. Top, binnenkort de 4e druk! Ik zou er heel graag een winnen! En anders waag ik volgend jaar opnieuw een kans, aangezien deze verloting een traditie lijkt te worden 😉

 78. Ik kijk altijd uit naar jullie nieuws. Wat zou het fijn zijn om dagelijks in deze agenda te kunnen kijken.

 79. Gefeliciteerd met je 4e druk. Ik wil graag met de actie meedoen! Ik loop altijd achter de feiten aan met zaaien. Deze agenda zou mij zeer goed kunnen helpen.

 80. Wat een mooie kalender, ik doe heel graag mee 😃 Mijn moestuin is net af en kan nu volop gebruikt worden, zin in!

 81. Hoewel ik al jaren een moestuin heb loop ik nog steeds te stressen wanneer wat gezaaid kan worden. Met de zaaiagenda zal het allemaal een stuk makkelijker gaan.

 82. Wat een leuk actie van jullie! Ook nog gefeliciteerd met jullie grote succes van de verkoop van agenda! Ikzelf gebruik de website al een tijdje en zou heel graag willen meeloten voor een eigen moestuin agenda! Lijkt me super handig!🍀

 83. Gefeliciteerd met de vierde druk! Ik ben al heel lang op zoek naar een goede en overzichtelijke zaaiagenda/zaaikalender.
  Dit lijkt mij de perfecte boek. Dus hopelijk win ik één van de pakketten. 🍀

 84. Ik doe ook mee met deze win-actie om de vierde!! druk te vieren. Gefeliciteerd! De aquarel van de snijbiet vind ik erg mooi ..

 85. Erg leuk dat dit zo een groot succes is. Ik volg jullie al jaren en het lijkt me erg leuk om een van de 4 pakketten te winnen!

 86. Gefeliciteerd met de vierde druk! Ik doe ook graag mee met de winactie. Dit is mijn eerste moestuinjaar en wat hulp bij de planning is zeer welkom.

 87. Zo kunnen we proberen eindelijk eens niet ‘achter’ te lopen met onze zaaiplanning!

 88. Gefeliciteerd met jullie succes. Het is een prachtige en zeer nuttige agenda. Ik zou hem graag in mijn bezit hebben.

 89. Ik doe heel graag mee.
  Gebruik nu websites en mijn eigen agenda, maar dat is het toch net niet. Het duurt niet lang meer voordat ik hem in huis heb, win of geen win.

 90. Ik doe heel graag mee aan de actie. Gebruik nu de website veelvuldig maar denk dat de agenda nog meer gebruikt gaat worden.

 91. Ik loot graag mee voor de agenda. De website is een bron van van informatie en ik verwacht dat de agenda ook heel handig is.

 92. Ook ik doe graag mee! Ik volg al jaren de inspirerende blog van Diana. Wat een feestje om ze iedere keer te lezen😊! Die agenda zou echt helpen om onder andere onze moestuinkriebels in het vroege voorjaar in toom te houden en om onze moestuin op een hoger niveau te tillen.

 93. Gefeliciteerd!!! En wat een mooie dag om dat te vieren, jullie hebben een mooi cadeau om te geven en dit lijkt mij een mooi verjaardagscadeau om te krijgen de 24e. 🤭 Ik kende de moestuin agenda nog niet maar deze is meer dan welkom! Weer staan er dingen in de moestuin waarvan ik niet meer weet wat ik waar heb gezaaid, zucht. Een goede agenda gaat daar zeker bij helpen. Alle 4 de pakketjes spreken me aan, ook de aquarel van de snijbiet is mooi, daarmee halen we de moestuin in huis!

 94. Van harte gefeliciteerd! Ik zou heel graag heel graag winnen. Dit jaar begonnen met zaaien en moestuinieren in bakken en potten en ik kan nog heel veel leren🌱🌶🍓🥕🧅🧄🥒

 95. Ik loot graag mee voor de agenda voor mijn schoonouders. Zij hebben een enorme moestuin, dus dan komt de agenda vast van pas! En als bedankje voor alle hulp die ze ons geven hebben ze dit zeker verdiend!

 96. Dat is toch nu hè? Venkel zaaien? Voor die mooie rups? Ik heb veel graag de kalender en de tomaten zaadjes en de kaartjes. De aquarel is ook echt heel leuk, die kan in de keuken omhoog.

 97. Ik zou graag winnen! Om hem dan door te geven aan mijn vader die moeite heeft om te bedenken wat hij kan zaaien waardoor zijn tuintje vrij leeg blijft. Tomaten zaadjes zou ik zelf dan weer heel erg leuk vinden 🙂 die verzamel ik

 98. Wow, Allereerst *GEFELICITEERD *!
  Ik bekijk al jaren regelmatig jullie site voor de tips, de trucks, mooie foto’s en duidelijke verhalen. Ik ben nog niet helemaal los op Instagram, maar toen ik jullie voorbij zag komen, dacht ik: “natuurlijk, die kan ik ook op Insta volgen!”…
  We hebben (nog steeds) onze moestuin, maar inmiddels ook net een grote tuin die we nog moeten inrichten. Kortom, *nóg* meer reden om jullie te blijven volgen en om graag in aanmerking te komen voor jullie cadeautje!

 99. Oh wow, dat zou leuk zijn! We zijn nog niet zo lang gestart met een moestuin, en we kijken voor tips vaak bij Diana. Zo’n agenda zou een welkome aanvulling zijn!

 100. Gefeliciteerd met de vierde druk! En op naar de vijfde 😉.
  Ik ben net van een moestuin van 50 m2 naar een van 150 m2 verhuisd een zo’n agenda zou heel goed van pas komen.
  Verder heb ik op mijn tuin van vorig seizoen voor het eerst in mijn leven snijbiet gezaaid en heel veel van geoogst. Ik heb de snijbiet uitgeroepen tot de groente van het jaar 2020! Ik kan er van blijven eten 😋. De prent zou ik heel graag willen winnen. Dat maakt het afgelopen jaar 2020 toch nog bijzonder speciaal.

 101. Ik zou graag de zaaiagenda winnen. Daarmee kan ik als beginnende moestuinier mijn kennis vergroten en minder kans op fouten maken!

  De aquarel is prachtig!! Graag wil ik deze winnen!

 102. Ja ik wil graag winnen! Dit jaar voor het eerst een moestuin begonnen en krijg al veel tips van collega’s met een moestuin. Maar van zo’n agenda kan ik vast nog veel meer leren! Fingers crossed!

  Jullie van harte gefeliciteerd met dit jubileum en nieuwe druk! Wat mooi om te zien hoe een idee tot uitwerking komt en een succes word!

  Heel veel liefs van een nieuwe moestuinierder. 🙂

 103. Ik loot graag mee. Heb zelf de 3e druk gekocht en ik zou deze graag cadeau doen aan mijn schoonouders. Groetjes, Arianne

 104. Beste Laura en Diana,

  Ook ik waag een gokje om die leuke zaaiagenda te winnen!
  Al enkele jaren heb ik een moestuin in mijn achtertuin die elk jaar weer wat groter wordt. Ik vind het leuk om steeds weer wat nieuws te proberen. Tuinieren is voor mij echt ontspanning, zeker na een werkdag.
  Dit jaar heb ik voor het eerst snijbiet gezaaid en dit doet het heel goed ! Ik knip steeds wat blaadjes af voor in de sla. Dus de prent winnen zou ik heel leuk vinden!

  Groetjes Corine 🍀

 105. Van harte gefeliciteerd met de 4de druk! Ik volg de blog van Diana al lang, wat ik daar niet vanaf haal aan informatie! die site heeft mij met mijn moestuin heel erg vooruit geholpen.
  Ook fijne recepten en inmaak tips, zo’n zaaiagenda kan alleen maar top zijn! ik zou er dus best een willen winnen.
  Die aquarel van de snijbiet vind ik prachtig!

 106. Jaahhh, lijkt me geweldig om de zaaiagenda te winnen en eindelijk hier in de kast te hebben staan.
  Na alle vorige winactie’s zal het toch wel een keer lukken?
  Fijn dat jullie boek zo’n succesverhaal is, op naar de vijfde druk!

 107. Ik loot graag mee! Ik raadpleeg regelmatig Diana’s website en blog en ben steeds weer onder de indruk van hoe georganiseerd zij haar moestuin bijhoudt en dan ook nog tijd voor het delen van al die info. De zaaiagenda kan mij ongetwijfeld helpen minder chaotisch te werken. De snijbiet aquarel vind ik ook super mooi, dus die is hier zeker welkom.

 108. Ik loot graag mee. Volg Diana al lange tijd en vind haar site geweldig. Laura ken ik nog niet maar door het boek komt die kennismaking dichterbij 😊.

  Heel erg leuk dat het zo goed met het boek gaat dat jullie inmiddels al bij een vierde druk toe zijn. Gefeliciteerd 🥂

 109. Ik raadpleeg bijna altijd de website van Diana voor vragen over mijn moestuin. Ze heeft zo veel ervaring en weet precies de kleine weetjes en tips te geven. Van harte gefeliciteerd met de vierde druk! Ik ga dit keer echt de zaaikalender aanschaffen want mijn moestuin gaat het tweede jaar in en begint serieuze vormen aan te nemen. Maar wie weet win ik hem dus wel!
  De aquarel is fantastisch en die zou prachtig staan in mijn woonkamer bij de andere planten kunst. Hier kom ik dus ook graag voor in aanmerking. Lieve groetjes!

 110. Wauw gefeliciteerd met deze prachtige mijlpijl!
  Ik loot graag mee voor het pakket zonder snijbiet prent!😍 Sinds dit jaar begonnen met moestuinieren dus dit boek zou heel goed van pas komen.

 111. Beste Diana (en Ruud),
  Ik volg de blog al jaren en vind dat hier de beste informatie te vinden is. Ook al een paar keer je geweldige zaden besteld en genoten van bijzondere soorten tomaten, paprika’s, pepers en andere soorten groentes. Zo’n naslagwerk als de zaaiafenda lijkt me erg handig en overzichtelijk en gezien de goeie de informatie op de website kan het niet anders dan toegankelijk, informatief en doorwrocht zijn. Dus ik ding heel graag mee.

 112. Proficiat met de 4de druk!
  En voor wie nu niet wint, weldra gaan er 5 verloot worden. 😉

 113. Mocht ik 1 van de gelukkigen zijn, zal ik deze zaaiagenda schenken aan mijn jongste zus die eveneens door de moestuinmicrobe gebeten is. Ik heb reeds jullie 1ste druk. Prettig hebbeding !

 114. Wat leuk dat de 4e editie uit komt.

  Over de aquarel: deze zou mooi staan op een (nog) kale muur in de keuken.

 115. Ik ben redelijk geobsedeerd als het gaat om groenten en planten. Niet alleen kijk ik alle tuin programma`s( is Garderners world mijn geluksmomentje in de week ) struin ik youtube kanalen af,volg ik alles wat over planten en moestuin gaat maar kan ik ook nergens anders over praten. Ik merk dat ik zeer veel naar de website van diana`s mooie moestuin terug grijp en ook veel mensen door verwijs. Je zou mij niet alleen super gelukkig maken met deze mooie agenda, ook mijn omgeving. Want als ik lees, praat ik even niet over planten 😀

 116. Wat een leuke actiĺe zou best 1 van de 4 pakketten willen winnen. Ik heb nu een moestuin van 100 m² en met de zaaiagendal kan ik zien hoe, wat en wanneer ik kan zaaien en poten. Ik lees veel op Diana’s website en heb daar veel plezier en kennis opgedaan. De zaaiagenda zou ik mooi in mijn tuinhuisje op de moestuin kunnen bewaren zodat ik altijd erop terug kan vallen als ik op tuin bent. Tenslotte heb ik niet altijd een mobiele bij me om op de site van Diana te kunnen kijken op de moestuin.
  Maar of ik win of niet Van Harte Gefeliciteerd met jullie 4e druk van de zaaikalender, de agenda is een super ding om te hebben.

 117. Ziet er echt geweldig uit! Na een 4-tal jaar gefocust tomaten te telen in openlucht, probeer ik dit jaar een uitgebreide moestuin met diverse groenten. Ultieme droom is om zelfvoorzienend groenten te telen voor ons gezin😍 gedurende heel het jaar. De moestuin brengt mij rust na een zware periode op het werk! En de oogst, hoe klein of groot ook, geeft enorme voldoening. 🤞 We zouden dan ook zeer graag kans maken om zo een mooie Diana’s zaaiagenda te winnen 🤞🍀🍀

 118. Proficiat 🥳 met de 4de druk En wat een mooie te winnen pakketten 🥰 De zaaiagenda zou ik goed kunnen gebruiken want het gaat behoorlijk mis met mijn kweekkwaliteiten Te vroeg, te laat, te diep, op de verkeerde plek 🙄 De aquarel is mooi maar ik heb er helaas geen geschikt plekje voor 💚 ps ik heb gisteren de rabarbercake ( net op tijd gezien om de laatste keer rabarber te oogsten)gemaakt die is verrukkelijk En gaat straks vanuit Zuid Limburg mee naar mijn dochter in Ede

 119. Wat zou ik het leuk vinden om deze prachtige agenda te winnen.
  Om het moestuinieren beter onder knie te krijgen.

 120. Ik maak graag kans! Begonnen met moestuinieren en nog altijd zoeken af en toe hoe het allemaal werkt.

 121. Op mijn verjaardag, 23 juni, hoop ik een mooie moestuinbak te krijgen. Dit jaar stopt mijn vader (82) met tuinieren vanwege zijn gezondheid en hoop ik dit thuis voort te kunnen zetten.
  We hebben het de laatste jaren samen gedaan en heb veel van hem geleerd.
  Deze mooie agenda komt dan goed van pas.

 122. Gefeliciteerd Diana en Laura!
  Ik ben zelf al vanaf de start in het bezit van de agenda en ben er heel blij mee. De reden dat ik mee doe, is dat ik hem graag weg zou geven aan een goede vriendin.
  De aquarel is prachtig en zou een mooi plekje krijgen boven mijn thuiswerkplek, waar ik ook alle moestuinvoorbereidingen doe (zoals lezen in de agenda😀).

 123. Een nieuw huis. Grote tuin 50 meter diep. Wil gaan moezen. Wil een kas. Maar nog geen idee hoe en wat. Wat zou zo’n agenda een prachtig aanvulling zijn om concrete plannen te maken.
  Een mooie dag verder!

 124. Gefeliciteerd met dit mooie resultaat, ook ik loot graag mee.
  Met veel plezier lees ik ieder weekend de blog en gebruik al jaren zaden van Diana met goed resultaat.

 125. Gefeliciteerd! Ik wil ontzettend graag mijn liefde voor de moestuin met zo veel mogelijk mensen delen, maar vaak weet ik niet waar ik moet beginnen met uitleggen, ik zou dit boekje zo tof vinden om me te helpen 🙂 Dankjulliewel

 126. Gefeliciteerd!
  Ik maak heel graag kans op de agenda! Nu bekijk ik steeds je moestuintips op je website, maar gebundeld in een handige (en prachtige!) agenda zou helemaal geweldig zijn. Zelf heb ik een zeer bescheiden moestuin waar ik en mijn vijf kinderen heel enthousiast in bezig zijn.

 127. Hartelijk gefeliciteerd met de vierde druk. Graag wil ik de zaaiagenda en de aquarel. Groet, Yvonne

 128. Na jarenlang de vensterbanken vol te hebben gezet met allerlei zaaisels heb ik dit jaar een kastje gekocht. Ik ben er heel gelukkig mee, maar heb nog lang geen volledig zicht op alle mogelijkheden. Ik bezoek vaak Diana’s website om vanalles op te zoeken of te checken. Super duidelijk beschreven en ik ben er altijd erg mee geholpen. Nu het zaaien in het voorjaar voor mij niet meer afhankelijk is van de lengte van mijn vensterbank, kan ik de zaaigids goed gebruiken om nieuwe dingen te gaan proberen en dat niet alleen in het voorjaar, maar het hele jaar.

 129. Gefeliciteerd met de vierde druk van jullie agenda! Ik zou heel graag kans maken op een zaaiagenda om volgend jaar weer veel meer te kunnen genieten van onze achtertuin (van 40m2) die volledig als moestuin dient. Dit jaar kon ik door de komst van onze pup met heftige gezondheidsproblemen en daardoor ontwikkelde gedragsproblemen heel weinig tijd en aandacht aan de tuin besteden. Gelukkig gaat het inmiddels al stukken beter met onze lieve pup en heb ik de hoop volgend jaar in mijn tuin te kunnen knallen, jullie agenda zou hier ontzettend waardevol bij zijn, zo zou ik nooit een zaaiperiode missen en kunnen we met zijn allen (pup eet graag mee van de aardbeien, kruiden, boontjes etc) genieten van al het moois en lekkers uit eigen achtertuin!

 130. Als grote chaoot is het voor mij altijd weer balanceren… Ik vind veel rust in de moestuin. Een stress free zone en zo leuk om je eigen voedsel te verbouwen. En werken met de elementen van de natuur.

  Wat geweldig dat jullie een zaaiagenda hebben uitgebracht. Heerlijk overzicht in 1 boek!

 131. Hallo, ik zou graag zo’n mooie agenda willen winnen. Ik moestuinier al een tijdje maar heb het idee dat ik niet alles op de juiste tijden zaai en poot. Er mislukt nog wel eens wat.
  Daarom lijkt het me fijn om vanuit de agenda te werken.
  Groetjes,
  Marjorie

 132. Laura en Diana, gefeliciteerd met de komst van de vierde druk.
  Ook al is de kans klein dat ik iets win toch wil ik graag meedoen met de verloting.

 133. Oooh!! Ik gebruik nu al een jaar een andere zaaiagenda uit de bibliotheek omdat ik beginnend moestuinier ben. Maar ik zou heel graag jullie agenda voor mezelf willen! Ik lees bijna elke dag op de website van Diana, ook over het kweken van tomaten – dus een zakje zaadjes voor volgend jaar komt zeker van pas <3

 134. Ik zou de zaai agenda heel graag winnen!
  Dit jaar staat door een grote verbouwing de groentetuin op een laag pitje maar dan kan ik er volgend jaar weer helemaal goed tegenaan! Lijkt me een heel makkelijke hulp om alles te plannen. Daar heb ik vaak toch wat last mee en ben dan met van alles net te laat.

 135. Heel graag doe ik mee om de zaai kalender te winnen voor een familielid die trouw je adviezen opvolgt voor de moestuin.
  Zij heeft een moeilijke tijd achter de rug. Het zou een mooi cadeautje voor haar zijn.
  De aquarel van de snijbiet zou heel mooi staan in mijn Pottenbak atelier.
  Groetjes Marja K

 136. Wauw! Dit lijkt me enorm leuk om te winnen! Ik zou hem samen met een vriendin gaan gebruiken 🙂
  Gefeliciteerd met jullie 4e druk!!!

 137. WoW! Graag maak ik ook kans op de aquarel! Ik herken daarin zo’n moment waarop het lage zonlicht door de bladeren van de snijbiet schijnt. Heerlijk wegdromen:)

 138. Yes ik doe mee! Ik heb hem voor mn verjaardag gevraagd maar dat duurt nog 7 maanden….

 139. Ik heb sinds 2.5 jaar een moestuin en kom er elk jaar weer achter dat ik nog erg veel te leren heb! Dit mooie zaai-overzicht zou hierbij erg helpen!

 140. Wow, wat een handig boek is dit! Ik wil elk jaar zoveel verschillende zaadjes zaaien dat ik het overzicht telkens weer kwijtraak. Het zou geweldig zijn om een exemplaar te kunnen winnen. Ik denk dat dit boek erg goed bij het plannen kan helpen!

 141. Hele mooie en handige zaaiagenda, ik doe graag mee aan jullie actie! Groetjes Jasmijn

 142. Zooo wat een hoop reacties al! De winkans zal dus maar klein zijn. Toch doe ik graag mee. Mijn man en ik hopen de droom van een eigen moestuin ook binnen nu en een paar jaar te kunnen verwezenlijken. Sinds een paar jaar hebben we een boerderij met veel plek voor een moestuin. Hiervoor moet nog het e.e.a. geklust worden aan een stal (kippenhok), de bouw van een kas en op het veld een moestuin maken. Eigenlijk zijn we al een beetje begonnen omdat we niet kunnen wachten hihi. Er stonden al aardbeien, munt, tijm, rozemarijn en salie. Dit jaar hebben we weer wat aardappelplanten, pompoen, sla, bonen, komkommer en paprika gezaaid. En voor Moederdag heb ik een theeplant gekregen. Stap voor stap breiden we uit 🙂 Zo’n zaaikalender zou echt een uitkomst zijn want dat is waar ik nu wel moeite mee heb, wanneer ik iets kan zaaien.
  Gefeliciteerd met de 4e druk, jullie zijn dus zeker niet de enige die zo’n boekje handig vinden 😉

 143. Beste Diana en Laura,

  Ik zou het super leuk vinden om de zaaikalender te winnen, want ik hou van freubelen in de moestuin en ik denk dat jullie boekje super interessant en bruikbaar is. Ik volg Diana ook op Instagram en lees regelmatig stukken op de website :). Kortom, ik hoop kans te maken! 🙂

  Vriendelijke groet,
  Bianca

 144. Beste Diana en Laura,
  Heel graag zou ik de zaaiagenda winnen! Krijg je extra kans bij de loting als je alle keren hebt meegedaan? 😉 Ik kwam zojuist mijn foto tegen van de ‘aubergine met neus’ die ik vorig jaar heb ingestuurd, ik blijf hem grappig vinden!
  De aquarel van de snijbiet vind ik prachtig, dus doe graag mee voor dit pakket, mits het mijn uiteindelijke kans op de zaaiagenda niet verkleint haha 😉

 145. Van harte gefeliciteerd met de vierde druk! Wie had dat ooit kunnen bedenken. Blijkt maar weer wat een professionals jullie zijn!! Graag doe ik mee met de winactie en zeker ook voor de aquarel want ❤️ Snijbiet. In eerste instantie in de moestuin gezaaid want lukt altijd maar inmiddels zoveel lekkere gerechten mee gemaakt!

 146. De zaaiagenda lijkt me super handig. Graag doe ik mee aan de loting! Groetjes Jantina

 147. De zaai agenda staat op m’n verlanglijstje… Wie weet hoef ik nu niet tot de kerst te wachten 😊

 148. Ik doe graag mee met deze verloting. Ik ben dit jaar voor het eerst met een moestuin begonnen, en heb een kas(je) er op geplaatst die ik gratis van iemand kon overnemen. Het is best nog lastig soms om te bepalen wat je wanneer het beste kunt zaaien (of voorzaaien in de kas). Maar wel heel leuk! De zaaiagenda zou een handig hulpmiddel zijn!

 149. Goedemorgen,
  Wat een ontzettend leuke actie! Ik zou heel graag kans maken, nu verzamel ik zelf allerlei informatie om mijn zaaien en plant schema te vormen en deze kalender zou zeker van pas komen! Zelf in mijn kleine tuin kan ik dan nog meer mooie gewassen zelf verbouwen.

 150. Ik loot heel graag mee voor de zaaiagenda en het setje ansichtkaarten! Wat ziet de agenda er mooi uit! Lijkt me heel leuk om eens een zaaiagenda te gebruiken voor mijn moestuin. Dit jaar heb ik voor het eerst een tuinkas in gebruik, waardoor ik nog meer plezier in het moestuinieren heb gekregen.
  Groetjes Anna

 151. Heel graag, gewoon omdat ik hem supergraag wil gebruiken in de moestuin!

 152. Ik zou heel graag de agenda winnen om elk leeg plekje in onze moestuin optimaal te benutten.
  Groetjes

 153. Ik moestuinier 1 hoog, op 16 m2 in potten en bakken en heb voor mijn tomaten, ik heb er 21 en heb mijn info bij de blogs van Diana gehaald. Het heeft me goed geholpen om bepaalde keuzes te maken.

 154. Amai, dat is een tof boekske! Eén van de dagen word ik ‘Mamie’ van mijn eerste kleinkind en ga ik ervoor zorgen dat het nieuwe mensje voorzien wordt van het beste verse voedsel uit eigen tuin. Dit boekje zou een grote hulp zijn bij het bewerken van de Zeeuws-Vlaamse klei. En nog ne gelukkige verjaardag!

 155. Gefeliciteerd met de vierde druk!
  Een echte ‘must have’
  Graag doe ik mee en krijg ik eindelijk controle 😊
  Atie

 156. juist begonnen met het kweken van groenten en fruit , er gaat nogal eens wat mis .
  De zaai agenda zou een enorme hulp zijn in de toekomst .
  Proficiat trouwens met de 4de druk , een wel verdient en enorm succes na het vele werk
  door jullie beiden er hebben ingestoken .

 157. Wat een leuk winactie! ik heb sinds dit jaar 80 vierkante meter volkstuin. Aangezien ik nog een groentje ben, zou deze zaaiagenda mij erg goed op weg kunnen helpen om mijn moestuin tot een succes te maken!

 158. Gefeliciteerd!
  Een nieuwe druk van de zaaiagenda, daar maak ik graag kans op!

  Mariette

 159. Het lijkt me heel leuk om de zaaikalender te winnen, ik heb er nog nooit eentje gebruikt maar wil het graag uitproberen. De aquarel vind ik ook prachtig.

  Sonya

 160. Ik maak graag kans om de zaaikalender te winnen? Een reden?….ik win nooit iets…😶

 161. Gefeliciteerd en wat een leuke actie!
  Ik doe graag mee want ik heb een moestuin die elk jaar steeds groter wordt. Jullie agenda kan mij helpen om op tijd te zaaien en een beter moestuin plan te maken.
  Ik ben gek op tomaten kweken, dus die zaadjes wil ik ook graag.

  Liliana

 162. Gefeliciteerd, wat mooi dat het zo goed loopt en er dus steeds meer mensen lekker zelf aan de slag gaan! Ik maak zelf graag kans om dat ik dit jaar voor het eerst een (moes)tuin heb (superblij mee!) maar wel merk dat mijn zaai- en inplanttiming nog wel wat verbeterd kan worden… Zo barsten mijn pompoenen intussen echt hun minipotjes uit en is mijn radijs juist helemaal doorgeschoten, maar daar zijn de bij’tjes dan wel weer blij mee 🙂

 163. 4e druk…..wat een fantastisch resultaat!
  Ik lees en geniet wekelijks van Diana’s blog.
  Ook van de zaden die ik jaren geleden bestelde, waar ik ieder jaar nieuwe zaden uit win.
  Ik doe graag mee aan jullie actie.

 164. Gefeliciteerd met jullie 4e druk! Die zou ik graag willen winnen! Dit jaar in de nieuwe tuin voor het eerst een grote moestuinbak. Op dit moment volledig ontploft (jeetje wat een groei ineens 😀 ) heel leuk om te zien, maar tips kan ik nog wel gebruiken. Ook wat ik straks op de vrijkomende plekken kan zaaien. Kortom: de zaaiagenda wordt vast vaak geraadpleegd. Ook door mijn drie kindjes die heel fanatiek meehelpen en vol verwondering kijken naar al het lekkers wat “zomaar” in onze tuin groeit.

 165. Gefeliciteerd met de 4e druk! Ik maak graag kans op 1 van de agenda’s. Het aquarel van de snijbiet vind ik prachtig!

 166. Gefeliciteerd! Ik zou deze graag willen winnen, omdat ik vaak op gevoel dingen doe, maar dat niet altijd goed gaat. Handige tips zijn zeer welkom! 😊

 167. Leuk gefeliciteerd! Ik wil de agenda winnen voor Mn dochter die een grote moestuin heeft en dan kunnen haar zus en ik er af een toe in raad plegen voor onze kleine moestuintjes! Zaadjes en ansichtkaarten zijn ook leuk erbij!

 168. Als trouwe lezer van Diana’s mooie moestuin met elke week een heerlijk herkenbaar verhaal dacht ik, nu trek ik mijn kloppen aan (stoute schoenen) en doe mee met jullie win actie voor de maar liefst 4e druk van de zaaiagenda. Elk jaar opnieuw denk ik, hoe was het ook alweer wanneer kan ik wat nu zaaien, haha. En zeker voor het naseizoen/winter kan ik tips gebruiken. Tevens probeer ik met zo weinig mogelijk aan kosten heerlijk te kunnen tuinieren, de gewonnen agenda kan hier een steentje aan meedragen. Met een bloemige groet, Monika

 169. Wat leuk! Ik wist niet van t bestaan van jullie kalender. Ik wil ‘em graag proberen! De aquarel is prachtig, daar heb ik een mooie plek voor.

 170. Proficiat met de mooie lay-out van de agenda! Ik maak graag kans op de aquarel van de snijbiet

 171. Proficiat met de 4de druk van jullie zaaiagenda, wat een werk en tijd hebben jullie daarin gestoken, chapeau.Ik teel al vele jaren groenten, het ene jaar lukt het beter dan het andere.Het is een plezier om het blog van Diana te lezen, en ook te lezen dat niet alles lukt bij haar.Het wel en wee van de groententuin.Een zaaiagenda heb ik nog nooit gebruikt, dus bij deze, zou ik die graag winnen om er nog meer info uit te halen.
  Zomerse groetjes, Sonja

 172. Dag Laura en Diana,

  Jullie fantastische zaaiagenda gaat zelfs internationaal!
  Ik gebruik editie drie in België. Omdat we er zoveel vragen over krijgen van vrienden, zou het zo tof zijn editie vier cadeau te doen.
  Dus ik hoop stiekem dat ik vier keer win 🙂

 173. Wat ontzettend leuk 😊🌱 Ik zag het berichtje van mooie moestuin.nl met de Zaaiagenda voor de Moestuin. En ik dacht DIE WIL IK! Gewoon al om de illustraties op de kaft 🥰 ! Natuurlijk ook als hulpmiddel voor bij het zaaien want daar gaat het in eerste instantie natuurlijk om, het systeem ziet er in het filmpje handig uit dus dat ga ik waarschijnlijk fijn vinden 😊, maar ik kan mooie illustraties zeer waarderen! En toen las ik dat er ook nog geloot wordt 🥰 en toen bleek met illustraties er bij 🥰 Mijn dag kan niet meer stuk, GEWELDIG 🥰🥰🥰🥰🥰!
  Ik hou me dus super aanbevolen voor optie 4 met de illustraties; de Zaaiagenda voor de Moestuin, een setje ansichtkaarten, een pakje tomatenzaadjes én de originele aquarel van de snijbiet (30×35 cm).😍🥳🥰
  Dank jullie wel voor dit mooie fijne werk 🌱🪴🌈🖼!

 174. Wat een succes deze zaaiagenda, alweer de 4e druk’
  Ik maak graag een kans op een van de prijzen.

 175. Vorig jaar november een zaai agenda aan mijn dochter cadeau gedaan. Zij was net genezen van lymfeklierkanker, ging trouwen, kochten een huis met een tuintje en was als een kind zo blij met de agenda.. Had niet beter terecht kunnen komen. Inmiddels doet ze ook mee op het volkstuincomplex in haar woonbuurt. Wat de passie voor de moestuin betreft, denk ik: Zo vader, zo dochter!

 176. Dankzij de site van Diana ben ik gaan moestuinieren! Het hele jaar is er iets te doen, zowel binnen als in de tuin, heerlijk. Ik zou de agenda goed kunnen gebruiken, het is nu nog een redelijke chaos en regelmatig loop ik op de dingen vooruit of ben ik weer te laat. Tomaten zijn favoriet, dit jaar 32 soorten! De agenda winnen zou dus super zijn, de extra’s maken het nog leuker.

 177. Ik ben heel erg benieuwd naar de zaaiagenda. Nu het derde moestuinseizoen voor mij en de agenda gaat zeker helpen om nieuwe soorten en rassen uit te proberen.

 178. Wauw zo’n zaaiagenda lijkt me super om te hebben. Dit is mijn 4e jaar in de moestuin en door de website mooie moestuin heb ik al veel mogen leren op een leuke manier. Soms zit het tegen, maar zo leuk als het mee zit! Toch kan ik nog veel leren wat betreft het zaaien, tijden en zo te komen tot een jaar van plezier in en met de tuin. De natuur is eerlijk en laat het je weten wanneer je geen goede aanpak hebt en met de zaaiagenda gaat dat vast lukken!
  In ieder geval gefeliciteerd met jullie succes! Fantastisch!

 179. Ik zou zeker graag kans maken op de zaaiagenda. Ik heb nu sinds een jaar of 8 een moestuin en heb er nog altijd veel plezier in! Elk jaar leer je weer wat nieuws. Zo een zaaiagenda is erg handig, want niet alles kan in je hoofd blijven zitten 🙂

 180. Hoi, ik zou deze agenda wel willen.
  Om dat ik zoveel info van Diana der moestuin haal. Online is ook wel eens lekker om is wat in je handen vast te hebben.

 181. Ooh, wat leuk! Gefeliciteerd met de vierde druk, een mooi compliment voor jullie. En die winnen wij natuurlijk graag! We hebben sinds dit jaar een flinke moestuin in onze achtertuin, maar moeten nog behoorlijk wat leren. Deze agenda zou ons daar heel goed bij kunnen helpen.
  En die aquarel ook prachtig! Die geef ik heel graag een mooi plekje in de keuken.

 182. Hoii, super leuk dat de verkoop van de zaaiagenda’s zo goed gaan!!! Ik hoop heel erg dat ik win omdat ik af en toe nog wel moeite heb om de moestuin vol te houden :))

 183. Wauw wat een prachtige agenda is dit.
  Ik doe graag mee met de winactie.
  Ook de snijbiet prent zou mooi staan bij mijn andere verzameling kruiden prenten.

 184. O wat n gaaf boekje, ik kende het nog niet! Als super beginnend moestuinierster zou dit n uitkomst zijn!!

 185. Ik doe graag mee! Ook de snijbiet prent zou ik graag willen ontvangen!

 186. Jaaaaa wat vet!
  Nu ik een ‘echte’ volkstuin heb sinds dit jaar kan ik het goed gebruiken!

 187. Gefeliciteerd met jullie 4e druk! Ik hoop dat ik hem mag winnen; in de lente zaai ik altijd volop maar daarna weet ik het niet meer zo goed…

 188. Net verhuisd van een mooie grote boerderij tuin naar een kale veel kleinere tuin zonder grote kas. Met alle tegenslagen van moe van de verhuizing, het lange koude weer en nu weer de droogte waardoor oa mijn komkommer niet hoger is dan mijn enkel 🙈 zou zo’n leuk cadeautje erg welkom zijn om het nieuwe zaaien wat gezelliger te maken 😊. Maar ook zonder gaan we met frisse moed door hoor.

 189. Superleuke actie! Ik heb sinds vorig jaar een mooie grote moestuin, waarbij deze agenda goed van pas kan komen. Ik lees de blog van Diana al geruime tijd en zou het superleuk vinden om deze agenda te winnen. Het zou goed van pas komen!

 190. Gefeliciteerd met de nieuwe druk van de zaaiagenda. Ik maak graag gebruik van de mogelijkheid hem te winnen.

 191. Gefeliciteerd!
  Ik zou deze graag willen winnen, zodat het makkelijker wordt om nieuwe soorten uit te proberen en wat serieuzer met de moestuin aan de slag te gaan.

 192. Hoi Laura (en Diana),
  Ik maak graag kans op de zaaiagenda! Ik wist niet dat zoiets bestond en zocht tot nu toe alles wat ik wil weten steeds op op Diana’s site. 😅😬
  Mocht ik een van de gelukkigen zijn dan ben ik het blijst met de ansichtkaarten.

 193. Dit jaar is het voorzaaien mede door een new born niet goed gelukt. Te laat! Een moestuinagenda houdt mij bij de les 😊

 194. Wat een leuke prijzen, ik doe mee! Ik volg Diana op de voet en ben fan van de tekeningen van Laura. Een super duo 🙂 Prachtig de tekening van de snijbiet, je waant je zo in de moestuin.

 195. Wat leuk, de vierde druk al weer. Ik zou graag deze mooie prijzen willen winnen. Zal er veel plezier aan beleven nu we onze kleine groententuin wat willen uitbreiden.

 196. Een nieuw huis, met daarbij een nieuwe (moes)tuin, daar hoort een nieuwe agenda bij.

 197. Wat een fantastisch resultaat, de vierde druk al weer, dat er nog vele hierna mogen volgen. En zo steeds meer mensen nog enthousiaster over moestuinieren worden!

  Graag zou ik mee willen loten voor zo’n prachtig exemplaar om, samen met mijn drie kinderen, te plannen wat, waar en wanneer we gaan zaaien!

 198. Ik ding graag mee om de 4e druk van jullie zaaiagenda te winnen! Waw, 4e druk en ik herinner me de lancering van de eerste druk … time flies. Dit jaar zaaide ik voor het eerst mijn tomaten, komkommers, pompoen, courgette, paprika’s en aubergine zelf. Ook heel wat plukbloemen! Ik zaaide wel alles in een keer en wellicht nogal vroeg. Het moeilijke is om alle planten daarna in goede banen te leiden! Dus ik ben benieuwd of de zaaiagenda mij daarbij kan helpen! Ondertussen piep ik regelmatig voor tips en tricks op de website van Diana! Alvast super merci voor alle inspiratie!

 199. Van harte gefeliciteerd met de 4e druk van je zaaiagenda Diana. Iets om trots op te zijn. Graag doe ik mee want ik ben nog een beginner in moestuinieren. Deze agenda zou heel handig zijn.

 200. Voor het 4e jaar heb ik met een vriendin een volkstuin, daarvoor zou de 4e druk van de zaaiagenda goed van pas komen :). En de aquarel zou prachtig staan in ons tuinhuis!

 201. Ik doe graag weer mee! We gaan steeds meer zelf zaaien in kas, moestuintje en tuin. De zaaiagenda is een welkome toevoeging!

 202. Ik zou heel graag een zaaiagenda winnen!! Ik ben nog een dummy in de moestuin, denk dat ik hier veel van kan leren!!

 203. Wat een super handige agenda lijkt me! Ik ben vorig jaar gestart met mijn moestuin in Noord Frankrijk en heb al best wat geleerd;) Ik volg veel insta accounts over moestuinen maar nog handiger lijkt het me om van alles bij elkaar te hebben in een agenda. Dus doe graag mee!

 204. Allereerst gefeliciteerd met de 4e druk. Ik doe ook een poging om die mooie zaaikalender te winnen.

 205. Ik ben het eerste jaar nu bezig met een moestuin dus tips via een zaaikalender zijn zeer welkom

 206. Ja, die zaaiagenda zou ik heel graag winnen. Dit jaar voor het eerst een moestuin. Als beginneling kan ik die heel goed gebruiken.

 207. Hoe handig zou het zijn om mijn moestuinavontuur voort te zetten met de zaaiagenda aan mijn zijde 🙂 iets meer orde in de (leerzame) chaos! Ik doe dus graag mee met deze verloting.

 208. Ook ik maak graag kans op die mooie zaaikalender.
  Voor mijn zoon en zijn man, die een paar weken geleden een moestuin hebben gekregen na een wachttijd van twee jaar. Ze moeten nog veel leren, maar zijn vol goede moed en harde werkers. De eerste oogst is al binnen (radijsjes!) en ik geniet op afstand met hen mee!

 209. Wat een leuke zaaikalender! Zo moet het toch echt makkelijker worden om op het juiste moment de verschillende groenten te zaaien. Ik verdwaal nogal eens in alles wat gedaan moet worden in mijn moestuin, dus een beetje overzicht zou fijn zijn. Ik droom van prachtige groenten die allemaal op het juiste moment de grond in kunnen. Daar kan de zaaikalender vast goed bij helpen.

 210. Wat een pracht van een zaaiagenda. 😍
  Praktisch ingedeeld. Overzichtelijk. Handig. Daarom.

 211. Wat een leuke actie, ik doe graag mee! Het moestuinseizoen kwam dit jaar laat op gang, maar nu is het in volle gang. Heerlijk genieten dus!!
  En dat moet met zo’n mooie agenda alleen maar meer worden!
  Hartelijke groet Jannie Nijmeijer.

 212. Ik heb dit jaar voor het eerst een moestuin en merk dat alle tips en hulp best wel handig zijn 🥬

 213. Wat leuk zeg die zaai agenda!
  Ik ben dit jaar begonnen met een moestuintje en moet alles nog uitvinden, zo’n hulpje is daar erg handig bij.
  Ik lees graag jullie tips, daar steek ik veel van op, ga zo door!

 214. De zaaikalander zal bijdragen aan mijn groene geluk…. wat fijn zo`n moestuin! Voor mij het eerste jaar met vallen en opstaan, hopen ,zien, trots zijn en relativeren. Leerzaam.

 215. Proficiat met de vierde druk.
  Wil graag meeloten, want ik kan wel wat systeem gebruiken met zaaien.
  Ook voor de snijbietaquarel doe ik graag mee.
  Prachtig!

 216. Wauw! Van harte gefeliciteerd met de 4e druk van jullie bijzondere samenwerking! Ook ik doe graag mee met de actie. Lijkt me toch iets overzichtelijker dan al die losse blaadjes in de verschillende collegeblokken 🙈

 217. Ik doe heel graag mee. Ik heb sinds 12 december een volkstuintje, en hoewel het fruit en de pompoenen het goed doen, vind ik zaaien nog steeds een imponerend iets. Dit boek zou me zeker helpen om wat met meer zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

 218. Al die reacties! Ik ben hier nieuw, ik vind iets winnen altijd leuk maar het gebeurd niet vaak. Als ik bij de gelukkigen ben dan is die agenda een geschenk voor mijn dochter die mijn beste maatje is.
  Heel leuk initiatief!
  Groetjes
  Martine

 219. Wauw, ik zou erg graag meedoen, hopelijk krijg ik dan een beter overzicht, ik ben nu nog veel te chaotisch, ik zaai te vroeg, of ik ben weer veel te laat, er is altijd wel wat …

 220. Wat leuk en gefeliciteerd! 🥳 Als beginnende moestuinierder lijkt me dit een mooi boek om te winnen. Dus ik doe graag mee aan de win-actie. Hartelijke groeten

 221. Ik blijf stoeien met wat ik wanneer kan zaaien. Raak snel spoor bijster met al die mogelijkheden. Dus een zaaiagenda zou een grote steun zijn voor mijn moestuin in opbouw.

 222. Van harte gefeliciteerd. En ook al zijn jullie verbaasd over het succes, ik ben dat niet echt. Als trouwe bezoeker van Diana’s site en enthousiaste koper van haar zaden, weet ik dat ze zo nauwgezet is dat de zaaikalender van hoge kwaliteit moet zijn. En de vormgeving is prachtig! Ik zou heel graag de zaaiagenda willen, want ik begin altijd heel systematisch in februari en verlies dan al snel het overzicht. Hopelijk helpt de zaaiagenda daarbij.

  1. Oh ja, en de illustratie van de snijbiet zou, als ik de gelukkige mocht zijn, een prachtig plekje krijgen.

 223. Ik volg Diana al jaren , heb al veel van haar verhalen en site geleerd. Ben benieuwd of ik het geluk heb om jullie agenda te winnen.

 224. Wow, een vierde druk. Ik gebruik de zaaikalender al een hele poos en ontzettend blij mee, vol met aantekeningen en natuurlijk ook dingen die “fout” zijn gegaan. Mocht ik een van de gelukkigen zijn dan verloot ik hem in mijn besloten facebookgroep zodat ik er een bedreven moestuinier gelukkig mee kan maken.

 225. Gefeliciteerd met de jarige zaaiagenda!
  Dankzij tomatenzaden van Diana heb ik al een paar jaar heerlijke tomaten.
  En met de bloemen, ook van zaad van Diana steel ik de show in onze volkstuin.
  Ik zou ‘m graag willen winnen, de zaaiagenda!

 226. PROFICIAT met jullie VIERDE DRUK! Wat een prestatie! Wees gerust, er komen nog vele jaren want het is een zeer leerzaam zaaikalender. Met vallen en opstaan lukt het mij om jullie tips op te volgen. 26 juni is mijn verjaardag! Hopelijk als verrassing de zaaikalender in mijn brievenbus! Zou geweldig zijn. Prettige dagen nog aan iedereen!

 227. Wat een leuke actie😍
  Ik doe bij deze een poging de zaaikalender te winnen. Voor mijn zus die in Oktober ook een tuin neemt. De aquarel vind ik prachtig, zou ik graag aan de muur hebben.
  Veel succes met jullie 4e druk.

 228. Ik heb deze geweldige agenda al vanaf de 1e druk, zo ontzettend blij mee.
  Graag zou ik mee willen loten voor mijn tuinvriendin Kim.
  Weet zeker dat ze hier heel erg blij van gaat worden.
  Groetjes Veronique

 229. Proficiat met de 4e druk Zo’n zaaiagenda is super. Ik zou hem graag willen winnen. En de prent is prachtig!

 230. Hoi, ben een man van 73 en heb na mijn pensioen geen mooie periode gehad,
  ik heb nu mijn hobby gevonden. en met behulp van jullie zaai agenda, die ik vorig jaar heb gekocht
  heb ik veel plezier in mijn kleine moestuin.
  Mocht ik een van de winnaars zijn, wil ik een leeftijdgenoot die ik ken ook blij maken met jullie zaai agenda

  mijn motto (en dat geld ook voor jullie) VOORAL DOOR GAAN !!

 231. Wat ziet die zaaikalender er praktisch en inspirerend uit!
  De aquarel vind ik ook heel mooi.
  Hoe krijgen jullie het voor elkaar met zo’n moestuin en blog ook nog zo’n boekwerk te maken 🙂

 232. Die zou ik maar wat graag willen winnen,omdat het zo vreselijk handig is om te hebben!

 233. Een kast vol tuinboeken inmiddels na bijna 50 jaar moestuinieren, met daarin ook zaaiagenda’s.
  Helaas versloffen ze, wil me wel weer eens opnieuw laten inspireren op papier.
  Dus grijp ik die kans met deze win-aktie.

 234. Heel graag zou ik in aanmerking komen voor deze vierde druk, ook de aquarel vind ik geweldig. Vorig jaar met goede moed begonnen met mijn moestuin met kas. Nodig om mijn hoofd leeg te maken na een dag hard werken in het Verweggistan. Altijd de tips van Diana bij de hand. Wat ben ik blij dat ik de mogelijkheid heb om bij mijn huis zo’n heerlijke moestuin te hebben. Te laat mee begonnen. Maar beter laat dan nooit.

 235. Ik doe graag mee voor de zaaiagenda en de aquarel. Dit jaar heb ik voor het eerst een moestuin en ik heb al heel veel gehad aan de blog van Diana! Groeten, Heika

 236. Zaaiagenda ziet er super mooi en handig uit, wie weet win ik wel een lotje uit de loterij 🤩

 237. Een beginnend Belgisch moestuinier, dat ben ik. Niet op kleigrond, maar op Kempense zand. Een hele uitdaging dus. Komt daar nog bij dat ik een ‘tomatenfanaat’ ben en er dus ook zaadjes te winnen zijn… Mooier kan toch niet?
  Als ik win, kan ik niet alleen op vrijdag genieten van Diana’s blog, maar het hele jaar door dankbaar gebruik maken van jullie ervaringen en wijsheden!

 238. Ik ben dit jaar begonnen met een moestuin en lijk al verslaafd! Na een dag werken, vind ik het super om erin te werken. Alle stress en zorgen verdwijnen en de kinderen zijn dolenthousiast. Je website bevat massa’s informatie! Bedankt! Ik vind de aquarel ook prachtig.
  Groetjes uit België

 239. Ik lees al jaren de blog van Diana en weet nog goed hoeveel plezier jullie hebben gehad met het maken van de zaaiagenda.
  Omdat ik elk jaar met Kerst een andere zaaikalender cadeau kreeg, heb ik die van jullie nog nooit gebruikt. Als ik hem niet win, zal ik hem zeker gaan kopen! En o ja, ik zou heel blij zijn met de aquarel! Zo mooi!

 240. Na een mislukte start van de lente in de groentetuin ga ik voor deze prijs!

  Gefeleciteerd met het succes van jullie boek.

 241. Wat leuk dat de agenda zo’n succes is. Hij lijkt mij reuze handig en ik zou er graag mee werken.

 242. Ik loot heel graag mee voor die mooie agenda. Helaas heb ik niet veel plaats om de mooie snijbiet op te hangen dus die gun ik van harte aan iemand die hem wel een goede plek kan geven.

 243. Dag Diana en Laura, sinds enkele maanden ontvang ik wekelijks jouw nieuwsbrief, waar ik echt naar uitkijk. Zo herkenbaar en duidelijk omschreven! Ik ben heel blij
  er door jullie samenwerking zo’n mooie en handige zaaikalender op de markt is gekomen. Ik heb de zaaikalender nog niet maar als ik de reacties lees, is de zaaikalender echt wel de moeite! Ik zou de kalender wel graag winnen en zoniet ga ik hem mijn zelf cadeau doen:) met vriendelijke groetjes Liesbeth Lathouwers

 244. Op mijn 50 ste eerste volkstuintje , op mijn 51. tweede volkstuintje + gekochte zaai agenda waar ik niet durf in te schrijven ! Misschien voor mijn 52 ste eentje om wel in te plannen en schrijven zodat ik kan terug vallen op de eerste als het te onduidelijk wordt. Ik vind het een prachtexemplaar en zeer duidelijk 👍👍

 245. Ik geniet al jaren van de blogs van Diana, ook heb ik heel wat zaden van haar mogen ontvangen. Haar database is een leidraad voor me, ik raadpleeg ze vaak. Ik ben dus ook heel benieuwd naar de zaaiagenda. Als ik niet een van de gelukkigen ben, wordt het hoogtijd dat ik er een koop.

 246. 🥂🍾💐Proficiat met de 4de druk. 🥂🍾💐
  Ik loot heel graag mee voor die mooie agenda zodat ik eindelijk op tijd kan zaaien. (ipv te laat)

 247. Wat een leuke actie! Een vierde druk mag gevierd worden! Ik volg je blog al sinds we een volkstuin hebben (nu ruim een jaar) en vind op je website altijd de informatie die ik nodig heb. De Zaaiagenda zou een mooie aanvulling zijn, ben er heel benieuwd naar. En ik doe ook graag mee voor de aquarel:)

 248. Wie wil niet deze mooie agenda hoewel ik me wel bedenk met het veranderende klimaat dat je ook zelf moet blijven nadenken!
  De aquarel met rode biet is ook niet te versmaden.

 249. Dag Laura en Diana,
  Oh wat zou ik deze prachtige agenda graag winnen! En waarom? Wel, om verschillende redenen. Ten eerste is hij zo mooi en heeft hij daardoor alleen al alle recht om overal in huis te mogen liggen. Hij hoeft niet ‘opgeruimd’ uit het zicht te zijn. Te tweede omdat hij zo practisch lijkt te zijn. In één oogopslag heb je een overzicht per maand over wat je kan zaaien, to do’s in de tuin, schema’s, …
  Ik tuinier reeds vele jaren en steeds meer (tegenwoordig zelfs uitsluitend) beland ik op de website van Diana, voor handige, duidelijke en betrouwbare informatie. Wat hierbij ongelofelijk fantastisch is, is dat Diana effectief vragen beantwoordt die in reacties op haar blogs gesteld worden. Deze week heb ik dat zelf nog mogen ervaren! Dit geheel aan geweldig positieve ervaringen zet mij ertoe aan om mee te doen aan deze wedstrijd. En als ik niet win, koop ik deze prachtige agenda. Dat staat nu al vast. Dikke pluim voor het zo prachtig delen, in beeld brengen en aanbieden van jouw kennis in deze mooie agenda!

 250. Altijd spannend om een kansje te wagen.
  De agenda zou ik cadeau doen aan een verwoed tuinierster.
  Mijn tuin is te klein. Ofschoon ik altijd probeer in bakken het een en ander te zaaien.

 251. Hoi dames. Ben nu een paar jaar bezig met mijn hobby sier en moestuin. Zit vaak te snuffelen op de website van Diana voor nuttige informatie. Deze zaaikalender lijkt me een prachtige aanvulling. De aquarel krijgt een mooi plaatsje onder de overkapping.

 252. Wat al ongelooflijk veel reacties.
  Ben heel benieuwd naar de zaaiagenda en de aquarel is prachtig.
  Wat fijn dat de agenda zo’n succes is.
  Ik heb moestuin al sinds 2003 maar leer elk jaar bij, sinds ik dit jaar met pensioen kan ik er helemaal met volle teugen van genieten.

 253. Ik doe mee, niet geschoten is altijd mis.
  Alles is tegenwoordig digitaal maar geef
  mij maar ouderwets naslagwerk.
  Alvast bedankt 🙂

 254. Wow! Deze agenda heb ik nog niet en zou hem graag willen winnen. Moestuiieren is mijn hobby, ookal heb ik maar een kleine tuin.

 255. Wat een goed nieuws! Kijken in en plannen met een agenda lijkt me met de kinderen (3 en 6) veel beter dan op internet alles opzoeken.

 256. Wij doen graag mee met de win actie. Kijken van op vaak op de site van Diana voor goede informatie.

 257. Da’s handig, een zaaiagenda. Wat een goed idee van jullie. Als beginnend moestuinier zou die zeker van pas komen.

 258. Het is altijd fantastisch om de belevenissen van Diana te volgen. Ik doe dit al jaren en koop ook wel zaden. De aquarel vind ik heel mooi. Doe ik doe graag mee.

 259. Diana en Laura,
  Gefeliciteerd met de vierde druk van de zaaiagenda !
  Ik wil wel een kans wagen en zou de agenda aan een van mijn tuinvriendinnen geven.

 260. Wat spannend een win actie! Elke week lees ik met veel plezier de nieuwsbrief van Diana. Tuinieren is mijn grootste hobby. Nu heb ik mijn neef daar ook mee aangestoken. Hij overstelpt mij met vragen. Zoals wanneer moet ik dit planten en kan dat nu nog de grond in. Met de zaaikalender erbij is het voor hem een stuk eenvoudiger. Kan ik hem ook eens wat vragen ;-). De aquarel is van harte welkom.
  Veel plezier met het vieren van de vierde druk!

 261. Ja heel erg graag!
  Eigenlijk niet voor mezelf, want ik heb hem al met kerst gekregen ;).
  Maar voor Silvia! Vier jaar geleden zijn wij verhuisd en kwam een oude schoolvriend van mijn broer vragen of ik interesse had om bij hem achter in de tuin een stukje grond te willen gebruiken als moestuin. Zij hebben een heel diepe tuin en degene die hiervoor het stukje gebruikte hield ermee op. Omdat het privé is wilden ze graag een min of meer bekende. Vanaf ons nieuwe huis op loopafstand. Ik zag eerst allemaal beren op de weg, maar heb toch JA! gezegd met het idee, tja het enige dat mis kan gaan is dat de oogst mislukt. Maar ik ken mezelf eenmaal begonnen bijt ik me erin vast en dat doe ik dan ook, al snel ontdekte ik ook de blog’s en pagina van Diana.
  De familie waar ik dus bij tuinier gebruiken zelf ook een gedeelte en tuinieren zoals zijn vader (inmiddels een aantal jaren geleden overleden) het altijd deed. Ze waren eigenlijk trouw verder gegaan met steeltjes, aardappelen, aardbeien, bonen en sla. Niet veel variatie.
  Ik ging mijn eerste jaar meteen proberen, courgettes, tomaten, snijbiet, verschillende rassen aardbeien, pompoenen, spruiten. Door de droge zomers gingen de tomaten als een gek, en ook de rest werd best een succes. Aangestoken door mijn ‘uitprobeer virus’ doen we inmiddels samen experimenten met zaden. Wat doet het op onze zandgrond, wat moet hoe, etc. Hebben inmiddels een kas staan die we samen gebruiken en staat nu vol met paprika en pepersoorten, komkommer, lemon apple komkommer, physalis, tomatenrassen, we kweken er op etc.
  Zo leuk om nu samen te ontdekken en te zien groeien en bloeien. We moeten nog heel veel leren (wisselteelt / composthoop) maar langzaamaan wordt het steeds leuker!
  Dus de agenda is dan voor Sylvia! Voor heel veel moestuinplezier en uitprobeersels samen!

 262. Ik doe graag mee om de agenda cadeau te kunnen doen aan lieve vrienden die dit jaar gestart zijn met een stukje moestuin aan huis!

 263. Een mooi cadeau voor mijn Poolse schoondochter, die haar eerste moestuin ooit heeft. Ondanks dat haar Nederlands steeds beter wordt, moet zij alles steeds vertalen en leren! dus dubbel leren in de tuin! Petje af.
  mijn 2,5 jarige kleinzoon helpt al net zo hard mee, hopelijk zit het in de genen, dus voor haar dit mooie cadeau

 264. Voor zo’n tuin chaotisch mens als ik ben, zal jullie zaaiagenda een uitkomst zijn. Ik ga zitten duimen.

 265. Wat een leuke actie,natuurlijk zou ik het geweldig vinden om de zaaiagenda te winnen. Ten eerste omdat ik 24 juni jarig ben en ten tweede ik heb dit jaar zo een pech met mijn zaden. De tomatenzaden van Diana zijn kwijtgeraakt bij de post en de zaden van 123 zaden deden weinig . Dus ik moet weer opnieuw beginnen met zaaien. Dus ‘fingers cross” gr. Paulien

 266. Dank voor de leuke actie en voor het vele werk in je website. Ik geniet er enorm van. Ik loot graag mee voor de agenda, de aquarel hoeft niet.

 267. Gefeliciteerd met jullie 4e druk. Ik doe heel graag mee met de winactie! Normaal pluis ik altijd de hele site van Diana af om te kijken of er al wat gezaaid of geoogst mag worden. Maar een handig naslagwerk waar gewoon alles bij elkaar staat zou ook heel mooi en makkeijk zijn. Elke winter zeg ik tegen ,ezelf nu ga ik alles eens opschrijven alle tips etc. maar toch komt dat er steeds niet van. Dus ik zou er heel erg blij mee zijn.
  De aquarel vind ik heel mooi maar zou bij mij in de kast belanden dus die kan beter gaan naar iemand die hem wel een mooi plekje aan de muur geeft. En nu natuurlijk op naar de 5e druk!

 268. Oh ja, dit boek zou ik zeer graag winnen!
  Een naslagwerk van jaren ervaring gegoten in een boek met prachtige illustraties en foto’s. Eindelijk een agenda die duidelijk, handig en praktisch in gebruik is maar ook gewoon mooi om zo maar in te bladeren en te dromen. Ja die zou ik wel willen ja 🙂

 269. Ik ding ook graag mee naar de agenda, zaadjes en kaarten. De aquarel mag naar iemand anders, hoe mooi die ook is.

 270. Heel, heel graag wil ik één van de prijzen winnen. Die prachtige zaaikalender komt wel heel goed van pas. Elk jaar struin ik weer het internet af. Wat moest nou ook alweer wanneer zaaien en daarna planten en waar. Ik zou er dus heel blij mee zijn en ik vind hem zo mooi, dat het een sierraad is om hem in het zicht te leggen. De aquarel gun ik iemand anders, die nog een mooi plekje aan de muur vrij heeft. Dat is bij mij niet het geval en dat is zonde.
  Hartelijke groet.

 271. Mijn tuinkas is net klaar dus ik ben helemaal nieuw in moestuinland en moet nog alles leren daarom zeer benieuwd naar de nieuwe zaai agenda

 272. Bravo allebei! Dit jaar een schuchter begin gemaakt met het zaaien van snijbiet in pot, dus de prent hief ik niet echt. Zo’n handige zaai agenda is voor zo’n kweekleek als ik zeeeer welkom ! Ik geniet ook wekelijks van Diane’s mooie foto’s en de zowel leerrijke als ludieke teksten. Doe zo voort, heerlijk!

 273. Wat ziet de zaai-agenda er weer prachtig uit. Een plaatje! M.b.t. de aquarel sluit ik mij aan bi de vorige schrijfster.

 274. Sinds een aantal jaren woon ik in Frankrijk. Wat zou de zaaikalander een fantastische aanvulling zijn op mijn pogingen een moestuin te creëren in Franse bodem. Ik mis zoveel informatie hier in Fr., dus ik meld me graag aan voor deze zaaikalender. Dat lijkt me wat handiger dan voortdurend internet af te zoeken met tegenstrijdige informatie.
  De aquarel van snijbiet zou een trofee aan mijn wand zijn, want dat was een van m’n eerste gelukte pogingen in mn eerste moestuin. Die doet het hier in het warmere klimaat fantastisch..

 275. Ik waag graag mijn kans om die mooie zaaiagenda te winnen. Proficiat voor jou en Diana met het succces.

 276. Gefeliciteerd met jullie vierde druk. Ik gun jullie het van harte.
  Ik doe graag mee met jullie prijsvraag.

 277. Mijn Google agenda staat vol met zaai- plant en oogstinformatie. Jullie agenda toont aan dat het ook anders kan 🙂

 278. Dank u wel voor dit prachtige initiatief. Ik zou heel graag in de prijzen vallen want wij hebben niet zo veel verstand van hovenieren. Vroeger konden we bij onze ouders en grootouders terecht, zij waren een wandelende encyclopedie en wisten perfect wanneer je wat of waar moest zaaien… Helaas is dat verleden tijd. Nu is het voortdurend googlen maar uw kalender lijkt mij veel handiger en praktischer. De aquarel met de frisse biet vind ik ook wel leuk.
  Warme groet

 279. Ja zeg, reeds de 4de druk, Proficiat.
  Dit boek kan enkel bestemd zijn voor een nieuweling in ons forum, daar de seniors reeds Allen zulk boek hebben aangeschaft door de jaren heen.
  Ik wil mezelf hierbij kandidaat stellen, 🙂 ik ben dit jaar nieuw, heb (nog) geen moestuin, maar het kriebelt.
  Hopelijk komt ie naar Belgie toe.

 280. Zou graag een van de gelukkige zijn, die kan profiteren van jullie jarenlange ervaring. De zaaikalender is dan ook onmisbaar voor iedere tuinman/vrouw. Ik ben een beginner in de moestuin en realiseer me dat er nog zo veel is om te leren.

 281. Heel graag zou ik de agenda winnen omdat ik samen met mijn 2 gehandicapte kinderen in de moestuin werk en alle hulp en info zijn welkom. Het zou leuk zijn om er nog meer uit ons moestuintje te halen.Positief resultaat is voor hun heel belangrijk.

 282. Hoe nog meer uit m’n moestuin te halen. Dat dus.
  Ik zou het super vinden om deze zaaiagenda te winnen!
  Ik weet nu al dat ik dan niet de enige ben die ermee aan de slag gaat 😉

 283. Wat een genot om te zien dat moestuinieren zo in de belangstelling staat. Die vierde druk zegt genoeg! Hebben jullie ook wel eens gedacht over een scheurkalender? Jullie hebben zo veel kennis en zouden er echt iets moois van maken.

 284. Dag Laura en Diana,
  Geweldig dat er een 4e druk in aantocht is. Het zou een fantastische vervanging zijn van onze kist met aantekeningen en krabbels die op papiertjes, schriftjes en zaadpakjes staan.
  Gefeliciteerd met dit leuke, groene initiatief.
  Hartelijke groet
  Marian en Jan

 285. Een cadeautje op zich, zo’n overzichtelijk en ook voor mij begrijpelijke en dus te gebruiken agenda. Misschien gaat het me volgend jaar dan wel lukken de juiste groenten op de juiste tijden te zaaien en bij te houden! En kan ik het anderen uitleggen die ook willen starten in hun achtertuintje.

 286. Wat een fantastische mijlpaal…. volg je al jaren en ben erg gecharmeerd van je blogs maar ook van je diversiteit in de tuin……prachtig dat je dat hebt verpakt in deze mooie agenda die ik dus ook erg graag wil winnen…….
  Ben benieuwd of er ook vele van mijn rariteiten in zijn geschreven…..want ben ook een enorme verzamelaar van eetbare planten. Inmiddels zo,n 180 soorten….
  Ook als ik niet bij de gelukkigen behoor, blijf ik gelukkig van je site en blogs….
  Dikke proficiat
  Aad van Hilst

 287. Super leuk cadeautje om anderen blij mee te maken. Ook ik zou deze agenda graag willen winnen.

 288. Gefeliciteerd met de 4e druk! Ik doe graag mee aan de verloting. Vorig jaar april begonnen met mijn moestuin en dankzij de site van Diana al zo veel geleerd. Met jullie agenda weet ik zeker dat ik nog veel meer kennis ga opdoen.

 289. Wat geweldig dat jullie dromen een suc6 geworden zijn .
  Ik ben sinds een jaar de trotse bezitter van 800 vierkante meter grond wat ik huur van de gemeente.
  Hier bouw, visualiseer ik mijn droom .
  Inmiddels mijn vriendin ook verslaafd gemaakt om met de natuur een te worden.
  Met vallen en opstaan leren en met bloed zweet en tranen genieten wat wij wel hebben kunnen oogsten . Ik ben niet alleen (moes) tuin liefhebber maar kan mooie kunst hier over ook waarderen . Ben fan van Diana s nieuwsbrieven en recepten .
  Groetjes Richard

 290. Hoi Laura
  Merk dat mijn geheugen mij in de steek gaat laten
  en vaak niet meer weet wanneer de beste tijd voor een handeling in de tuin is
  daarom wil ik dolgraag meeloten
  de mooie prent vd snijbiet is ook van harte welkom
  groet,Antoinette

 291. Beste Diana en Laura.

  Wat een super goed idee om een zaaiagenda te ontwerpen. Ben sinds 2.5 jaar in het bezit van een leuke moestuin. Het lijkt me erg leuk,om mee te doen en in t bezit te komen van deze prachtige zaai agenda waar ik vast veel nuttige informatie kan uithalen. Veel succes met deze leuke actie. Hartelijk groet Irma.

 292. 🎉Van harte gefeliciteerd met dit succes!!
  Dit jaar heb ik werkelijk alles te vroeg, te laat of verkeerd gezaaid. Dus misschien toch tijd voor wat hulp in de vorm van de zaaiagenda 🙈
  De aquarel vind ik héél mooi, maar in alle reacties zie ik mensen die hem liever willen hebben dan ik, dus hoeft niet persé.
  Op naar de 5e druk!

 293. Wat een geweldig handige agenda! Ik ben dit jaar begonnen met het aanleggen van mijn moestuin en ik denk dat ik heel wat tijd had kunnen besparen als ik deze agenda had gebruikt. Ik hoop dat ik uitgekozen word en deze agenda voor het volgende moestuin jaar kan gaan gebruiken.

 294. Ik doe graag mee voor de agenda. De aquarel mag naar iemand anders hoor.

 295. Wat zou het leuk zijn om deze agenda weg te kunnen geven. Zelf gebruiken we hem nu een poosje en het is erg handig!

 296. Ben moestuinfan en daar bijna elke dag te vinden om heerlijk te werken en tot rust te komen.
  De zaaikalender lijkt me een fantastisch handig ook om tijdens de rustmomenten in te kijken.
  Zie uit naar zo’n verrassingsmoment.

 297. Wat een leuk initiatief!
  Ik doe graag mee met de verloting van de zaaikalender.

 298. ik heb nog niet zo heel lang een moestuintje aan huis. ondanks minder ervaring ontbreekt het me ook wat aan structuur. meestal ben ik te laat met zaaien. helaas. wat meer ordening en minder chaos zal wel hartstikke mooi van pas komen. dan lukt het vast wel ook met de oogst, hoop ik 😉
  gefeliciteerd!

 299. Heel graag zou ik natuurlijk kans maken op de prachtige agenda en ook de aquarel vind ik fantastisch !!! Zo prachtig wat jullie samen verwezenlijkt hebben. Dikke pluim.
  Ben heel grote fan van de blog en ik stem heel m’n eigen tuingebeuren altijd af op wat ik lees.

 300. Met jullie mooie zaaikalender verwacht ik dat we beter beslagen ten ijs (groentetuin) komen. Ik verheug me er nu al op om de nieuwe tuinplanning met hulp van deze mooi vormgegeven en goed uitgewerkte agenda te maken!

 301. De vierde druk al weer, gefeliciteerd. Ik zou ook graag kans willen maken op de aquarel, snijbiet is immers 1 van mijn lievelingsgroente!

 302. Ik doe graag mee met de verloting, voor een zaaiagenda. Ik ben niet zo geïnterresseerd in de aquarel.

 303. Gefeliciteerd met jullie vierde druk…. De zaai agenda zou een welkome actie zijn. Dit is mijn eerste moestuinjaar en ik ben zeer zoekende naar vooral … wat kan er nu op de lege plekken komen. Het zou toch raar zijn als er in juli al heel veel lege plekken in mijn moes tuintje zijn..(dat is nu al wel zo..radijsjes eruit, spinazie eruit. Wat kan ik daar plaatsen??) En voor Diana..thanks voor de vele uren van informatie en inspriratie die ik al heb gekregen door je blogs en site te lezen.

 304. Wat leuk, alweer een nieuwe druk.
  Dat is een geweldig goede reclame voor jullie zaaikalender en maakt mij nu ook nieuwsgierig naar de inhoud.
  Ik loot graag mee met deze actie. De snijbiet is voor mij de kers op de taart!

 305. Hallokes,
  Graag stel ik mij kandidaat voor uw mooie zaaikalender en co. Alle tuininfo is hier zeer welkom.
  Groetjes,
  Viviane

 306. Gefeliciteerd, ik kijk graag op de site van Diana s mooie moestuin, heb al wat jaartjes een moestuin, vooral om te genieten van alles wat groeit en bloeit ,altijd als ik me afvraag hoe zat dat ook alweer, kijk ik op de site van Diana . Daarom loot ik graag mee voor deze zaai agenda. Vriendelijke groet jacquelien.

 307. De blogs en website vind ik geweldig en ik ben benieuwd naar de zaaikalender. Wat een succes!

 308. Gefeliciteerd met deze 4de druk van een interessant groene vingersboek! (En ook met de vele interessante blogs die jullie schrijven!)
  Momenteel heb ik enkel een dakterras waar ik dus maar een deel van de tips kan toepassen. Maar we hebben het geluk binnenkort naar een huis met tuin te verhuizen. Daardoor zal ik me dus helemaal kunnen uitleven met eigen plantjes 🙂 jullie zaai-agenda zal me kunnen helpen een optimaal resultaat te behalen 🙂

  De aquarel vindt ik zeer mooi, maar die mag naar iemand anders gaan, want die past niet echt in ons huis. Toch complimenten aan de maker!

 309. Beste Diana en Laura, ik vind jullie zaaiagenda prachtig en zou hem super goed in de tuin kunnen gebruiken om eens meer te kunnen zaaien dan alleen een paar soorten, omdat ik vaak te laat of juist veel te vroeg iets wil zaaien en het dan helemaal mislukt… (ik vind het tuinieren evengoed heel leuk hoor! Haha). Een paar weken geleden ben ik mama geworden en ik zou niks liever willen dan mijn kleintje mee geven waar zijn groentjes vandaan komen. Maar dan moet ik zelf eerst nog leren op de juiste tijden te zaaien en ik weet zeker dat jullie zaaiagenda mij daarbij kan helpen!

  Bij deze wil ik dus graag meedoen met de win actie!
  Groetjes Roos

 310. Ik doe heel graag mee, maar niet voor mezelf. Mijn broer en zijn gezin, zou ik hier heel blij mee maken… en anders mijn moeder wel.

  Ik ben heel benieuwd 🤩

 311. Dag allemaal,
  Diana’s blog wordt eveneens in België druk gevolgd. Via een Velt-blogster kwam ik enkele jaren geleden op de site terecht en lees telkens de nieuwsbrieven. Het ontstaan van de moestuinkalender vond ik een plezierig verhaal om te volgen. Met vallen en opstaan, schrappen, herschrijven, herschikken en de spanning tot het verschijnen van de 1ste druk: het leek wel een thriller. En … een 4de druk, wie had dat kunnen dromen? Graag maak ik eveneens kans. En die warmoesaquarel lijkt me leuk, bij ons groeit warmoes als onkruid, wij hebben wel de blanke variëteit, dus een gekleurd exemplaar om in de keuken op te hangen lijkt me wel wat.
  Succes Laura en Diana

 312. Beste Diana en Laura,

  Ik heb al jaren een moestuin als enige in een hele verkaveling. Ik mis wel contact met collega- moestuiniers om ideeën of plantjes uit te wisselen. Onlangs ontdekte ik de blog van Diana, wat fijn om te lezen over het wel en wee van een andere tuinier! Jullie zaaikalender lijkt te barsten van de inspiratie, net zoals de artikels op je blog (volgend jaar ga ik zeker een mestheuvel voor de pompoenen uittesten), dus doe ik graag mee met deze actie. Doe zo voort!
  Trees

 313. Ik zou de zaaiagenda graag als kado geven aan mijn stagiere van het mbo urban green development!

 314. Goedemiddag Laura,

  Graag ding ik mee met de verloting van de zaaiagenda

  Sinds 1999 heb ik een moestuin en het lijkt me fantastisch om alle activiteiten omtrent moestuin in een agenda te vinden en niet door ervaring, opgeschreven notities en kijken wat er op de zakjes zaad staat te tuinieren

  Ik geniet iedere week van diana’s moestuin met de prachtige foto’s

  Hartelijke groeten en veel succes toegewenst
  Anne Marie Turpijn

 315. Waar zouden we zijn zonder de adviezen tips en trucs van Diana’s mooie moestuin .
  Prachtig aangevuld en ingekleurd door Laura.
  Van harte met jullie mijlpaal!

 316. Superleuk om al vele jaren te kunnen genieten van groenten en fruit uit eigen tuin en mogelijk nog beter gepland/t met de zaaiagenda!! 😉 ook de snijbietaquarel vind ik een zeer mooi ontwerp!! Groene groet, Mirte

 317. Ik doe heel graag mee, steeds meer stukken van de tuin worden omgetoverd tot moestuin. En mijn bijna vierjarige dochter is nu ook enthousiast en wil van alles erover leren en meehelpen. Het is fijn om onze tijd samen te besteden buiten met het zaaien, onderhouden en oogsten van de groenten en het fruit.

 318. Het zou heel leuk zijn om de zaai agenda te winnen want ik worstel , na zeer veel jaren ervaring , toch nog vaak met zaai tijden voor het of ander.

 319. Wat een leuke winactie!! Ik doe graag mee en ik zou super blij zijn met willekeurig welk van de 4 pakketten!!

 320. Diana, ik volg reeds een tijdje jouw blog. Heb reeds veel gehad aan jouw verhalen. Wat top zou zijn is om de zaai agenda mee te kunnen nemen naar de serre of in de tuin. Gewoon buiten lekker bezig zijn, met het boek bij de hand.
  Trouwens gefeliciteerd met jullie 4de druk!

 321. Wat leuk! Gefeliciteerd met de 4e druk alweer! Ik moestuinier sinds een jaar, en volg Diane’s blog wekelijks, ik vind er heel veel informatie! Ik zou graag een agenda winnen!

 322. Van harte gefeliciteerd met de vierde druk. Ik wil graag mee doen met deze actie en zou ook erg blij worden van de aquarel.
  Vriendelijke groet.

 323. Gefeliciteerd met de vierde druk! En complimenten voor de promo, Laura en Diana

 324. Wat een inspirerende agenda! Eind juli verhuis ik ein-de-lijk en voor het eerst in mijn volwassen bestaan op 56-jarige leeftijd naar een huis met een zonnige tuin en kan ik in volle grond een moes- en bloementuin beginnen. Wat lijkt het me fijn om jullie prachtige agenda als leidraad te kunnen gebruiken! Hartelijke groet

 325. Afgelopen jaar was ik thuis en heb ik mij op mijn stadstuintje gericht. Daar kon ik mijn stress kwijt en vond ik plezier in mijn natuurobservaties. Ik ben beginner en de website van Diana is echt een encyclopedie aan praktische kennis. De zaaikalender staat alvast op mijn verlanglijstje!

 326. Ik ben nog niet zo lang actief op internet dus het is een wonder dat ik de site van Diana ontdekt heb.
  Omdat ik het zo leuk en vooral ook informatief vond heb ik me meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief.
  En nu is daar dus die leuke wedstrijd/actie!
  Ik waag een kansje, Wie weet?

 327. Altijd leuk om iets te winnen en dan vooral de agenda natuurlijk maar niet gewonnen dan wel snel gekocht

 328. Gefeliciteerd! Ik zou graag een saaiagenda winnen maar ik geloof dat ik niet de enige ben. De snijbiet vind ik ook erg mooi.

 329. Wat leuk, een vierde druk! Ik zou hem graag willen winnen, ik zit al een tijdje zelf te medderen met een eigen soort agendaatje 😒.

  1. Gefeliciteerd met de 4e druk en ik doe graag mee voor de agenda. Ik ben een fan van Diana, zoveel tuinkennis die gedeeld wordt!

 330. Wat zou het leuk zijn om deze prachtige agenda te gebruiken voor onze schoolmoestuin. Zo kunnen we alles overzichtelijk bij houden en met de leuke tips etc.wordt de tuin vast nog veel mooier dan hij nu al is. En wellicht productiever zodat de kinderen met nog meer eigengekweekte groente naar huis kan na de les. Nog blijeregezichtjes elke week🍓🍀🌱

  1. Hallo Diana & Laura,

   Wat mooi dat jullie een lustrum hebben om te vieren. Diana na aanleiding van jou blog en de mail die wij van jou ontvangen zijn wij zo enthousiast geworden. Dat ik mijn zoon heb gevraagd een muurkweekkast voor ons te maken. Wij hebben geen grote (moes)tuin dus willen wij het op deze manier gaan proberen.
   Wij hopen dat de kas volgend jaar helemaal operationeel is, zodat we heerlijk van onze groenten kunnen genieten.
   Ook ben ik begonnen met het maken van verschillende soorten pastasauzen te maken en wecken de eerste volgens het recept van jou Diana, wat een succes is dat.

   Ik kan alleen maar zeggen dat ik het erg mooi vind wat jij zoal uit jou tuin haalt en wat je ervan maakt. Mijn complimenten hiervoor.

   Wij lezen graag jou blog en doen er ons voordeel mee.
   Veel succes met je tuin

   Groet Han

 331. Gefeliciteerd met de vierde druk. Graag loot ik mee voor deze mooie tuinagenda

 332. Diana en Laura hartelijk gefeliciteerd met jullie lustrum!
  Omdat ik zo aan het “prutsen” ben om tomaten te kweken, kruiden te laten groeien en drogen, courgettes te laten groeien, slasoorten en nog meer en ook nog veel bloemen…… En omdat dat allemaal lastig is voor een beginner.
  En jouw blog Diana mij helpt, hooo ik jullie zaai-agenda te winnen!

 333. Heel graag maak ik kans op deze zaaikalender. Niet voor mezelf want ik ben in bezit van de eerste druk. Maar als cadeau voor mijn schoonzus die dit jaar gestart is met een moestuin. 🤞hartelijke groet Jose

 334. Wat fantastisch dat de 4de druk uit komt, gefeliciteerd jullie alle twee.
  Ik word altijd blij als in mijn mailbox de mail van Diana verschijnt, wat ik ook te doen; eerst lees ik haar blog!
  Heel graag wil ik de zaaikalendender aan mijn dochter geven die naar een groot perceel gaat verhuizen en met een moestuin wil beginnen!
  Ik weet dat ze het heel goed kan gebruiken.
  Ik ga voor de kalender met de tomatenzaadjes.
  Heel veel succes jullie samen.
  Lammy

 335. Laura en Diana gefeliciteerd met de uitgave van de 4e zaaiagenda. Volg Diana al jaren en kijk regelmatig voor info en recepten. Altijd stressen in het voorjaar wat en wanneer. De agenda lijkt me een waardevolle aanvulling.
  Succes verder, groet Cora

 336. Ik maak graag kans op de zaaiagenda, nu bij mij voor de derde keer de pompoenen en courgettes zijn mislukt. Opgegeten, verbrand, omgewoeld van alles kom ik tegen. Dus een zaaiagenda met hoe het wel moet en wanneer zou zeer welkom zijn. Jullie websites volg ik al een tijdje en zijn zeer waardevol, maar een papieren agenda lijkt me wel heel handig. Sowieso dank dus voor jullie mooie sites!
  Anna

 337. Ook ik maak graag kans op dit mooie hulpmiddel! Ik heb ADD en moeite met overzicht houden. Ik merk wel hoe ouder ik wordt, hoe beter ik er in wordt! Maar dit hulpmiddel wordt wel zeer gewaardeerd!

  De aquarel hoef ik geen kans op te maken daar ik zelf ook aquarelleer :D.

 338. Ik doe heel graag mee en wil als beginnende moestuinier graag kans maken op een exemplaar! Alle combi’s zijn leuk maar de aquarel van de snijbiet is wel érg mooi… Maak er graag een plaatsje voor vrij in de keuken!

 339. Beste Laura en Diane,

  Ik zou graag de agenda winnen. Vorig jaar september voor het eerst een moestuin begonnen als vrijwilligerswerk. Ik moet nog zoveel leren en ontdek zoveel. Het liefst wil ik duurzaam tuinieren. En mijn creativiteit kan ik daar goed bij gebruiken. Het stro haal ik van de bouwplaats wat over is en anders weggegooid. Het gras gebruik ik om paadjes te maken. De bladeren van de rabarber maak ik afdakjes van voor nieuwe aanplant etc.
  De aquarel is een mooi cadeau om de moed erin te houden!
  Ik heb enorm veel aan jullie ervaringen en tips.
  Met vriendelijke groeten,
  Anita Moolenaar

 340. Wat een prachtige agenda, natuurlijk hoop ik net als iedereen een keer geluk te hebben.
  Duimen.

 341. Kort en krachtig: maak graag kans op de mooie prijzen.
  Met de aquarel maak ik mijn schoonvader erg blij. 🙂

 342. Wat super leuk om de zaaiagenda te kunnen winnen! Samen met mijn zus zijn we net gestart met een familiemoestuin met als doel om onze kindjes groot te laten worden in de natuur en ze te leren waar ons eten vandaan komt. Omdat we nog lang niet alle kennis in huis hebben zou die agenda een super fijne aanvulling zijn voor ons! En hoe leuk om mijn zus hier met haar verjaardag (28-6) mee te verrassen 🤗

 343. Al een aantal jaren wandel ik met mijn buurvrouw dor onze gemeente. Zo ook langs de volkstuintjes. Iedere keer hadden wij het er weer over hoe leuk het zou zijn om samen een tuintje te hebben. Dit jaar eindelijk de knoop doorgehakt en onze moestuin begonnen. Wat een plezier hebben wij erin. Zo’n agenda zou bij ons dus goed vannacht komen. We moeten nog veel leren naar zijn super enthousiast! Vandaag onze eerste krop sla gegeten. Echt geweldig en lekker!!

 344. Begonnen met een moestuin vorige jaar met dit jaar een kas erbij kan ik nog veel hulp, tips en trucks gebruiken.
  Mocht ik niet winnen dan vraag ik de agenda voor mijn verjaardag!

 345. Lijkt me een superhandige agenda. Je hebt zoveel digitale kalenders. Maar iets op papier werkt toch 10x beter. Ik hoop dat één van de gelukkige winnaars mag zijn. En anders zal deze zeker op mijn kerstlijstje staan. 🤞
  Alvast veel succes met de verkoop van jullie 4e! Druk en hopelijk mogen er nog vele volgen.
  Groeten
  Pieter

 346. Geweldige agenda, maar dat is wel te zien aan de vele reacties die jullie krijgen, heb hem zelf ook al en mocht ik deze winnen dan gaat hij naar een vriendin die op onze volkstuin complex veel helpt met de beplanting voor de bijenstal, succes en nog vele nieuwe drukken.

 347. Ik zou hem graag winnen voor mijn dochter die een moestuin gestart is. Zelf heb ik er al een poos veel plezier van.

 348. Ik wil heel graag een pakketje winnen omdat mijn eerste agenda al helemaal vol gekliederd is en een nieuwe heel erg welkom zou zijn.

 349. Katja.vangoethem@outlook.be
  We starten volgend jaar in België met een zorgboerderij voor jongeren met autisme of een psychische kwetsbaarheid en ouderen met een chronische aandoening. Als voorproefje legden we samen al een kleine pluk- en beleeftuin aan. De agenda zou een fantastisch hulpmiddel zijn 🙂👍

 350. Ik lees veel op Diana’s blog en toen zag ik deze tip voorbij komen. Ik waag een kansje. Ben beginnend moestuinierder en hoop hier veel kennis mee op te kunnen doen! Met groene groetjes, Peggy

 351. Ik wil ook graag een kansje wagen, zou heel graag de agenda willen winnen, lijkt me super handig!
  Het aquarel vind ik leuk, maar niet echt iets voor mij dus daar kun je beter iemand anders mee blij maken. Lieve groet, Rita

 352. Wat een prachtig boek! Hier ben ik al lang naar op zoek!
  Ik maakte al veel moestuinplannen, deed ongelofelijk veel opzoekwerk, maar overzichtelijk was het nog nooit.
  Heerlijk dat jullie dit ontwierpen. En zo mooi 🙂
  Ik doe graag mee een gooi naar de hoofdprijs 😉
  Vele moestuingroe(n)tjes, Sarah

 353. Als je wekelijks de website van Diana checkt voor info of tips en de agenda al in 4e druk is, wordt het tijd voor een exemplaar, dus ik loot graag mee! 👩🏻‍🌾

 354. Hallo Laura,
  Allereerst gefeliciteerd met het uitkomen van deze prachtige zaaiagenda. Heel veel kans om ‘m te winnen heb ik denk ik niet, gezien alle leuke en enthousiaste reacties hierboven. Maar ik doe toch een poging, op verzoek van m’n moeder. Zij is degene die al sinds haar zestiende (moes)tuiniert omdat haar vader toen overleed. Zelf ben ik pas vijf jaar geleden besmet, toen m’n moeder plotseling een nieuwe pols kreeg en haar pols niet mocht belasten. Maar de hele tuin was ingezaaid… Ik ben haar toen gaan helpen en wat bleek, ik vind het hartstikke leuk. Dus nu is het ‘onze’ moestuin geworden. Ze las van deze win-actie in het ziekenhuis nadat haar andere pols is vervangen. Ze moet voorlpig weer heel voorzichtig doen en de pols mag ze niet belasten, maar ze gaat niet binnen zitten. Ze doet wat ze kan en dat is meer dan de meeste mensen voor mogelijk zouden houden met 1 hand. Als ik de agenda win, schenk ik ‘m aan haar. Voor haar doorzettingsvermogen, vanwege haar levenslange liefde voor de (moes)tuin, om ons lustrum van 5 jaar samen tuinieren te vieren en gewoon omdat ik van haar hou. Maar ook zonder prijs weet ze dat vast! Ik weet dat ze enorm zou genieten van deze agenda, dat ze er haar kennis voor mij later in op zou slaan en dat ik ‘m dan ‘later’ zou koesteren. Groetjes, Cora

 355. Gefeliciteerd met jullie vierde druk, graag loot ik mee en tomatenzaadjes altijd welkom.

 356. Wat gaat het goed met jullie agenda! En terecht! Mijn mede-moestuinierster en ik zeggen regelmatig tegen elkaar..even kijken wat Diana daarover zegt hahaha. Ik doe dus ook graag mee met deze winacties, want dat scheelt een boel pagina’s op en neer scrollen als we alles gewoon handig bij elkaar in dit prachtige boekwerk hebben.

 357. Wat LEEEUUUUUK! Dat hebbeding daar wil ik de winnaar van zijn! Ik volg Diane sinds ik met mijn moestuintje begon zo’n 2 jaar geleden (pensioen) en volg(de) met succes de tips en weetjes en ook enkele recepten probeerde ik uit. Gewoon onweerstaanbare informatie vanuit een gedreven ervaring. Ik gaf de link ook al door aan andere tuinliefhebbers… zo krijgt Diane een onmetelijke tuinfamilie over de grenzen heen want ik woon in België. Heel oprecht PROFICIAT en blijf zo maar verder doen en ons verwennen, heel van harte!

 358. Doe graag mee met deze prachtige actie. Sinds vorig jaar een beginnende moestuinierster. Heel veel geleerd van de colum’s van Diane. Natuurlijk gaat er wat fout maar daar leer je van. Het meest gelukkig en rijk word ik van eten uit de volle grond wat bv een half uur daarvoor nog in de moestuin stond. Het zaaien met zo’n handige agenda moet zeker lukken toch !!!
  En de aquarel is een beauty !!!

 359. Ik doe graag mee voor de zaaikalender, een hele mooie publicatie overigens en ongetwijfeld vol met tips en leerpunten !
  Ik gebruik nu de ‘calendrier lunaire’, gepubliceerd in Frankrijk, maar jullie zaaikalender is gericht op Nederland – dus tuinierend in België lijkt me dit een perfecte aanvulling 🙂

 360. Hallo Laura en Diana,
  Graag zou ik mee doen aan de verloting vd moestuinsagenda.Ben pas gestart samen met dochtertje met een moestuin.We moeten nog veel leren.Wat een geweldig resultaat een vierde druk.

 361. Graag kwam ik in aanmerking om de zaaikalender te winnen.
  Ik volg reeds een aantal maanden het blog en heb reeds veel
  bijgeleerd.
  groetjes
  Romain

 362. Gefeliciteerd met het succes van de agenda,graag doe ik mee aan de win-actie,ik ben heel nieuwsgierig!

 363. Volgend.jaar krijg ik eindelijk een moestuin en dan zal ik graag. gebruik maken van Diana’s ervaringen

 364. Goede morgen, graag doe ik mee om in aanmerking te komen voor het winnen.van de zaaiagenda. Mijn man ( en ik een.beetje,)hebben een moestuin en het lijkt mij leuk om hem te verrassen met de mooie zaaiagende.

 365. Als fanatiek tuinder in deze periode geopereerd te moeten worden aan mijn voet is een ware straf. Twee weken met voet omhoog en daarna de eerste stapjes maken.
  Alle tijd om te lezen in de zaaiagenda en misschien een beter jaar dan ooit te hebben door te handelen volgens de agenda!

 366. Graag maak ik kans op een zaaiagenda. Dit jaar is mijn moestuin een beetje minder mooi omdat er een grote tuinverbouwing plaats heeft gevonden (waarin ik expliciet aangaf dat er niet aan mijn moestuin gesleuteld mocht worden maar ze toch met grote machines doorheen zijn gereden, slik….). Volgend jaar beter en dat gaat vast goed komen met een fijne zaaiagenda en de hulp van Diana’s ervaringen in haar blog!

 367. Mijn moestuintje is nog maar klein, maar hopelijk komt er binnenkort een leuk stukje grond bij. Het zal heerlijk zijn om – met de moestuinagenda in de hand – deze te vullen

 368. Gefeliciteerd met de 4e druk!!Ik wil heel graag mee loten ivm de moestuin agenda.
  En ook vd prachtige snijbiet aquarel.
  De agenda is super handig,voor mn moestuin,waar ik elke dag in te vinden bent.

 369. Gefeliciteerd met de 4e druk. Ik maak graag kans op een agenda. Wat mij betreft mogen jullie iemand anders blij maken met de aquarel. Hartelijk groet Hester

 370. Beste Laura en Diana, hartelijk gefeliciteerd met het grote succes van jullie Zaaiagenda.
  Met elkaar en voor elkaar informatie delen is zeer te bewonderen, te meer dat dat toch zeer veel tijd kost in ons huidige door corona geplaagd leven.
  Het is ook altijd informatief om te horen/lezen welke ervaringen anderen met hun moestuin hebben, om daaruit weer wat te leren, en fouten te voorkomen en een betere oogst te krijgen.
  Hopelijk gaan jullie nog een tijdje door ons van jullie grote bron van ervaringen deel te maken.
  Ik zou het ontzettend leuk vinden deze agenda te kunnen gebruiken en hoop dat ik bij de 1 van de gelukkigen ben.
  groetjes Conchita

 371. Beste Diana en Laura,

  Ja, graag zou ik ook een kansje willen wagen op de zaaikalender en ook op de prachtige snijbietaquarel die ik zo kunstzinnig vind en graag een ereplaats in de keuken zou willen geven.
  Ik geniet al jaren van Diana’s mooie moestuin, van de zaadjes die ik bij je besteld heb en vooral van de ervaringen, van de schitterende foto’s en als ik weer onzeker word dan doet het me extra goed om stukjes te lezen.
  Veel succes met alles en groet,
  Loes

 372. Beste Laura en Diana,
  Wat een leuk idee van de zaaikalender. En proficiat voor jullie beiden met dit enorme succes.
  Sinds kort ontvang ik de nieuwsbrief van Diana. Ik ben er helemaal enthousiast over en heb er mijn tuin vrienden hier in Frankrijk ook enthousiast over gemaakt.
  Veel succes samen nog toegewenst, groetjes van Riet Schouten

 373. wat een enthousiasme altijd. Ik lees je website al zo lang hij bestaat en heb er veel van geleerd tot nu toe. leuk initiatief zo,n kalender….ik ben benieuwd

  Groet Joke

 374. Diana en Laura.
  Heel graag zou ik in aanmerking komen
  Voor de zaai kalender.
  Ik heb al zo onwijs veel van je informatie geleerd.
  En hoop dat je nog lang doorgaat.
  Ik ben je zeer dankbaar.
  Groetjes Nel

 375. Gefeliciteerd met de nieuwe druk, het houdt niet op! Ik heb de tweede druk. Gemakkelijk om even snel iets op te zoeken.

  Ben erg benieuwd wat er aan de nieuwe druk veranderd is dus zou hem graag winnen. Zo te zien meer mensen!

  We doen gewoon een poging!!

 376. Beste Diana en Laura,

  Na het afgelopen Corona jaar een groot gedeelte van mijn voor- en achtertuin opnieuw te hebben ingericht met verschillende perkjes en veel ruimte voor 7 scharrelkippen heb ik ook een klein moestuintje gerealiseerd. Hierbij veel teleurstellingen moeten incasseren omdat de nieuw gekochte moestuin plantjes (in april) de kou niet overleefde of dat de slakken de blaadjes sneller verorberden dan ik ze kon vangen..

  Maar al doende leert men, ik laat mij niet kennen en ben van plan om een kleine kas te plaatsen en het moestuin gedeelte te vergroten.

  De tuinagenda zal mij zeker helpen mijn enthousiastme te temmen en volgend jaar zelf te kunnen oogsten.

  Tom

 377. Na de eerste druk gekocht te hebben, won ik de 2e druk door het plaatsen van n foto. Deze cadeau gedaan aan n vriendin…… maar ik heb nog veel meer tuinvriendinnen en ook n tuinsteden om hem weer cadeau te doen!!! Hij is zo praktisch, ik gebruik hem zeker n paar keer per week en maak er veel aantekeningen in! Heerlijk! Ik wens jullie het allerbeste en een aanhoudend succes met de zaaiagenda! Groet Marijke

 378. Van harte gefeliciteerd met alweer de 4e druk! Fantastisch hoor.
  Graag doe ik ook weer een poging voor de zaaiagenda en ook voor de prachtige aquarel. Mijn keukenmuur is nog altijd leeg, omdat ik tot nu toe niets geschikts kon vinden, maar deze snijbiet zou het precies zijn!
  Met vriendelijke groet, Ria

 379. Met heel veel plezier raadpleeg ik wekelijks de zaaiagenda. Wat een succes is dit initiatief van jullie.
  Ik gebruik de agenda ook als logboek en naslagwerk voor alles wat goed gaat/ mislukt in 2021.
  Van harte gefeliciteerd met dit succes en ga zo door.
  Joke

 380. Hallo, ik wil graag ook een poging doen om jullie zaaiagenda te winnen 😉
  Ik heb al een paar jaar een moestuin maar hebben het dit jaar flink uitgebreid.
  Elke dag ga ik lezen op u website (het boek van Velt “Ecologisch tuinieren”, “de moestuin van Mme Zsazsa” en uw website zijn mijn 3 bijbels!
  U website is super tof om te lezen, vol informatie maar goed verteerbaar zowel voor beginners dan gevoorderders.
  Super dank u wel!!!!

  1. Hallo ik wil graag meedoen met de zaai -agenda.
   Ik heb voor het tweede jaar een gewent in een samentuin in Katelijne Waver, bij het groentemuzeum t Grom, gelegen in de groentestreek in België en kan nog veel bijleren,ik lees steeds met veel goesting de artikelen, die ik doorgestuurd krijg van Diana s moestuin, alvast nog veel moestuonplezier,groetjes Anita .

 381. Het lijkt me super handig zo n zaai kalender.
  Niet iedere keer uit te zoeken wanneer ook alweer.

 382. Wow 4e druk alweer, blijkbaar een heel handig naslagwerk. Nu wordt ik toch ook wel heel benieuwd ….

 383. Ik maak graag kans om te zorgen dat ik volgend jaar tenminste wel op tijd ben en ook om de leeg komende vakken weer op te vullen!

 384. Vandaag het tweede zaaisel van de bonen in de grond.
  Het weer is niet te beïnvloeden!

 385. Sinds een paar jaar ben ik begonnen met moestuinieren en heb nog zoveel te leren!! Gelukkig heb ik Diana’s mooie moestuin als naslagwerk en ik kijk regelmatig voor advies op haar pagina. Met de agenda zou ik heel blij zijn, dat helpt mij nog meer bij het tuinieren 🙂

 386. Dit jaar ben ik begonnen met moestuinieren maar het valt me soms toch vies tegen helaas. Ik zou de agenda goed kunnen gebruiken zodat ik hopelijk dit jaar toch nog kan eten uit eigen tuin.

 387. Als eerste van harte gefeliciteerd met jullie uitgave van de eerste druk.
  Wat leuk dat jullie dat met ons willen vieren, door er vier weg te geven. Door jullie commentaar ben ik er erg nieuwsgierig naar. Ik rommel maar wat aan met onze volkstuin en vergeet na 8 jaar nog steeds dat er een tweede, misschien wel derde zaaironde mogelijk is, dus ja ik zou graag in de prijzen vallen. Niet de prijs van de snijbiet aquarel, daar zou ik niets meedoen. Jullie succes bij zoveel deelnemers een keuze te maken.

 388. Schitterend initiatief en graag waag ik mijn kans om dit boek te winnen. Ik volg Diana al lang en ben steeds erg gebaat met haar adviezen, info en ervaringen. Doe zo voort!!

 389. Van harte proficiat met de vierde druk van dit schitterende boek !
  Waarom ik graag een exemplaar zou winnen? Om cadeau te geven aan mijn dochter die mijn liefde voor de (moes)tuin duidelijk van mij heeft geërfd.

 390. Tuinieren mijn lust en mijn leven, sinds enkele jaren weer een eigen moestuin ☺️ Proficiat met alweer de vierde druk 👌
  Graag doe ik mee!

 391. Lieve Laura, wat ontzettend leuk, ik doe graag mee aan de verloting :0)
  Dit jaar ben ik lid geworden van een oogsttuin om te leren, voor het eerst ook thuis begonnen met zaaien, opzoeken hoe wat te doen en sinds vanochtend begint mijn tomatenplant kleur te geven aan de groene tomaatjes. Daar word ik heel vrolijk van, grote vreugde, zeer bijzonder om te zien hoe alles groeit en bloeit. De agenda zou mij stapsgewijs verder kunnen begeleiden in de samenwerking met de plantjes, daarnaast ook vele nieuwe leuke weetjes cadeau doen :0)
  Hartegroet <3 Judith

 392. Beste Diana en Laura, gefeliciteerd met deze 4e druk. Zelf heb ik al een exemplaar maar mocht ik de gelukkige worden dan maak ik er iemand anders blij mee. @Diana: ik geniet elke week al jarenlang van je blog en website. Wat een schat aan informatie. Hopelijk gaat dit nooit verloren. Groeten vanuit de Achterhoek!

 393. Wat een mooie, uitgebreide zaaikalender! Daar wil ik er wel eentje van winnen. Ook omdat ik ieder jaar weer even moet opzoeken hoe het ook alweer zit met deze of die plant. En dat terwijl ik al sinds mijn 23e tuinier en dit jaar 73 word. 50 jaar tuinplezier dus en dat wil ik nog even zo houden.
  Ik zou er heel blij mee zijn als ik er een win!

 394. Proficiat met alweer de 4de druk !!
  Ik heb sinds een paar jaar een moestuin en deze agenda gaat hier zeker bij helpen, dus ik doe heel graag mee met de verloting !!

 395. Wat een toeval, mijn verjaardag valt op 24 juni en ik wordt 44 jaar, ik zal donderdag dan ook gegarandeerd proosten op de mooie toekomst! Ik zou het geweldig vinden om tussen de gelukkige winaars van de schitterende zaaiagenda te zitten. Maar ook al is dat niet zo, weet dat ik een trouwe fan ben van Diana’s mooie moestuin en hier ook veel reklame voor maak en zal blijven maken!

 396. Ik ben blij dat ik onlangs kennismaakte met de site van Diana.
  Ik zou het leuk vinden om kennis te nemen van het boek en de zaaigids. Ik ben pas nog onderscheiden omdat ik 40 jaar lid was van de volstuinvereniging in Heerde.

 397. Laura en Diana,
  Zelf heb ik een fijne houvast vanaf de eerste zaaiagenda.
  Graag wil ik mijn nichtje verrassen, nu ze zelf haar eigen echte moestuin kan beginnen op haar net verworven boerderijtje in Babberich. Met haar man wil ze proberen zelfvoorzienend te zijn.

 398. Geweldig! Wat een succes.
  Ik loot ook heel graag mee hoor, en blijf jullie nog heel lang volgen met jullie goede adviezen.
  Dankje wel daarvoor

 399. Wat hebben jullie al veel reacties gehad, ik wil ook heel graag meeloten!
  Ik doe heel graag mee voor de zaai agenda, hopelijk maak ik een kans. :)))

 400. Ook in België waag ik graag mijn kans op een zaaiagenda, dat komt ook hier fijn van pas. Kaartjes versturen is altijd leuk, de aquarel laat ik aan de echte fans, ik steek liever mijn handen in de grond.

 401. Gefeliciteerd met de 4e druk. Da’s niet niks!
  Ook ik wil wel graag meedingen naar deze mooie prijzen.
  Henk

 402. De zaaiagenda is een super bruikbaar en welkom boekje voor ons en onze moestuin. er is is altijd wel een plekje te vinden voor nieuwe uitprobeersels en anders zoeken en maken we wel plaats! Ik loot graag mee.
  Veel succes met jullie initiatief.

 403. Wat leuk dat zo’n initiatief van een zaaiagenda het zo goed doet. Daar word je hartstikke blij van.
  Ik vind tomaten een van de moestuintoppers. Succes is bijna altijd verzekerd. Het resultaat is direct zichtbaar Zeker als tomatenplanten op een warme zonnige en beschutte plek staan, regelmatig water krijgen dan groeien ze als kool.
  Ik doe graag mee met de winactie.

 404. Ook al heeft mijn vader jarenlange ervaring met zijn moestuin – hij is altijd op zoek naar nieuwe dingen dus ik zou hem graag met deze prachtige agenda verrassen!

 405. Van harte dames met het succes van jullie boek. Ik loot graag mee met deze actie. Het wordt tijd dat ik gestructureerd ga moes tuinieren, meer opbrengst minder frustratie. Duimen dat dit lukt!

  Veel plezier voor jullie met het vieren van de vierde druk.

  Met vriendelijke groet, Miranda

 406. Gefeliciteerd met de 4e druk van jullie boek! Ik heb nu zo’n 5 jaar een mooie grote tuin met veel planten en groentes. Adviezen krijg ik van buren en familie, en haal ik uit vele boeken en het internet, oa de site van Diana. Altijd weer even zoeken, niet erg, maar alles in 1 boekje, jaaaaah dat is vast handig en maakt dat ik zaaien net iets beter op tijd doe. En die prent van de snijbiet, erg leuk voor mijn zus, die gek is op snijbiettaart, haha.

  Groeten paula

 407. Wat leuk een zaaiagenda. Dat die bestond wist ik niet. Nu ik van het bestaan af weet wil ik hem dolgraag winnen. Eerlijk gezegd mag de aquarel gerust naar een ander. De agenda zou al fantastisch zijn.

 408. Wat zou dit een mooie start zijn voor onze moestuin bij het huis. Leuk om samen met onze pasgeboren zoon om hier van te leren!

 409. Heb de zaai agenda “net” zelf maar heb nu een vrijwilligster die helpt met mijn mini-moestuintje en nu ook helemaal groentegek aan het worden is. Zou een MEGA-kado voor haar zijn voor al haar harde werk! Maar eerlijk is eerlijk: ik kwam op de actie terecht omdat ik aan het kijken was of er nieuwe in druk waren om haar er ook eentje te kopen. Maar met een mini-kansje op die hele mooie aquarel van de snijbiet ga ik eerst proberen om te winnen 😀

  Zelf ben ik behoorlijk rolstoelgebonden en de vrijwilligster is ook erg beperkt, maar samen komen we een heel eind in groei met de moestuinplantjes. Als je veel niet [zelf] kunt is het fijn dat planten zich daar helemaal niets van aantrekken en toch hun ding doen. En nog fijner als je merkt dat er een hele moestuingemeenschap is waar je heerlijk tegenaan kunt leunen. Zoals Diana’s Mooie Moestuin site & mailtjes. Geluk is soms gewoon een simpel delen 🙂

  Heel veel succes met de 4de druk,

  Ira

 410. Gewoon een leidraad die mijn helpt in het moestuinen dat zou te gek zijn nuh mislukt bijna alles óf té vroeg of te laat megg zaaien HELP

 411. Wil ook in Duitsland, om preciser te zijn in het Hochsauerland op de goede tijden kunnen zaaien en niet te moeten gokken op “goede tijden slechte tijden”. De aquarel van de snijbiet past mooi in de recreatie-ruimte van onze B & B.
  Hartelijke groet. Hans.

 412. Ik doe graag me aan de win actie! Het lijkt me een fijn compact naslagwerkje. Met de aquarel doe je iemand anders waarschijnlijk een groter plezier.

 413. Proficiat met jullie succesvolle uitgaves. Graag doe ik weer mee aan de loting. De zaaiagenda zou een leuk verjaardagscadeau zijn voor mezelf (25-06 jarig)! Groetjes…

 414. Winnen is leuk, dus ik probeer mijn geluk even uit…. De leuke zaaiagenda, de tomatenzaadjes, de mooie aquarel, ik heb er nog plaats voor dus dat is welkom, met plezier!

 415. ik doe graag mee aan de winactie! ik ben nog redelijk startend met mijn moestuintje en de leuke zaaiagenda zou een fijne hulp zijn! ook kom ik graag in aanmerking voor de tomatenzaadjes en de mooie aquarel voor mn nieuw in te richten tuin-werkhoekje in mn kamer!

 416. Gefeliciteerd met de 4e druk van jullie fantastisch en zeer overzichtelijk boek. Ik ben trotse eigenaar van de eerste druk, en volg diana’s moestuin al jaren. Heerlijke verhalen en heel veel kennis.
  Maar ik zou graag de nieuwe druk winnen met de aanpassingen. Mijn eerste boek geef ik dan aan mijn nicht die sinds kort ook moestuinierd. Twee blije bijtjes in een klap!🐝🐝

 417. ik merk dat er veel gegadigden zijn voor jullie tuinkalender.
  misschien heb ik dit keer wel geluk. Zou voor mij het meest geraadpleegde boek van het jaar worden.
  Wat fijn dat jullie al jullie ervaringen en weetjes zo rijkelijk delen; dank je wel hiervoor.
  helaas heb ik voor de aquarel geen gepast plekje

 418. Wat ziet jullie zaaikalender er leuk en overzichtelijk uit! Begrijpelijk dat er veel belangstelling voor is en alweer toe is aan een nieuwe druk.
  Fan van Diana’s site (wat weet ze toch veel en hoe leuk beschrijft ze alles! – en waar haalt ze de tijd vandaan….), ontdekte ik vorige week dat je je in kon schrijven voor haar blog. En op de eerste mij toegezonden blog deze loterij. Hoe leuk! Ik doe graag mee!!!

 419. Als ‘ervaren’ tuinder denkt je alles te weten en dus alles uit je hoofd te doen
  Dat valt wel eens tegen, te laat gezaaid dus toch maar plantjes kopen
  Zulke dingen he !
  Een leuke agenda is dan toch wel erg handig
  Nieuwe ideen en op tijd starten daar om ding ik graag mee met de verloting.
  Ook de website met de verhalen helpt daar overigens bij en is leuk wekelijks leesvoer

 420. Natuurlijk doe ik heel graag mee. De zaaiagenda ziet er prachtig uit en lijkt me heel handig. Dat er nu een vierde druk komt is wel het bewijs dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. 😉

 421. Graag doe ik mee. Gefeliciteerd met de 4e druk van jullie moestuin zaai agenda. Sinds enige jaren heb ik een moestuin en ik leer steeds meer bij over wisselteelt, bemesting etc. De agenda zou daar een fijn en mooi hulpmiddel bij zijn.

 422. Wat een leuke actie! Ik heb de agenda bij mijn zus gezien en het lijkt me hét hulpmiddel voor de nieuwe tuin die er bij ons nieuwbouwhuis moet komen.

 423. Ik doe ook graag mee. Ik heb dit jaar mijn zus aangestoken met het moestuinvirus en zoals iedereen zoekt ze nu haar weg daarin. Met deze agenda zou ik haar zeker goed op weg kunnen helpen. En dat belt ze mij misschien niet meer voortdurend voor advies 🙂

 424. Ik heb samen met mijn man nu 5 jaar een moestuin. Samen wieden, overleggen wat er gezaaid wordt, aardappelen poten enz. Sinds dit voorjaar hebben we een tunnelkas aangeschaft en daar hebben we in het voorjaar heerlijk uitgegeten. Nu staan de paprika’s en tomaten heerlijk te stralen en worden de eerste tomaten zichtbaar. Vaak hebben we nog weleens een korte woordenwisseling over zaaitijdstip en plantafstand. Dan wordt jou website geraadpleegd en komen we er altijd uit. Met behulp van deze zaaikalender zal het zeker gaan lukken. Ook jou colum in landleven lees ik altijd eerst voordat ik aan de rest van het tijdschrift begin 😄

 425. Dag Laura en Diana,
  Mijn felicitaties met de vierde druk, een teken dat jullie goed bezig zijn. Ik doe graag mee met de loting van de zaaikalender, deze zou ik schenken aan mijn dochter die nu voor het tweede jaar een groententuin heeft. Ik ben zo blij dat het enthousiasme naar de dochter verdergaat.
  Groetjes en veel success verder. Carine P

 426. Ik volg Diana’s website en haar blogs al een hele tijd; het is fijn om zondagavond nog even de nieuwe blog te lezen; of om te lezen hoe een bepaalde groente door Diana wordt verzorgd; of om een recept uit te proberen…
  Van de bestelde zaadjes heb ik nu mooie tomaten en paprikaplanten; nu net in de bloem. Veelbelovend dus.
  Ik had de aankoop van de kalender al in overweging genomen; dus ik waag hier nu mijn kans!
  Veel succes aan de makers en aan de andere moestuiniers!

 427. Ik heb Diana’s website pas geleden ontdekt en meteen een aantal tips toegepast. De (voorbeeldbladzijden van de) agenda heb ik ook bekeken, ziet er leuk en overzichtelijk uit. Dat er al een vierde druk verschijnt, zegt het veel!
  Informatie over zaden en zaaien haalde ik altijd overal vandaan, maar jullie zaaiagenda lijkt mij een ideaal middel om de boel een beetje te structureren. Ik doe daarom graag mee aan de verloting!
  Groetjes en veel succes voor de makers. Op naar de vijfde druk😃

 428. Laura en Diana gefeliciteerd met de vierde druk. Sinds dit jaar hebben we een moestuin en moeten nog veel leren. Een mooie website en blog en zou de zaaikalender een mooie aanvulling zijn. De aquarel krijgt een mooie plek bij ons.

 429. Van harte gefeliciteerd met de vierde druk en op naar de vijfde! Ik heb al een zaaiagenda, maar ik ga voor de ansichtkaarten van Laura want die vind ik zo ontzettend mooi!

 430. Wauw, vierde druk, wat een mijlpaal! Ik ben dit voorjaar voor het eerst gestart met een moestuintje, zo’n fijne agenda zou wel heel handig zijn. Ik doe dus graag mee!

 431. Wat een mooie agenda voor mijn 9 jarige beginnende moestuinster. Ze is zo blij met haar opkomende pompoenplanten, dol enthousiast om volgend jaar meer plantjes neer te zetten.
  Succes met de verkoop van de 4e druk. Fantastisch

 432. Leuk! Ik toverde de afgelopen maanden mijn bouwwerf-tuin om tot geïmproviseerde moestuin, ook wat in potten. Voor volgend jaar heb ik echter veel grotere plannen en dan lojkt zo’n fijne agenda me wel handig!

 433. Wat super leuk, gefeliciteerd!
  De agenda is prachtig, en zou echt super handig zijn voor mij. Zo kan ik alles nog beter bij houden en nog veel meer genieten van mijn moestuin, en daarnaast ook meer mensen blij maken met verse groente!!

 434. Gefeliciteerd met de vierde druk!! Lijkt me heel gaaf om te winnen! Na jaren in potten tuinieren op het balkon, heb ik dit jaar voor het eerst een tuintje op de volkstuin. Al een hoop bijgeleerd over teelt in volle grond en alle plagen die daar bij kunnen komen kijken. De website van Diana is daarbij essentieel geweest. Om voor komend jaar een nog mooiere en productievere tuin aan te leggen, lijkt me de agenda superfijn! De aquarel vindt ik ook erg gaaf, die zou een mooi plekje in de keuken krijgen! Kan ik er mooi naar kijken tijdens het koken met snijbiet, want die is dit jaar zeker al wel gelukt!

 435. Als beginnende moestuinierder (nu het tweede jaar), zou ik heel vaak kunnen terugvallen op deze mooie zaaiagenda! Hij oogt mooi qua stijl en ziet er inhoudelijk ook super uit.
  Mocht ik kans maken op de aquarel, dan is ook deze hier heel welkom! Ik hou van gezelligheid en daar kan dit mooi werk mede voor zorgen.

 436. Omdat de moestuin hier nog saai is, kunnen we hier wel wat meer zaai(agenda) gebruiken. Dus doe ik graag mee! Van de aquarel wordt iemand anders vast blij, maar de tomatenzaadjes die gebruiken we hier zeker! 😍

 437. Ik zou de agenda graag willen winnen voor mijn zusje en haar vriend, net begonnen met de moestuin bij hun nieuwe huis en heel enthousiast. En dan mogen ze mij er tips en herinneringen uit geven, want ik ben helaas veel te slordig en vergeetachtig om zoiets zelf bij te houden! De aquarel is heel mooi, maar ik weet nu al niet waar ik alles moet ophangen, dus die mag iemand anders winnen!

 438. Die zaaiagenda zou ik heel goed kunnen gebruiken ter voorbereiding op volgend jaar zodat ik de mooiste moestuin kan creëren op het complex waar ik sinds deze week mijn eigen tuin huur! 😉

  Zonder plan gaat het een stuk moeilijker worden 😉

 439. Gefeliciteerd met het succes van de tuinagenda! Ik zou ‘m ook wel willen winnen om een keer structuur te krijgen want eerlijk gezegd doen we maar wat 😉

 440. Wat een hoop reacties! Logisch ook, want hoe handig is dit cadeau!

  Ik deel met vier vrienden een moestuin en daar komt wel wat planning en communicatie bij, dit zou het wel een stuk makkelijker maken! Dan blijft er meer tijd over voor moestuinavonden met pastasalade en een biertje in de tuin! 🙂

 441. Leuk! Ik doe graag mee. Altijd in de weer met zaaien, poten, verzorgen en oogsten 😃🤩

 442. Wat een gave actie! Ik heb afgelopen jaar met mijn zwangere brein niet echt een goed moestuinplan gemaakt, waardoor ik deze zomer met nogal wat kleine mislukkingen zit die prima voorkomen hadden kunnen worden. Bijvoorbeeld met zo’n handige agenda! 😉 Lijkf mij super leuk om te winnen!

 443. Yes! Ik doe graag mee! Mijn schoonmoeder is dit jaar gestart met haar eerste moestuin op ons erf. Jouw zaaiagenda lijkt me een vereiste. De biet, mag je geven aan een ander die er van geniet! 😉 Liefs Bernadet

 444. Gefeliciteerd met alweer de vierde druk! Gisteravond vertelde een vriendin me over deze agenda en nu kom ik deze actie tegen! 😍 Ik doe heel graag mee. De website van Diana is altijd my first go to als ik iets wil weten, maar dit boekje bij de hand lijkt me heel fijn. Liefs!

 445. Wij doen graag mee. Vooral om wat orde aan te brengen in de overvloed aan zaden die ik ondertussen heb verzameld en ik dan wel eens wat vergeet te zaaien. Ik zou heel graag ook de aquarel willen hangen op mijn thuis werkplek om even weg te dromen.

 446. Een Nederlandse zaaikalender/-agenda; daar loot ik heel graag aan mee!! En als ik niet win koop ik ‘m stiekûm zelf 🤣

 447. Ik loot graag mee. Zou super handig zijn als beginnende moestuinierder om overal op tijd mee te beginnen

 448. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!
  Het lijkt me heel leuk en handig om dit te winnen! De aquarel is aan mij niet besteed haha.

 449. Dat wat je niet had verwacht
  Was vaak wat het meeste bracht

  Dankjewel voor het delen van jullie passie!

  Graag zou ik kans maken op een exemplaar zodat ik er een enthousiast iemand mee kan opfleuren.

 450. Proficiat met jullie vierde druk! Heel graag zou ik de zaai-agenda winnen. De moestuin is dit jaar wat verwilderd (goed voor de bodem en de bijen zullen we maar zeggen), want de kersverse baby en zijn luierwas neemt alle tijd in beslag😅

  Maar wat zou het mooi zijn om volgend jaar met de kleine dreumes in de aarde te wroeten🥰

 451. Ik ga verhuizen naar een nieuwe woning met groot stuk grond. Een zaai agenda zou hierbij super goed van pas komen

 452. Gefeliciteerd met de vierde druk.
  Zelf ben ik al vanaf kind met plantjes bezig. Ben dit jaar verhuis naar een huisje met een groote tuin. Dus kan me helemaal uitleven. Zo’n agenda zou dan heel hardig zijn. En de aquarel zal prachtig staan in m’n nieuwe, oude woonkeuken.
  Groetjes

 453. Vorig jaar de website van Diana ontdekt en bewust me geworden dat ik nog heel veel te leren heb. Ik hen al een paar jaar een moestuin en probeer graag van alles uit. Een grote hulp hierbij, denk ik, zou zijn de zaaikalender.
  XX Lieneke

 454. O wat mooi, ik zou deze graag willen winnen, zodat ik precies weet wanneer ik alles moet zaaien

 455. Wat een mooi cadeau zou de agenda zijn!!
  Ik heb een moestuin + kas, maar kan zeker nog hulp en tips gebruiken. Ik doe altijd maar wat er in me opkomt en met de agenda zou er meer structuur in mijn plannen komen.

 456. Gefeliciteerd met de 4de druk!

  Ik hoop dat dit boek me kan helpen met het opstarten van de moestuin! De anzichtkaarten zijn een echte aanwinst erbij!

 457. Ooooh wat zou dit goed van pas komen!!! Sinds dit jaar trotse eigenaar van een flinke moestuin, maar dit jaar nog niet echt een plan gehad dus veel dingen te laat gezaaid en andere dingen weer veel te vroeg…. Zo’n zaaikalender zou dus echt ideaal zijn om het volgende jaar precies goed te doen!! Daarnaast is de zolder omgebouwd tot “kweekkas” en de prachtige aquarel zou dit helemaal opleuken an afmaken!

 458. Oeps, op ‘t nippertje… ook ik zou heel graag een exemplaar van de nieuwste zaaikalender winnen. Heb sinds 2 jaar een bescheiden moestuin, op dakterras, in potten en cementbakken en kan wel wat hulp en tips (die ik trouwens ook op Diana’s site vind hoor) gebruiken. Laat de aquarel graag naar iemand anders gaan, sorry, da’s niet echt mijn ding.

 459. Nou met zoveel reacties is het ook te merken hoe populaire jullie agenda is! Geweldig!
  Ik ben al een paar keer een moestuintje gestart, maar zie door de bomen het bos niet meer (ik als chaoot) en gaf het daarom maar weer op. Ik zou al enorm blij zijn met alleen de agenda!

 460. Oooooo wat ideal een zaaiagenda! Wat een leuk en handige naslagwerk/agenda. De tijd van tijdrovend online research doen welke fruit, groenten en kruiden je in welke maanden het best kan kweken is voorbij met deze agenda. Ik ben pas verhuisd van een appartement zonder balkon naar woning met bescheiden tuintje. En was al lange tijd aan het plannen en dromen wat ik allemaal in mijn tuintje zou kweken samen met me zoontje, maar zag door de bomen het bos niet meer. Mijn zoontje is net als ik dol op plantjes verzorgen en kweken en deze agenda zou me echt de kickstart geven die ik nodig heb. Ik doe dus graag mee met de winactie. Hoop van harte dat ik een exemplaar van deze prachtige agenda mag ontvangen met aquarel die in mijn keuken een mooie plek krijgt naast de peterselie en munt.

 461. Net op het nippertje. Ik zou maar wat graag een van de gelukkige winnaars van deze geweldig handige agenda zijn. Kan ik eindelijk mijn moestuinen goed beginnen. Ik begin of te vroeg met zaaien of juist weer te laat met zaaien van andere groenten en kruiden. Met deze agenda zaai ik altijd mooi op tijd. Ik heb een bijkeuken die als kweekkas dient (voorzichtig begin mee gemaakt) die kan ik mooi opfleuren met een ingelijst aquarel.

Reacties zijn gesloten.